SARUHANLI - Diyanet İşleri Başkanlığı 2017 Hac başvurularıyla ilgili yaptığı açıklamanın ardından Saruhanlı İlçe Müftülüğü de haç kayıtlarıyla ilgili gerekli hazırlıklarını yaptığı bildirildi. 

Saruhanlı İlçe Müftüsü Muhammed Koçak Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada; ?2017 yılında hacca gitmek üzere ?İlk Defa Kayıt? yaptıracakların ilgili bankalara (28 Aralık 2016 ? 06 Ocak 2017 tarihleri arasında) 20 lira ön kayıt ücreti yatırmış olması gerekmektedir.

Buna göre Hac başvuru kayıtları 2016 yılında Kur´a ya katılanlardan hacca gidemeyenler; ?Kayıt Yenileme? işlemlerini 09 ? 31 Ocak 2017 tarihleri arasında İlçe Müftülüğümüzde veya İnternet ortamında kendileri yapacaklardır. 2017 yılında hacca gitmek üzere ?İlk Defa Kayıt? yaptıracakların ilgili bankalara 28 Aralık 2016 ? 06 Ocak 2017 tarihleri arasında 20 lira ön kayıt ücreti yatırmış olması gerekmektedir.? Dedi.

-Diyanet Hac kayıtları 2017 ne zaman- 

1- 2017 yılında hacca gitmek üzere ?İlk Defa Kayıt? yaptıracakların ilgili bankalara (28 Aralık 2016 ? 06 Ocak 2017 tarihleri arasında) 20 TL. Ön kayıt ücreti yatırmış olması gerekmektedir.

2- 2017 yılında Otomatik Kayıt Yenileme işlemi yapılmayacaktır.

3- 2016 yılında Kur´a ya katılanlardan hacca gidemeyenler; ?Kayıt Yenileme? işlemlerini 09 ? 31 Ocak 2017 tarihleri arasında İl ve İlçe Müftülüklerinde veya İnternet ortamında kendileri yapacaklardır. 

4- Kayıt yeniletenler; Hac Konaklama türü, Kayıtlı olduğu İl ve ilçesini, İletişim bilgileri ile Kur´a birliktelik işlemlerinde değişiklik yapmak istedikleri takdirde bu işlemlerini 09 ? 31 Ocak 2017 tarihleri arasında Müftülüklerden yaptıracaklardır. 

5- Kur´a çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanana vatandaşlarımızın, ?Kesin Kayıt Yaptırabilir? belgeleri cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerinden, özellikle cep telefonu bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir.

6- 2017 yılı Hac Ön Kayıt ve Kayıt Yenileme ile ilgili detaylı bilgiye http://hac.diyanet.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

-Hac Nedir?-

Hac ibadeti hakkında da bilgi veren Koçak şunları kaydetti; ?İslam´ın şartlarından biri olup Kâbe´yi ve civarındaki ibadet için işaret buyurulan özel yerleri belirtilen vakit içinde usulüne uygun olarak ziyaret edip, yapılması gerekli menasiki yerine getirerek eda edilen farz ibadettir.? 

-Hac Niçin Yapılır?- 

Koçak, ?Her müminin amacı Allah´ın hoşnutluğunu kazanmaktır. Onun rızasını kazanmanın yollarından biri de, peygamberleri aracılığı ile bildirdiği emirleri yerine getirmek, yasaklarından da kaçınmaktır. Allah´ın emirleri insanı iyiye, güzele, doğruya yöneltmek, yasakları ise kötülüklerden uzaklaştırmaktır. Böylece insanı güzel ahlâk sahibi kılarak mutlu olmasını sağlamaktır.? Dedi. 

-Hac Kimlere Farzdır?-

Gücü yeten yani zengin ve sağlıklı olan Müslüman´ın hayatında bir kez haccetmesinin farz olduğunu anımsatan Müftü Koçak, bir kimseye haccın farz olabilmesi için şartların gerekliliğini ise şöyle sıraladı:

- Hür, ergin ve akıllı olmak,

- Hacca gidip gelmeye yeterli vakti bulunmak,

- Hacca gidip gelinceye kadar ailesinin geçimini sağlamış olmak,

- Gerekli masrafları karşılayacak kadar zengin olmak,

- Sağlıklı olmak,

- Yol güvenliği bulunmak

 



Jandarma’nın üç aylık takibi sonuç verdi, uyuşturucu örgütü çökertildi

Fethiye'de 'piton' nöbeti

Başından silahla vurulan 20 yaşındaki genç kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

İnşaat işçisi 52 gündür kayıptı... Canlı yayın çıkışında cinayeti itiraf etti!

Korkunç cinayette dehşete düşüren detay! 'Dur yapma, boşanmaktan vazgeçtim' diye yalvarmasına rağmen katletti

Kan donduran vahşet! Cinnet getiren komiser yardımcısı katliam yapıp intihar etti

Bıçaklanan şahıs hayatını kaybetti

Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 27.12.2016 08:43:33 278 0

Tarih: 27.12.2016 08:43

Haberi Sesli Oku