MANİSA - Saruhanlı Köy ve Beldeleri Yardımlaşma Dayanışma Eğitim Kültür ve Spor Derneği’nin(Saruhan-Der) kuruluşunun 4’üncü yıl dönümü dolayısıyla 2 bin kişilik hayır yemeği organize edildi. 
Saruhanbey Park’ta gerçekleştirilen hayır yemeğine Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu, dernek yöneticileri, üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Burada bir konuşma yapan Saruhan-Der Başkanı Yunus Emre Şahin, "Bundan 4 yıl önce kurduğumuz derneğimizin bugün yeni yaş gününü kutluyoruz. Henüz çok genç olan derneğimiz, siz değerli hemşerilerimizin yakın ilgi, alaka, birlik ve beraberlik ruhuyla hareketi neticesinde kısa sürede Manisa’da kayda değer bir konuma yükselmiştir. 4 yıl önce Saruhanlılı bir grup arkadaş olarak şunu düşündük. Her ne kadar nüfus bakımından orta büyüklükte bir ilçe olsak da kasaba ve köyleriyle beraber aslında biz büyük bir ilçeyiz. Üstelik nüfusumuzun hatırı sayılır bir bölümü Manisa Merkez’de yaşıyor. Bugün rahatlıkla şunu söyleyebiliriz; Saruhanlı’da ne kadar Saruhanlılı var ise bir o kadar da Manisa Merkez’de var. Bu açıdan düşündüğümüzde Saruhanlılık bilincini, yardımlaşma ve dayanışma şuurunu Manisa Merkez’de daha da yaygınlaştırmamız gerektiği sonucu ortaya çıkıyor. Tüm hemşerilerimizden derneğimizin faaliyetlerine geniş katılım göstermelerini, öneri sunmalarını, derneğimizin adını duyurmalarını rica ediyorum. Biz Manisa’da ev sahibiyiz. Yani Manisa’nın yerlileriyiz. Ancak Saruhanlılar arasındaki yardımlaşma ve dayanışmayı geliştirmek, güçlü bir Saruhanlı lobisini oluşturmak, doğup büyüdüğümüz ilçemize daha fazla yatırım istemek bizim yegane misyonumuz olmalı.” dedi.
Katılımlarından dolayı tüm konuklara teşekkürlerini sunan Şahin, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Saruhan-Der’in 4. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Saruhanlı köy ve beldelerinde yaşayıp hakkın rahmetine kavuşmuş hemşerilerimizin ruhuna ithafen okuttuğumuz mevlüt ve yemek hayrının Allah katında kabulünü niyaz ediyorum”
Hayra katılan vatandaşlara keşkek, pilav, nohut, çorba ve aşure ikram edildi.



Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 17.11.2014 09:12:30 1098 0

Tarih: 17.11.2014 09:12
Haberi Sesli Oku
4.07.2025 10:15:00