Anahtar Kelimeler: 0

SARUHANLI ADLİYESİ KAPANMIYOR

 

SARUHANLI - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) iş yükü az olan ve bu nedenle kapatılmasına karar verdiği Adliyeler arasında Saruhanlı Adliyesinin bulunmadığı öğrenildi.

 

Kardelen Gazetesi Muhabirinin Adliye kaynaklarından derlediği bilgilere göre HSYK, nüfusu 10 binin altında olan ve nüfusu 10 binin üzerinde olup ta iş yükü az olan küçük adliyelerin kapatılmasına karar verdi.

 

Bu kapsamda HSYK’nın 13 Haziran 2012 tarihinde yayınladığı 2012 Yılı Adli Yargı Kararnamesi’nde kapatılacak Adliyelere hakim ve savcı atamadığı, kapatılacak Adliyelerde görev yapan hakim ve savcıları da resen bir başka yere atadığı görüldü.

 

Buna göre ülke genelinde iş yükü az olan, yayınlanan son kararnamede hakim ve savcı ataması yapılmayan 148 küçük adliyenin kapatılıp en yakın adliye ile birleştirilmesi çalışmasında sona gelindi.

 

2012 Yılı Adli Yargı Kararnamesi’nde Saruhanlı’ya yeni bir atama yapılmazken, İlçede görev yapan Hakim ve Savcılar da bir başka yere atanmadı.

 

İlçede şu an 4 Hakim’den 2’si, 3 Savcı’dan 2’si görev yapıyor. Görevde olmayan Hakimlerden birinin doğum izninde, diğerinin de askerlik hizmetinde olduğu öğrenildi. Kadrosu Saruhanlı’da olan Savcı Barış Yiğit ise Yargıtay Tetkik Hakimliği’de geçici görevde bulunuyor.

 

Bir yıldır Saruhanlı’da görev yapan Savcı Mustafa Dağcı geçtiğimiz aylarda Adalet Bakanlığı Adalet Müfettişliği’ne atanmıştı.

 

Bu arada daha önceden kapatılacak Adliyeler arasında yer aldığı öğrenilen ve daha sonra listeden çıkartılan Saruhanlı Adliyesi’nin Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla kapatılmasının yeniden gündeme gelebileceği belirtildi.

 

Öte yandan Adalet Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda Saruhanlı’ya Adalet Hizmet binası yapmak için Belediyeden yer istemiş, Belediye Meclisi de konuyu Mayıs ayı olağan meclis toplantısında görüşerek, Bakanlığın talep ettiği 6 bin 500 metrekarelik arsanın takası ve satışı konusunda belediye encümenine yetki vermişti.

 

İlçeye yeni bir Adalet Hizmet binası yapılması durumunda, Saruhanlı’daki Adliye hizmetinin kaldırılmasının önüne geçilebileceği ifade ediliyor.

 

Muammer Kökcüoğlu



Çınaroba Mahallesi’ne Hayırlı Olsun: Sosyal Tesislere Yemek Pişirme Alanı Kazandırılıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Kimse Yalnız Değil: Yaşlı ve Engelli Vatandaşlara Ulaşım Desteği Sürüyor

Saruhanlı’da Vefat…

CHP'li Belediye Başkan aday adayı evinde ölü bulundu

Saruhanlı’da Üreticilere Yönelik Bitki Koruma Ürünleri Eğitimi Düzenlendi

Elektrik direğine çarpan motosikletli genç hayatını kaybetti

Manisalı Atletlerden Türkiye Üçüncülüğü

Saruhanlı’da Sigarayı Bırakma Günü İçin Farkındalık Standı Kuruldu

Üzüm Düğün Salonu Yenilendi, Hizmete Açıldı

Sobanın parlaması sonucu yaralanan çocuk kurtarılamadı

İki kız kardeşin hayatını kaybettiği kazada aranan şüpheli yakalandı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SESO'DA Gürcan Cengiz, başkan seçildi

Saruhanlı'da vefat...

Manisa Ticaret Borsası’ndan Saruhanlı İlçe Tarımına Ziyaret

Saruhanlı’nın Nüfusu 58 Bin 475 Oldu

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Gülşah Durbay Futbol Turnuvası’nda Taşdibi Güldü

Hafız Öğrencilerden Ekrem Başkan’a Teşekkür Ziyareti

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
15.06.2012 18:20:23 1635 0
Tarih: 15.06.2012 18:20 Güncelleme: 15.06.2012 18:20
Haberi Sesli Oku