Son Dakika

SARUHANLI/PAŞAKÖY - Saruhanlı Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinlikleri kapsamında Nuriye ve Çınaroba mahallelerinin ardından Paşaköy mahallesini de Çanakkale´ye geziye götürdü.

Çanakkale ruhunu canlı tutmak için harekete geçen Saruhanlı Belediyesi, Çanakkale´ye geziler düzenleyip, vatandaşların şanlı tarihimizin yazıldığı toprakları yakından görmesine imkan sağlıyor. Bu kapsamda Paşaköylü vatandaşlar, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı´nın talimatı ile organize edilen gezi kapsamında Çanakkale´ye gidip tarihi yarım adayı gezerek, duygu dolu anlar yaşadı. Başkan Yaralı, tarihin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale´de ecdadımızın insanlık tarihinin en şanlı destanlarından birini yazdığını belirterek, ?Çanakkale Türkiye Cumhuriyeti´nin önsüzüdür. Vatanımızın neredeyse her ailesinden, her köyünden bir yiğidinin şehit düştüğü cennet bahçesidir. Bütün milletimizin yüreğinin bir parçası bu şehirdedir. Çanakkale bizim manevi başkentimizdir. 250 bin şehidimizin, sayısız gazilerimizin ve ecdadımızın vatan ve Allah sevgisine karşılık olarak Cenab-ı Allah´ın milletimize bahşettiği Çanakkale ruhu milletimizin ve bütün mazlum milletlerin manevi dinamiği olmuştur? dedi.

Çanakkale Zaferinin, Türk askerinin imkansızı başardığı, vatan sevgisini ve iman gücünü en üst safhada ortaya koyduğu bir destan olduğunu belirten Yaralı, ?Bu destanın her satırında insanlık onuru vardır. Bu onur, düşmana sadece silahlı mücadelede değil, verdiği insanlık dersi örnekleriyle de baş eğdiren aziz mehmetçiklerimize aittir? diye konuştu.

Başkan Yaralı, vatan savunmasında toprağa düşmüş tüm şehitleri bir kez daha rahmetle andığını dile getirerek, şehitlerin emanetine kararlılıkla sahip çıkacaklarını, ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşımak için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 7.08.2018 17:46:31 431 0

Tarih: 07.08.2018 17:46

Haberi Sesli Oku