SARUHANLI - Saruhanlı Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl düzenlenen yaz spor okulları, bu yıl okulların kapanması ile birlikte start alacak. İlçede yüzme, futbol başta olmak üzere voleybol, basketbol, çocuk cimnastiği, badminton, taekwando, tenis, tekerlekli paten ve bayanlara özel plates kursu açılacak. 1 Haziran´da başlayan kayıtlar devam ediyor.

Saruhanlı Belediyesi Spor Direktörü Mutlu Çamlıyer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı´nın spora büyük önem verdiğini, bu bakımdan ilçede sportif faaliyetleri yoğun bir şekilde sürdürdüklerini kaydetti.

Saruhanlı merkez ve mahallelerinde bu yaz dönemi içerisinde sportif faaliyetlere katılmayan genç kalmayıncaya kadar çalışacaklarını ifade eden Çamlıyer, şunları kaydetti;

"10 farklı branşta kurslar açarak tüm çocuklarımıza sportif eğitimin vermenin heyecanı içerisindeyiz. Saruhanlı Belediyesi Sportif Faaliyetler ailesi her geçen gün büyüyoruz. Amacımız sağlıklı nesiller yetiştirmek, iyi ahlaklı geleceğe ümit ile bakan sporcular yetiştirmektir" dedi.

Yaz dönemi içerisinde ilçe merkezi dışında kalan mahallelerdeki çocukları da kademeli olarak yüzme havuzundan faydalandıracaklarını anlatan Çamlıyer, "Değişik sportif etkinlikler ile tüm çocuklarımızın birbirleri ile kaynaşmasını sağlayacağız. Özellikle bu sene Tenis branşı ve bayanlarımıza özel Plates kursları ile daha farklı branşlarda da çocuklarımıza ve vatandaşlarımıza sportif faaliyet vereceğiz. 1 Haziran itibari ile tüm kategorilerde kayıtlarımız başlayacak, 20 Haziran´da Yüzme Kursumuz ile start alacağız" diye konuştu.

MAHALLE FUTBOLU PROJESİ

Belediye Başkanımız Dr. Hüseyin Yaralı´nın yakından ilgilendiği mahalle futbolu projesi kapsamında bu yıl yaz döneminde ilçe merkezi dışında 10 mahalle de futbol kursu açacaklarının bilgisini veren Çamlıyer, şöyle devam etti;

"2015 yılında başladığımız Mahalle Futbolu projemiz bu sene de yaz döneminde faaliyete geçecek. Merkez ve 10 mahallemiz ile faaliyete geçecek olan bu projede Saruhanlı ve bölgesinde yaşayan 2005-2010 doğumlu çocuklarımıza futbol eğitimi vermek onların futbol ile birlikte spor yapmalarını sağlamak senelerdir unutulmuş olan mahalle maçları ile onların birbirleri ile kaynaşması sağlamayı amaçlıyoruz.

Bu doğrultuda ilçe merkezi başta olmak ile birlikte Yılmaz, Hacırahmanlı, İshakçelebi, Dilek, Koldere, Mütevelli, Halitpaşa, Paşaköy, Nuriye ve Büyükbelen mahallelerimizde futbol kursu açacağız. Proje kapsamında mahalle maçlarımız, yüzme etkinliğimiz, gezi etkinliklerimiz, mini voleybol turnuvası, sokak basketbolu, tenis turnuvası, tekerlekli paten gecesi, taekwondo ve badminton gösterisi ile 1500-2000 yakın sporcumuzu yaz döneminde spor çatısı altında birleştireceğiz."

SPORTİF FAALİYETLERDEN ENGELLİLERDE FAYDALANACAK

Çamlıyer, İlçedeki Rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli öğrenciler içinde çeşitli projeler hazırladıklarını, onlara yüzme, futbol, çocuk cimnastiği, badminton gibi branşlarda eğitim vererek sosyal hayata katılmalarını sağlamayı planladıklarını kaydetti.

Spor Direktörü Çamlıyer, tüm bu projelerin hayata geçmesinde kendilerine önderlik eden ve en büyük desteği sağlayan Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı´ya 2 bin sporcu adına teşekkür ettiğini bildirdi.

 



Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 10.06.2017 14:39:46 884 0
Tarih: 10.06.2017 14:39 Güncelleme: 10.06.2017 14:39
Haberi Sesli Oku