Anahtar Kelimeler: Sarma Barajı Seneye Tamamlanıyor

SARUHANLI - Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Manisa iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Tamamlandığında 9050 dekar araziye can suyu sağlayacak Manisa Sarma Barajı önümüzdeki yıl tamamlanacağını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,’ Şehzadeler kenti Manisa’nın Yunus Emre ilçesine bağlı 8 mahalleyi modern sulama ile tanıştıracak Sarma Barajı’nda adım adım sona yaklaşılıyor.  9 bin 50 dekar verimli araziye can suyu verecek barajın % 85’i tamamlandı. Barajın temelden yüksekliği 47.5 metre olacağını söyledi.

Gövde dolgusu bitiyor

Yunus Emre İlçesi Davutlar Mahallesi yakınlarındaki Sarma Çayı üzerine inşa edilen baraj’da şu ana kadar Gövde sıyırma kazıları, dolusavak ve dipsavak kazıları ve plinth betonu, kondüvi betonarme imalatları ile enjeksiyon imalatları ve rölakasyon yolu tamamlandı. Ön yüzü beton kaplama dolgu tipinde projelendirilen barajın 723.000 m3’lük gövde dolgusunun ise % 70 i bitirildi. Hedef 2021 yılı içerisinde gövdenin oturmasına bağlı olarak beton kaplama işlemlerine başlamak ve Sarma Barajı inşasını tamamlamak.

Gövde yüksekliği temelden 47.5 metre olacak Sarma Barajı’nda 1 milyon 850 bin metreküp su tutulacak.

Manisalı üreticilere 12 milyon kazandıracak

Bir an önce inşaatı tamamlayarak Manisalı üreticilerine müjdeli haberi vermeyi hedeflediklerini belirten DSİ Genel Müdürü Yıldız” Proje tamamlandığında 8 mahallemizi basınçlı borulu sulama ile tanıştıracağız. Üretim maliyetleri düşecek, tarlalardaki verim artacaktır. Manisa Sarma Barajı ve Sulaması Projesi tamamlandığında 2021 yılı rakamlarıyla ülke ekonomisine yılda yaklaşık 12 milyon TL katkı sağlaması bekleniyor. Proje 450 kişiye de ek istihdam olanağı sağlayacak. ’dedi.



Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

Saruhanlı’da Satılık Verimli Zeytinlik: 210 Ağaç, Gölet ve Takas İmkânı

Manisa Sağlık Camiasının Acı Kaybı: Dr. Cengiz Aksoy Hayatını Kaybetti

Kayıp dağcıdan haber alınamıyor

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

BAYRAM SABAHI ACIYA DÖNDÜ: 26 YAŞINDAKİ GENÇ SÜRÜCÜ HAYATINI KAYBETTİ

DÜNYA TUZA DİKKAT HAFTASI: SAĞLIĞINIZ İÇİN TUZU AZALTIN

SARUHANLI KAYMAKAMI MURATACAR'dan ANLAMLI BAYRAM ZİYARETLERİ

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 8.02.2021 09:34:00 0
Tarih: 08.02.2021 09:34 Güncelleme: 08.02.2021 09:34
Haberi Sesli Oku

Ekonomi

Ekonomi Haberleri