SARUHANLI - Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin´in talimatıyla hazırlanan, "Tüketen Değil, Üreten Saruhanlı" projesi kapsamında ilçedeki üreticilere 15 bin adet yerli tohumlardan üretilmiş sebze fidanı dağıtıldı. 

İlçe meydanında düzenlenen programa, Belediye Başkanı Zeki Bilgin, Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Baysal, Hüseyin Çelik, Mehmet Balıkçı, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. 

Başkan Bilgin, burada yaptığı konuşmada 31 Mart 2019 tarihinde yapılan seçimlerde, göreve gelmeden önce, tarımsal alanlarda verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. 

Bu kapsamda üreticilere domates, biber, patlıcan ve salatalık olmak üzere toplam 15 bin adet fidan dağıtacaklarını dile getiren Bilgin, üreticileri yerli üretime teşvik etmeyi amaçladıklarını belirterek şunları kaydetti; 

"Ekonomisi tarıma dayalı bir ilçede yaşıyoruz. Bunun için çalışmak, üretmek ve emeğimizi ortaya koymak zorundayız. Bizlerde bu kapsamda Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk´ün "Milli Ekonominin Yolu Tarımdan Geçmektedir" sözünü kendimize yol gösterici olarak kabul ettik. Saruhanlı Belediyesi olarak aydınlık yarınlar için yerli ve milli üretime destek vererek halkımıza fidan dağıtımı yaparak yerli üretimin önünü açmaya karar verdik. Önümüzde ki yıllarda Hobi bahçeleri ve seralarla tam anlamıyla bu konuyu daha da ileriye taşıyacağız. Hatta kooperatifleşme yoluna giderek bölgemizde yetişen ürünlerin Türkiye pazarında yerini bulmasını planlamaktayız.  Saruhanlı ilçe Belediyesi olarak  organik satış noktaları yaparak halkımızın ürettiği her ürünün buralarda satışlarını sağlamayı planlıyoruz" 

Saruhanlı Belediye Başkanı olarak üreticilere destek olmak için kollarını sıvadığını dile getiren Bilgin,  sözlerini şöyle tamamladı;

"Aydınlık yarınlar için bu projemizin Önce Saruhanlımıza sonra Türkiye´mize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Üzümün Başkenti olan güzel ilçemizdeki ve yöremizdeki tüm çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat dönemi diliyor, bütün çiftçilerimizi sevgiyle selamlıyorum." 

Başkan Bilgin´in konuşmasının ardından fidan dağıtımına geçildi. 15 bin fidan yaklaşık 2 saat içinde vatandaşlara dağıtıldı. İlçe halkı fidanlar için Başkan Zeki Bilgin´e teşekkür etti.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ BİGİN’DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM: “PARTİ EMEKÇİLERİ NEREDE?”

Yavuz Ağıralioğlu Manisa’ya geliyor

Ege Üniversitesinin endemik tür cenneti: Botanik Bahçesi

Saruhanlı'da vefat...

Bebeğini havalandırma boşluğuna atan anne tutuklandı

Okul müdürü otizmli öğrenciyi merdivenlerden itti

10 Kasım Atatürk'ü Anma Doğa Yürüyüşü

HALK EĞİTİMİ KURUMLARI ARASI MUAYTHAİ ŞAMPİYONASI SARUHANLı EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

Akhisar’da otomobil devrildi! 7 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Yeni doğan bebeğini havalandırma boşluğuna attı

Kayıp olarak aranan alzaymır hastası kadın bulundu

Saruhanlı’da Vefat…

Ölümümüm 87. Yılında Atatürk Anıldı

KAYMAKAM ACAR'IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Devrilen traktörün altında kalan çiftçi hayatını kaybetti

Saruhanlı’da feci kaza!..

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 22.05.2019 10:41:56 797 0
Tarih: 22.05.2019 10:41 Güncelleme: 22.05.2019 10:41
Haberi Sesli Oku