Tarih: 11.01.2017 11:28

Saruhanlı İlçe Müftülüğün?den Halep´e Yardım

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Türkiye genelinde başlatılan ?Halep´te İnsanlık Ölmesin? başlıklı insani yardım ve sosyal duyarlılık kampanyası kapsamında Saruhanlı İlçe Müftülüğü tarafından ilçe genelinde toplanan yardımlar Halep´e gönderildi.

-HALEP´TE İNSANLIK ÖLMESİN-

Saruhanlı İlçe Müftülüğü ve Din Görevlilerinin üstün çabaları ile Saruhanlı ilçe ve mahalle halkının özverili yardımları sayesinde toplanılan yardım malzemeleri ilçede görev yapan imamlar aracılığıyla Kamyon´a yüklenerek Halep´e gönderildi.

Saruhanlı İlçe Müftüsü Muhammed Koçak Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "Ülkemizin güneyinde hemen yanı başımızda yıllardır sürmekte olan bir insanlık daramı vardır. Ne yazık ki yıllardır Suriye´de Müslümanlar öldürülmektedir. Fakat tarihi boyunca her daim mazlumlara elini uzatan ülkemiz, yıllardır süren bu katliama sesiz kalmayıp üstüne düşen ne varsa fazlasıyla yerine getirmiştir. Millet olarak 3 milyondan fazla Suriyeli mülteci kardeşimize kucağımızı açtık. Şimdi ise Halep kan ağlıyor ve bizlerden yardım bekliyor. Bizlerde bu doğrultuda Türkiye Diyanet Vakfı´nın başlattığı kampanya kapsamında İlçemizde topladığımız 7 ton Zeytinyağı ve 30 bin lira değerinde gıda malzemelerini Halep´teki mağdur ve mazlum kardeşlerimize gönderdik. Bu vesileyle kampanyamıza desteklerinden dolayı başta ilçe müftülüğümüz personeli olmak üzere ilçemizde görev yapan imamlarımız ve İlçe halkımıza şükranlarımı sunuyorum? dedi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —