Tarih: 10.07.2017 16:56

Saruhanlı Gençlik Merkezinde Akademik Dönem

Facebook Twitter Linked-in

Saruhanlı Gençlik Merkezinde Akademik Dönem

Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve Saruhanlı İlçe Müftülüğü´nün beraber organize ettiği Gençlik Merkezleri Akademisi Dini İlimler Atölyesi kapsamında Gençlik Merkezimizde gençlere Kur´ân-ı Kerim eğitimi verilmeye başladı.

Gençlerin buluşma noktası haline gelen gençlik merkezlerinde, gençlik merkezleri akademisi başlığı altında başlatılan çalışmalarla yeni bir dönem başlıyor. Gençlerin odak noktada olduğu faaliyetler için 6 farklı tema belirlendi. Bu temalar; değerler, dil eğitimleri, dini ilimler, inovasyon, sosyal bilimler ve kişisel gelişim atölyeleri ?den oluşuyor. Atölyelere faaliyetler belli bir müfredat programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

DEĞERLER ATÖLYESİ

Değerler atölyesinde gençler manevi değerlerimizi gençlik merkezlerinde yaşayarak, gözleyerek ve hissederek öğrenme imkânı bulacaklar. Değerler atölyesinde, değerler eğitimi, İslam ve ahlak düşüncesi, İslamofobi, Türk-İslam bilginleri, medeniyetimizin mimarları, Anadolu´nun manevi kandilleri başlıkları altında faaliyetler yürütülüyor. Atölyemizde İslam dininin insanlığa sunduğu güzellikleri gençlerimiz alanında ehil kişilerce gençlik merkezlerinde öğreniyorlar.

DİNİ İLİMLER ATÖLYESİ

Dini İlimler Atölyesinde ise İslam dininin insanlığa sunduğu güzellikleri gençler, alanında ehil kişilerden öğreniyorlar. Atölyede, Kur´an-ı Kerim ve Meali, Resulullah´ın (SAS) Hayatı, Temel Dini Bilgiler, Nebiler Silsilesi, Temel İlmihal Bilgisi eğitimleri veriliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —