SARUHANLI - Saruhanlı Devlet Hastanesi ?Hemşireler Haftası? münasebetiyle bir kutlama programı düzenledi. Saruhanlı Belediyesi Sosyal Tesisleri´nde gerçekleştirilen programa Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Ak Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet Gökmen ve Hastane yöneticileri başta olmak üzere hastane ve toplum sağlığı merkezi çalışanları katıldı.
Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatanı için can veren tüm şehitlerimiz ve ebediyete intikal eden tüm sağlık çalışanlarının manevi huzurlarında saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunarak başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasından sonra konuşmalara geçildi.
İlk olarak hastanenin en genç hemşiresi sıfatıyla Seda Demir bir konuşma yaptı. Hemşirelik mesleğine yeni başlayan Seda Demir meslekteki ilk izlenimlerini katılımcılarla paylaştı. Daha sonra hastanenin en tecrübeli hemşiresi sıfatıyla Özlem Demir söz aldı ve uzun meslek yaşamı boyunca unutamadığı anları, tecrübelerini ve hissettiklerini katılımcılarla paylaştı. Saruhanlı Devlet Hastanesi Sağlık ve Bakım Hizmetleri Müdürü Fatma Öztürk hemşireliğin tarihçesi ve hemşireliğin önemini anlatan konuşmasını yaptı.
Fatma Öztürk: ?Sağlık Hizmeti bir ekip hizmetidir. Hemşirelerimiz güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda sağlık ekibinin temel taşlarından olmuştur. Dünyada ve ülkemizde nesillerin devamı için büyük önem arz eden sağlık hizmetlerinin sağlanması ve gelişmesi için hemşirelerimiz, sorumluluk bilinciyle vazifelerini en iyi şekilde yerine getirmektedir. Bu bağlamda özveriyle hizmet veren bütün hemşirelere teşekkürlerimi sunuyorum, 12 Mayıs Hemşireler Gününü kutlayarak, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.? Dedi.
Saruhanlı Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uzm. Dr. Ali Osman ÇAĞLAYAN da bir konuşma yaptı. Konuşmasında ?Sağlık hizmetleri bir ekip işidir ve hemşireler bu ekibin en önemli ögesidir. Gece gündüz demeden fedakâr bir şekilde hizmet veren ve yaptığı işi severek yapan tüm hemşirelerimizin gününü ve haftasını kutluyorum? dedi.
Başhekim Çağlayan Saruhanlı Devlet Hastanesine farklı zamanlarda hizmet etmiş hastanenin eski başhemşirelerinden Nihal Dizbay, eski hastane müdürü Necdet Taşkın ve eski sağlık bakım hizmetleri müdürü Ayşe Şen´e Saruhanlı Devlet Hastanesi´ne vermiş oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Başhekim Çağlayan son olarak ?Bugün burada ?Hemşireler Günü´ dolayısıyla sağlık çalışanlarımızın yoğun ve yıpratıcı çalışma ortamından birazcık olsun uzaklaşmalarını sağlamak, sağlık çalışanlarının bir araya gelerek kaynaşmalarına vesile olmak amacıyla toplandık. Düzenlediğimiz geceye katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Programda Saruhanlı Devlet Hastanesinin eski başhemşirelerinden Nihal Dizbay´a ve eski sağlık bakım hizmetleri müdürü Ayşe Şen´e hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi.
Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı da programda bir konuşma yaptı. Başkan Yaralı Doktor olması hasebiyle sağlık çalışanlarının arasında kendini çok mutlu hissettiğini belirtti. Başkan Yaralı: ?Uzun yıllar Saruhanlı Sağlık Camiasının içinde ve neredeyse tüm birimlerinde çalıştım. Hem toplum Sağlığı Merkezinde hem de Saruhanlı devlet Hastanesinde hekim olarak görev yaptım. Saruhanlı Devlet hastanesinde görev yaparken eski Başhemşire Nihal Dizbay Hanımefendi ile çalışma fırsatım oldu. Güzel anlarımız oldu. Bundan dolayı mutluyum. Bugün burada sizlerin arasında olmaktan dolayı çok mutluyum. Mesleklerini büyük bir fedakârlıkla yerine getiren bütün hemşirelerimizin ´Hemşireler Günü´nü kutlarım.? dedi.´´
Konuşmaların ve plaket takdiminin ardından sağlık çalışanları canlı müzik eşliğinde gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler.



Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Saruhanlı’nın Büyükbelen ve çay mevkiinde başlayan yangınlar ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede büyümeden kontrol altına alındı.

Saruhanlı’da Yangın…

Motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti .

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Motosiklet ile kamyonetin çarpıştığı kazada, alev topuna dönen motosikletin sürücüsü feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Motosiklet alev topuna döndü, sürücü yanarak hayatını kaybetti

Akhisar ve Köprübaşı ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı.

Köprübaşı ve Akhisar yangınları kontrol altına alındı

Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk için, kurumda görev değişikliği nedeniyle veda programı düzenlendi.

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu.

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu

Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Yeşilçay köyünde yapılan yağmur duası çevre köylerinde büyük bir katılımıyla gerçekleştirildi.

GEDİZ YEŞİLÇAY KÖYÜNDE YAPILAN YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Süper Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Çınarobaspor, teknik direktörlüğe Musa Öz'ü getirdi.

Çınarobaspor'da Musa Öz dönemi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde zirai alanda başlayan yangının ormana sıçraması sonrası devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Köprübaşı ilçesinde de orman yangını başladı

Alaşehir ilçesinde sürücüsünün farlarını açtığı otomobil seyir halindeyken birden alev alarak yandı. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Otomobil alev alev yandı

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamıyor.

Kayıp yaşlı adamdan 4 gündür haber yok

Kamyonundaki arızayı kontrol etmek için aracından inen sürücü, bir başka kamyonun arkadan çarpması üzerine olay yerine hayatını kaybetti.

Kamyonundaki arızayı kontrol için inen sürücü başka bir kamyonun altında kaldı

Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 40 bin 892 sentetik ecza hapı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Manisa’da jandarmadan uyuşturucuya darbe

Kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.

Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti

Bahçelerinin zarar gördüğünü düşünerek yangın yerine geldi

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 12.05.2017 16:57:06 1132 0

Tarih: 12.05.2017 16:57 Güncelleme: 12.05.2017 16:57
Haberi Sesli Oku
26.07.2025 17:03:00