Sarıgöl'de üzüm kurutma çalışmaları başladı
Manisa'nın dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzümünün en çok yetiştirildiği ilçelerden biri olan Sarıgöl'de üzüm kurutma çalışmaları da başladı.
Bir yandan yaş üzüm kesimi yapılan Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde diğer yandan da sıcaklardan yararlanılarak üzüm kurutma çalışmaları başladı. Sarıgöl ovasındaki üzüm bağlarında örtü altındaki üzümlerin salkım temizliği yapılırken standartlara uymayan salkımlar ise ayıklanarak sumalık olarak satılıyor. Diğer taraftan ise bu yıl iyi para etmesi beklenen kuru üzüm çalışmaları da yoğun bir şekilde başladı.

"Sıcaklardan faydalanın"
Bu yıl kuru üzümün umut verdiğini kaydeden Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "Kırsal mahallelerde kurutma çalışmalarına başlandı. Havalar sıcak gidiyor. Üzüm bu havalarda 12 günde sergiden kaldırılır. Bu yıl kuru üzümde umut var. Üreticilerimizden ricamız üzümlerini açığa dökmemeleri ve kurutmaları. Başlayan yaş üzüm hasadımız ise örtü altında aralık ayının sonuna kadar devam edecektir." dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Demirci'de yürekler minik Kerem için birleşti

Kula Devlet Hastanesi’nde uzman hekim kadrosu güçleniyor

Şehit Mehmet Savunmaz, şehadetinin 34. yılında anıldı

Çekiciden savrulan kamyon şarampole uçtu

Koldere’de Kayıp Şahıs Aranıyor!..

Başkan Cıllı’dan yatırım açıklaması

Bayan Voleybolcular Gülşah Durbay anısına Turnuvada mücadele etti

Saruhanlı'da vefat..

Görülmez kaza!..

Başkan Taşkıncan Güven Tazeledi

Saruhanlı'da vefat...

Dikkatsizlik kazayı beraberinde getirdi: 2 yaralı

Saruhanlı Şoförler ve Otomobilciler Odası’nda Arif Bilek güven tazeledi

Kırkağaç’a sosyal belediyecilik atağı

Elektrikli bisikletle çekici çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Esnafın desteğiyle kuruldu, 14 bin seansa ulaştı

Spil'in zirvesinde Türk Bayrağı açtılar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 13.08.2024 15:22:00 1586 0
Tarih: 13.08.2024 15:22 Güncelleme: 13.08.2024 15:22
Haberi Sesli Oku