SARUHANLI - Saruhanlı İlçe Milli eğitim Müdürlüğünce veli ve öğrencilere TEOG ve LYS´de tercih işlemlerinde yardımcı olunmak amacıyla ilçe merkezindeki iki okulda tercih danışmanlığı komisyonları oluşturuldu.

Cumhuriyet Ortaokulu ve Nevval Yarlı Milli Egemenlik Ortaokulunda Rehberlik Hizmetleri öğretmenleri görevlendirildi. İlçedeki diğer tüm ortaokullarda da okul yöneticileri öğrencilere tercih danışmanlığı yaparak yardımcı olunacak.

Saruhanlı İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Işık konu ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti; TEOG 06-16 Temmuz, LYS´de 06-14 Temmuz tarihleri tercih dönemidir. Veli ve öğrencilerin mutlaka okullarına giderek, öğretmenleri ile birlikte tercih yapmaları, kendileri için okul imkânları oluşturuldu. Bu kapsamda tercih listesi oluştururken nelere dikkat edilmesi gerektiği, tercihlerin asla son günlere bırakılmaması gerektiği, geçen yıl okulların öğrenci aldığı yüzdelik dilimlerin ne olduğu, kontenjan miktarları gibi birçok etkeni olduğunu, okul öğretmenlerimizin bu konularda kendilerine en iyi rehberlik hizmetini vereceklerdir.?

TEOG yerleştirme sonuçları 14 Ağustos tarihinde açıklanacağını belirten İlçe Müdürü Işık, Tüm öğrencilerin istekleri ve kabiliyetleri yönünde istedikleri okullara yerleşmelerini temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

LYS TERCİL VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ;

1.YGS Sonuçları açıklanacak: 19 Mart 2015
2.LYS Sonuçları açıklanacak: 30 Haziran-1 Temmuz.
3.Tercih Dönemi: 6-14 Temmuz 2015
4.Tercih Sonuçları: 17 Temmuz.
5.Kayıt Tarihi: 3-7 Ağustos 2015
6.Ek Yerleştirme: 12-17 Eylül.
7.Ek Yer. Sonuçları: 24 Eylül.
8.Ek Yer. Kayıt Tarihi: 25-30 Eylül

 



Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Kimse Yalnız Değil: Yaşlı ve Engelli Vatandaşlara Ulaşım Desteği Sürüyor

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Üreticilere Yönelik Bitki Koruma Ürünleri Eğitimi Düzenlendi

Elektrik direğine çarpan motosikletli genç hayatını kaybetti

Manisalı Atletlerden Türkiye Üçüncülüğü

Saruhanlı’da Sigarayı Bırakma Günü İçin Farkındalık Standı Kuruldu

Üzüm Düğün Salonu Yenilendi, Hizmete Açıldı

Sobanın parlaması sonucu yaralanan çocuk kurtarılamadı

İki kız kardeşin hayatını kaybettiği kazada aranan şüpheli yakalandı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SESO'DA Gürcan Cengiz, başkan seçildi

Saruhanlı'da vefat...

Manisa Ticaret Borsası’ndan Saruhanlı İlçe Tarımına Ziyaret

Saruhanlı’nın Nüfusu 58 Bin 475 Oldu

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Gülşah Durbay Futbol Turnuvası’nda Taşdibi Güldü

Hafız Öğrencilerden Ekrem Başkan’a Teşekkür Ziyareti

Saruhanlı'da vefat...

Demirci'de yürekler minik Kerem için birleşti

Kula Devlet Hastanesi’nde uzman hekim kadrosu güçleniyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 8.07.2015 10:06:42 687 0
Tarih: 08.07.2015 10:06 Güncelleme: 08.07.2015 10:06
Haberi Sesli Oku