SARUHANLI - Saruhanlı Sarıkız Sulama birliği başkanlığı daha önce Saruhanlı Belediyesi tarafından açılan ve asfaltlanan Adiloba ? Saruhanlı bağlantı yolu üzerinde bulunan ve çiftçilerinde arazilerinde ulaşan yol üzerindeki köprüleri genişletme çalışmalarına başladı.

-Köprüleri Genişletiyoruz-
Sarıkız Sulama Birliği Başkanı Alp Serdar Tuğsal Kardelen Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır çiftçilerin ısrarla istedikleri hizmetlere yöneldiklerini belirterek, şunları kaydetti; ?Yedek 11 ? 12 tahliye kanalının 5 kilometrelik bölümünde temizleme işleminin yarısını bitirdik ve tahliye kanalı üzerinde bulunan çiftçilerin kullandığı köprünün ulaşımı tehlikeye sokmasından dolayı genişleme çalışmalarına başladık. Ayrıca bu çalışmalarımız yedek 11, Yedek 9 ve Yedek 10 tahliye kanalı üzerindeki köprüler içinde devam edecek. 20 yıl önce ıslah çalışması yapılan Sarıkız Çay yatağının 12 Km.´lik kısmında temizleme çalışmasına başladık. Ve bu güzergâhtaki köprü genişletme çalışmalarını da başlattık.?

-Su Kaybının Önüne Geçeceğiz-

Saruhanlı ovasının arazilerinin can damarı konumunda olan iki tahliye kanalında temizlik ve ıslah çalışmasıyla su kaybının da önüne geçileceğini belirten Başkan Tuğsal, ?Bu yatırımlar ile birçok çiftçinin sıkıntısını ortadan kaldıracağız. Göreve başladığımdan bu yana yönetim kurulum ile iyi bir uyum içinde çalışıyoruz. Yatırımları havzamızın geneline yayacağız. Yapılan yeni projeler için birlik bütçesinden 200 bin lira ayırdık. Yeni yapacağımız hizmetlerin çiftçilerimize hayırlısını olmasını diliyorum.?



Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 16.12.2016 17:12:01 641 0

Tarih: 16.12.2016 17:12
Haberi Sesli Oku
2.07.2025 13:30:00