Tarih: 12.05.2014 15:20

Saruhanlı Devlet Hastanesi'nde "Hemşireler Haftası" kutlaması

Facebook Twitter Linked-in

SARUHANLI - Sağlık-Sen Saruhanlı Şube Başkanı İsmail Alpar,  “Fedakârca çalışmalar karşısında ebe ve hemşirelerimiz; çalışma ortamları, sosyal hayatları, ekonomik ve özlük hakları konusunda yaşadıkları sorunlara adil çözümler beklemektedir.” Dedi.

12-18 Mayıs tarihleri Hemşireler Haftası kapsamında Sağlık-Sen Saruhanlı Şube Başkanı İsmail Alpar, hastane bünyesinde çalışan hemşirelerle birlikte “Hemşireler Haftasını”  kutladı.

Şube Başkanı Alpar, burada yaptığı açıklamada: “Sağlık Bakanlığı`nın son yıllarda yaptığı alımlara rağmen, geçmişten gelen yanlış istihdam politikaları nedeniyle, hekimlerde olduğu gibi hemşirelik de Türkiye`de istihdam açığı en yüksek meslek gruplarından biri olarak öne çıkmaktadır. İstihdam yetersizliği nedeniyle yoğun iş temposu altında çalışan hemşirelerimiz, halkımızın sağlık hizmet talebinin karşılanması konusunda büyük fedakârlıklarla görevini yerine getirmektedirler.” Şeklinde konuştu.

Türkiye’de her 100 bin kişiye düşen hemşire sayısı son yıllarda artış göstermesine rağmen Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi’ne ve Avrupa Birliği ülkelerine göre oldukça düşük olduğunu, 2011 yılında 100 bin kişiye düşen hemşire sayısı DSÖ Avrupa Bölgesi’nde 765,9 AB’de 835,53 iken Türkiye’de bu rakamın 236,72 olduğunu ifade eden Alpar,  Açıkça görülmektedir ki aradaki fark oldukça fazladır. Hemşire istihdamı akılcı politikalarla gerçekleştirilerek, çalışanlarımızın üzerindeki yükün bir nebze de olsa azaltılması sağlanmalıdır. Söyledi.

Alpar, “Hemşirelerle birlikte tüm hekim dışı personelin yaşadığı döner sermaye ek ödeme adaletsizliği giderilmelidir. Döner sermaye ek ödemeleri emekliliğe yansıtılmalıdır. Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri Hemşireler Haftası olarak kutlanmaktadır. Sağlık hizmetlerinin en önemli parçası olan ebelerimiz ve hemşirelerimizin, mesleki konumları ile örtüşen haklar ve çalışma koşulları noktasında önemli sorunları bulunmaktadır.

Bu fedakârca çalışmalar karşısında ebe ve hemşirelerimiz; çalışma ortamları, sosyal hayatları, ekonomik ve özlük hakları konusunda yaşadıkları sorunlara adil çözümler beklemektedir.

Toplumumuzun genel bir sorunu olan şiddet olgusunun son zamanlarda sağlık alanında yoğunlaşması, sağlık çalışanlarının güvenliği konusunu öncelikli sorun haline getirmiştir. Şiddet olaylarının sıklığı ve sağlık çalışanlarına verdiği gerek fiziki, gerek psikolojik hasarlar göz önünde tutulduğunda, sağlık çalışanlarının güvenliğine yönelik kurumsal tedbirlerin yetersizliği net bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Sağlıkta dönüşüm programı ile birlikte hasta güvenliğine ve memnuniyetine yönelik açılımlar geliştiren Bakanlığın, çalışan güvenliğini de sağlayacak caydırıcı tedbirler alması önemli bir zarurettir.

Sağlık kurumlarında şiddet ve psikolojik tacize en çok maruz kalan kesim olarak hemşireler öne çıkmaktadır. Şiddeti hak olarak gören çevrelerin saldırganlıklarını önleyecek, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarına güven içinde çalışma ortamları sağlayacak yeterlilikte yasal ve fiziksel önlemler alınmalıdır.” Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —