Sarruhanlı´da 15 Temmuz fotoğraf sergisi açıldı

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde Saruhanlı Belediyesi tarafından Sosyal Tesislerde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesindeki ?Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)? mensuplarının 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi kalkıştığı hain darbe girişimi sırasında ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinden objektiflere yansıyan fotoğraflardan oluşan ?15 Temmuz Darbe Girişimi Fotoğraf Sergisi? açıldı.

Sergi açılışına, Saruhanlı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, İlçe Emniyet Müdürü Barış Bora Şenyurt, İlçe Müftüsü Muhammed Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Sergi açılış konuşmasını yapan Saruhanlı Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu , ?Devletimiz ve tarihimiz açısından çok önemli bir olayın sene-i devriyesini gerçekleştirdiğimiz bir hafta içerisindeyiz. 15 Temmuz 2016, FETÖ, Paralel Devlet yapılanması adlı örgütün hain bir darbe kalkışmasını gerçekleştirdiği tarih olarak tarihimizde yerini aldı.

Kalkışmalar, gerek Cumhuriyet tarihimizde gerekse kadim devletimiz Osmanlı Devleti tarihi içerisinde de bazen müracaat edilen bir yöntem olmuştur. Bu özellikle Osmanlı Devletinin de kendisiyle eş zamanlı olarak gelişen Bizans medeniyetinde de başvurulan meşru olmayan bir yöntem. Cumhuriyet tarihimiz içerisinde de değişik kere bu yönteme maalesef müracaat edildi.

15 Temmuz tarihi bundan sonra demokrasi şehitlerimizi anma, demokrasi bilincimizi geliştirme, güçlendirme ve özellikle bütün kurumların meşruiyet kültürünü geliştirmesi noktasında çok önemli misyonu ifa edecek. Özellikle Cumhuriyet tarihi döneminde baktığımız zaman maalesef siyasi gelişmeler demokrasiye olan ve milli iradeye karşı olan sıkıntıları değerlendirmekte farklı cümlelerle ifade edilmiş. O dönemin etkin güçleri tarafından şartlar geliştiği takdirde bu yöneteme müracaat edilmesi gayet meşru bir yöntem olarak değerlendirilmiş. Daha sonraki dönemlerde şapkayı alıp gitmek şeklinde değerlendirilen ve bunun karşısında direnç gösterilmeyen bir vaziyet alınmış.

Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde, onun dirayetinde ve milletimizin dik duruşuyla önlenen bu kalkışmanın yıl dönümünde hayatını kaybeden 15 Temmuz Şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bundan sonraki süreçlerde demokratik ve siyasi hayatımızda bir daha bu yöntemlere müracaat edilmemesi en büyük dileğimiz olacaktır? dedi.



Saruhanlı'da vefat...

akan Bak, Soma’da stat açılışı yaptı

Saruhanlı'da vefat...

TIR'a Arkadan Çarpan Otomobilde 2 Kişi Hayatını Kaybetti

KAYINPEDER, GELİNİNİ TABANCAYLA YARALAYIP, ONUN KIZ KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Kamyonetle otomobil çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 1 yaralı

Gençlerden ‘sürdürülebilir turizm’ vurgusu

EGİAD 35. yılını görkemli bir geceyle kutladı

77 yaşındaki adam eşini baltayla öldürüp banyoya gömdü

Defne fidanları toprakla buluştu

Şehzadeler Belediyesi, Başkan Gülşah Durbay’ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir açıklama yaptı

Ferdi Zeyrek davası Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam ediliyor

Bahis soruşturmasında Manisa FK’da iki oyuncu gözaltına alındı

Üniversitede 2'nci kattan düşen Selda yaşamını yitirdi

Manisa Oryantiringde fırtına gibi esti

Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ferdi Zeyrek davası: Sanıklar suçlamaları reddetti

Manisa'ya Türkiye'de 6'ncı Adli Toksikoloji Laboratuvarı yetkisi

Büyükbelen Yolunun İhalesi 7 Ocak 2026’da

Manisa GSB Kadın Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 14.07.2017 12:13:01 786 0
Tarih: 14.07.2017 12:13 Güncelleme: 14.07.2017 12:13
Haberi Sesli Oku