Anahtar Kelimeler: 0

SARUHAN DER BİR YAŞINDA

 

MANİSA - Saruhanlı Köy ve Beldeleri Yardımlaşma Dayanışma Eğitim Kültür ve Spor Derneği (Saruhan-Der) Başkanı Yunus Emre Şahin, derneğin bir yıl önce kurulduğunu, geçen bir yıl içerisinde Saruhanlıları tek çatı altında toplayarak, birlik ve beraberliği sağladıklarını ifade etti.

 

Saruhanlı Köy ve Beldeleri Yardımlaşma Dayanışma Eğitim Kültür ve Spor Derneği (Saruhan-Der) Başkanı Yunus Emre Şahin, derneğin kuruluşunun birinci yıl dönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

 

11 Ocak 2011 tarihinde Manisa merkez başta olmak üzere Saruhanlı, Köy ve Beldelerindeki Saruhanlıların birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, yardımlaşma,  dayanışma ve kaynaşmasını sağlamak amacıyla yola çıktıklarını belirten Saruhan-Der Başkanı Yunus Emre Şahin, bir yıl gibi kısa süre içerisinde gerçekleştirilen etkinliklerle derneğin adından söz ettirdiğini vurguladı.

 

Şahin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

 

“ Saruhanlımız ülkemizdeki ilçeler arasında en çok beldeye sahip ilçelerimizden birisidir. Saruhanlı merkez olmak üzere köy ve beldelerinin yaklaşık nüfusu 57 bin civarında, 40 binin üzerinde de Manisa’da yaşayan hemşerilerimiz bulunmaktadır. 100 bini bulan Saruhanlılı hemşerilerimizi tek çatı altında toplamak onlarla dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşma içerisinde olmak amacıyla çıktığımız bu yolda bir hayli mesafe kat ettik. Derneğimizin kuruluşunun üzerinden bir yıl gibi kısa süre geçmesine rağmen bu bir yıl içerisinde, başta Saruhanlı ilçemiz olmak üzere köy ve belde ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Bunun yanında Manisa’daki hemşerilerimizi de ziyaret ederek kuruluş amacımızı dile getirdik. Bu güne kadar hemşerilerimizden çok büyük destek aldık, bundan sonra da bu desteğin devam edeceğine olan inancımız tamdır.”

 

‘Kahvaltı Buluşmaları’  adı altında dernek merkezinde etkinlik düzenlediklerini dile getiren Şahin, “ Bu etkinliğimize sivil toplum kuruluşlarının başkanları, siyasi partilerin temsilcileriyle ve o partilere mensup milletvekilleri katıldılar. Bu toplantılarda bir sivil toplum kuruluşu olan derneğimizin kuruluş amacını anlattık. Etkinliğimize katılan tüm konuklarımız,  hemşerilerimize hizmet noktasında her zaman bizimle beraber olacaklarını ve desteklerinin devam edeceğini söylediler. Etkinliğimize katılanlara bir kez daha sizlerin aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum.” diye konuştu.

 

Şahin açıklamasını şu sözleriyle tamamladı;” Sivil Toplum Kuruluşları aynı zamanda vatandaş ile devlet arasında bir köprüdür. Bizde hemşerilerimiz ile devlet arasında köprü vazifesi görüyoruz. Hemşerilerimiz gönül rahatlığı ile derneğimize gelip sorunlarını dile getiriyor bizlerde bu sorunların çözümü noktasında gayret sarf ediyoruz.  Sorunların çözüme kavuştuğunda ise hem hemşerilerimiz hem de bizler bundan son derece mutlu oluyoruz. ‘Saruhanlı El Ele Hedef Gönüllere’ sloganı ile çıktığımız bu hizmet yolunda amacımız gönüllerde yer almaktır.” Dedi.

 

Haber Merkezi



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 12.01.2012 17:41:55 796 0

Tarih: 12.01.2012 17:41
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri
29.06.2025 22:26:00