SARUHANLI - Yüksekokul Konferans Salonunda yapılan programa, Yüksekokul Müdürü Prof.Dr.Mehmet Sabih ÖZER, müdür yardımcıları, öğretim üyeleri, Saruhanlı iş adamları ve öğrenciler katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan Yüksekokulumuz Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sabih Özer; gıdanın milletlerin yaşam kaynağı olduğunu ve Ülkemizin dünya gıda sektöründe çok önemli bir yer aldığını söyleyerek, son dönemde bazı gıda ürünlerinin ithal edilir seviyeye gelmesinin büyük tehlike olduğunu vurgulayarak, ?Oysa topraklarımız bütün dünya insanlarını besleyecek gıda ürünleri yetiştirecek nitelikte ve verimliliktedir?dedi.

Konferans veren Mamabus Catering firmasının Türkiye Operasyon Direktörü Gürkan Özcan; genelde hizmet alanlarının eğitim merkezleri olduğunu vurgulayarak, sektörün amacının ?Sağlıklı, lezzetli ve hijyenik yeme-içme kültürünü, eğitim sektöründe üstün kalitede ulaşılabilir şekle getirmek?  olduğunu belirtti. 

Özcan; ?Geleceğin tanımı herkes için ayrı olsa da gelecek aslında yaşadığımız şu andır. Nefes aldığımız her saniye geçmişe karışmakta ve geleceğimize yol almaktadır. Bugünü ne kadar verimli ve sağlıklı yaşayabilirsek geleceğimiz de o denli güzel olur. Geleceğimizin umut ışığı olan çocuklarımızın geleceğini sağlık ve başarı temelleri üzerine kurmak çok önemlidir. Çünkü sağlık ve eğitim bu hayatın en önemli iki unsuru olmakla beraber geleceğin başarılı insanlarını yetiştirebilmenin kilit noktasıdır. Yanlış beslenme sebebiyle birçok hastalık ortaya çıkmaktadır. Kültürel olarak yeme-içme eylemini seven bir toplum olmamız da bu yanlışları körüklemektedir. Tabağınızın doluluk oranı ile yeterli ve dengeli beslenme arasındaki ilişki doğru orantılı değildir. Çünkü yeterli ve dengeli beslenme, vücudun kapasitesi ile ilintilidir. Öğün başına alınması gereken kalori bellidir. Bunu dengeli bir şekilde gerçekleştirdiğinizde, hem yeterli hem de dengeli bir beslenme alışkanlığı kazanmış olursunuz. İşte bizim sorumluluğumuz; tam da bu noktada başlıyor. Gençlerimizde görülen günümüz hastalık ve sorunlarının birçoğu sağlıksız ve dengesiz beslenme kaynaklı olduğunu biliyoruz. Catering ailesi olarak, amacımız; okullarda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın obezite ile mücadele etmede; yeterli, sağlıklı ve dengeli beslenmesini sağlamaktır. Bu bağlamda hayata geçirdiğimiz ?Gelecek Mutlu Gelecek´ ?Gelecek Sağlıklı Beslenecek´ konseptimizle, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi geleceğe mutlu, başarılı ve sağlıklı bir şekilde hazırlanmasını hedeflemekteyiz?

Bölge Müdürü Pınar Özsoy ve Proje Müdürü Şule Nur Çalık ise genel olarak catering sektöründe Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojileri bölüm mezunlarının istihdamları hakkında bilgi vererek öğrencilerle birebir görüşüp bu alanlarda çalışmanın önemini belirtiler.

 Konferans öğrencilerin sorularına verilen  cevaplardan sonra, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sabih Özer tarafından katılımcılara teşekkür belgesinin takdimi ile sona erdi.



İzmir’in en vicdansızı hak ettiği cezayı aldı

Genç kadın doğumda öldü, yakınları hastaneyi bastı

Besim Dutlulu: Caminin her bir minaresi için 40 iş insanından para toplanmış

Meteoroloji açıkladı: Yerle gök bir olacak, çamur yağacak

Van'da şiddetli hissedilen deprem

Zamlar herkesin cebini yakacak... CHP'li isim olacakları 4 maddede sıraladı

Ekrem Başkan Mütevelli’de Anlamlı Katılım

Yangında 2 katlı ev küle döndü!

Belediye Meclisi Nisan Ayı Toplantısı Yapıldı

Ekrem Başkan Çullugörece’de Vatandaşlarla Buluştu

Manisa’da Barajlar Doldu, Tarım İçin Su Seviyesi Yükseldi

Manisa’da Yıldız Kızlar Voleybol İl Şampiyonu Değerli Zamanlar Spor Kulübü oldu

Netice Okutan, Türkiye Kadın Belediye Başkanları Platformu Toplantısına Katıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde GETAT Polikliniğinde Hacamat Uygulamaları

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “MARMARA GÖLÜ SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR, YENİDEN SU TUTMAYA BAŞLAYAN GÖL İÇİN GEÇİMİNİ BURADAN SAĞLAYAN BÖLGE HALKI DESTEK BEKLİYOR”

TMO Kuru Üzüm Satışını Başlattığını Duyurdu!

Şampiyonluk Yolunda Kritik Viraj: Haydi Turgutlu Salona

Görevde 2 Yıl: Aynı Azim, Aynı Kararlılık

Saruhanlı'da vefat...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın Manisa'ya geliyor

Saruhanlı’da tarla değil servet! Satışa çıkarıldı…

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 12.12.2018 16:30:54 0
Tarih: 12.12.2018 16:30 Güncelleme: 12.12.2018 16:30
Haberi Sesli Oku