SARUHANLI - 2014-2015 eğitim öğretim yılında faaliyete geçen Saruhanlı Anadolu İmam Hatip Lisesi 18 öğrencisi ile bu yıl ilk mezunlarını verdi.

Saruhanlı Belediye Kültür Merkezi´nde  bir  mezuniyet programı gerçekleştirildi. 

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yüksek, Proje Koordinatörü Bülent Tekin, Almış Şentürk EML müdürü Niyazi Akkuş, Yedieylül İlkokulu müdürü Mehmet Arslan, AK Parti ilçe yönetiminden Muhsin Kara, Saruhanlı imam hatip gönülleri yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Arif Gökoğlu, öğrenci velileri ve misafir katıldı.

Program İstiklal Marşı´nın söylenmesi ile başladı. Ardından Kur´an tilavetinin yapılması, Okul Müdürü Ahmet Günhan ´ın açılış konuşması, okul tanıtım sunusunun gösterilmesi, mezun öğrenciler adına konuşmanın yapılması, okul birincisi olan öğrencinin okul yaş kütüğüne plaket çakması, bayrak ve flama tesliminin yapılması,  öğrenci tarafından türkü söylenmesi,  tanıtım sunusu ile öğrencilerin sahne alması, öğrencilere temsili diplomalarının verilmesi,  öğrencilerin protokol ile toplu fotoğraf çekilmesi ile devam edildi.

Programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık okul birincisi olan öğrenciye diploma verdi. Ardından kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Program müzik eşliğinde öğrencilerin keplerini havaya fırlatması ile son buldu.

Programda konuşan Okul Müdürü Ahmet Günhan, İmam Hatip okullarının  misyonunu ve vizyona hakkında bilgi verdi ve imam hatip ruhuna vurgu yaptı.  "İmam Hatip ruhu taşıyan herkes İmam Hatip´ lidir.  Mehmet Akif Ersoy´un Asım´ın Nesli, Sezai Karakoç´un Diriliş nesli tanımı ancak İmam Hatip Lisesi´nde karşılığını bulur. İmam Hatip okullarının dini ve kültürel ders programı ile Öğrencileri geleceğe hazırladığini, aldıkları eğitim ile yalnızca din görevlisi olunmadığı, üniversite istediği bir bölümü gidebildiklerini, tüm liselerde 9 ve 10 sınıflarda aynı derslerin okutulduğu bu yönüyle imam hatipte okuyan öğrencilerin hiçbir eksiğinin olmadığını öğrencilerin 10 sınıftan itibaren fen ve sosyal bilimler gibi istediği alanda eğitim görebilmeleri için sınıflar oluşturduklarını, Pansiyon imkanı ile tercih edilebilecek ilçemizdeki en avantajlı bir kurumdur.  İmam Hatip mezunları sadece ülke yönetiminde değil dünyaya da şekil verici konumdadır. Öğrenciler mezun olduktan sonra İmam Hatip Mezunları Derneği kurarak,  mezunlar günü düzenleyerek bu okullara sahip çıkmalıdır" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık yaptığı konuşmada "İmam Hatip okulları bu duruma kolay gelmedi, bu kazanımların kıymeti bilinmelidir" dedi.



Saruhanlı Jandarmadan tefecilere operasyon: 5 gözaltı

Korkunç olay! Kızını ve torununu öldürdü

Köprü altında cansız bedeni bulunmuştu! Döverek öldürüldüğü ortaya çıktı

Bıçaklı kavga: 1 ölü

Öz kızına cinsel istismarda bulunan baba yakalandı

Kendi evini ve araçlarını yakıp, olan biteni böyle izlemiş

Haber alınamayan şahıs evinde silahla vurulmuş halde bulundu

Develi’de traktör hırsızlığı

Kula’da art arda üç yangın

Cesedi 3 gün sonra asansör boşluğunda bulundu

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

Başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu

Halitpaşa’da ekili alanda yangın çıktı

Alaşehir'de zirai alanda yangın

Oğlunu öldürdü, kendini tuvalete kilitledi

Alaşehir’de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

İzmir’de cinayet işledi, Manisa’da jandarmadan kaçamadı

Manisa'da jandarmadan PKK terör örgütüne operasyon: 3 kişi tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 14.05.2018 17:51:50 716 0

Tarih: 14.05.2018 17:51

Haberi Sesli Oku