Tarih: 16.04.2013 18:10

Saruhanlı Bu Projelerle Kalkınacak

Facebook Twitter Linked-in

PROJELERİN KABUL EDİLMESİ SEVİNDİRİCİ

 

SARUHANLI - Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, ilçede değişik kurumlarca hazırlanan 3 projenin Zafer Kalkınma Ajansı (ZKA) Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı Mali Destek Programlarından destek almaya hak kazanmasının kendileri için büyük mutluluk olduğunu ifade etti.

 

Kaymakam Otcu, ZKA’dan destek almaya hak kazanan proje sahibi kurumların temsilcileriyle Kaymakamlık toplantı salonunda bir araya geldi.

 

Projeleri hazırlayan ekiplere teşekkür eden Otcu, her üç projenin de Zafer Kalkınma Ajansınca başarılı bulunarak desteklenme kararı alınmasının sevindirici olduğunu dile getirdi.

 

Projelerin uygulanması ile birlikte Saruhanlı’da halen yaşanmakta olan sosyal, kültürel, sportif  ve ekonomik gelişmelerin daha da ivme kazanacağına inandığını belirten Otcu, Projelerin hazırlanmasında samimi gayret ve olağanüstü çalışmalarından dolayı Proje Ekiplerine teşekkür etti

 

ZKA’dan destek almaya hak kazanan projeleri hazırlayan kurumlar, projelerin isimleri ve bütçeleri şöyle;

 

Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün 225 bin 303 lira bütçeli “Sosyal Altyapıyı Güçlendirme Eğitim Merkezi” (Sagem) projesi 225 bin lira destek almaya hak kazandı.

 

Almış Şentürk Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nin 197 bin 281 lira bütçeli “Sosyal İçermede Gönüllü, Gönüllülükte Öncüyüz Biz” isimli projesi 173 bin 640 lira destek aldı.

 

Saruhanlı Belediyesi’nin 1 milyon 47 bin 600 lira bütçeli “Kapalı Spor Salonu” projesi ise 449 bin 944 lira mali destek almaya hak kazandı.

 

25 Ocak 2013 tarihinde sona eren başvurularda ajansa sunulan 262 projenin 97’si destek almaya hak kazanmıştı. Program kapsamında uygulanacak 97 projenin Ege bölgesinde yaklaşık 8 bin 400 engelli, 51 bin kadın, 75 bin genç, 38 bin yaşlı ve diğer vatandaşlara ulaşması öngörülüyor.

 

Muammer Kökcüoğlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —