Anahtar Kelimeler: Sarıgöl ' fiyatları vurdu

Sarıgöl'de üzüm fiyatları dibe vurdu
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, bu yıl yaş üzüm fiyatlarının beklenmedik şekilde düşmesiyle üreticilerin zor durumda kaldığını belirterek, "Bağlarda tahmini 50 bin ton yaş üzüm alıcı bekliyor" dedi. Yağışların etkisiyle bozulan üzümler, hem kaliteyi hem de piyasa fiyatlarını düşürdü.
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde bu yıl yaş üzüm fiyatlarının beklenenden düşük seyretmesi üreticileri üzdü. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, sezon başında iyi başlayan fiyatların yağışların etkisiyle düşüşe geçtiğini belirterek, bağlarda halen tahmini 50 bin ton yaş üzümün alıcı beklediğini söyledi.
Ülgen, yağışların üzümlerde bozulmalara yol açtığını ve bunun piyasayı olumsuz etkilediğini dile getirerek, "Sarıgöl'de bu yıl beklenmedik şekilde yaş üzüm fiyatlarında düşüş yaşandı. Bunun en önemli nedeni, erken gelen yağışların üzümleri etkilemesi oldu. Eskiden hem yaş hem kuru üzüm fiyatları açıklanırken Ziraat Odası olarak biz de fiyat talebinde bulunurduk, ancak son yıllarda bu uygulama kalktı. Sezonun ilk günleri güzel başladı ama giderek fiyatlar düşmeye başladı. Şu anda Sarıgöl'de bağlarda tahmini 50 bin ton yaş üzüm var. İç piyasada ve ihracatçılarda yaş üzüm kilosu 20-30 lira arasında, çıkma üzüm ise 17 liradan satılıyor." dedi.
2025 yılının üzüm üreticileri için zorlu geçtiğini vurgulayan Ülgen, "Bağcılığın masrafları yüksek ama üreticimiz ürününü çok düşük fiyattan satmak zorunda kalıyor. Sezonun başında kilosunu 63 liradan yaş üzüm satan üreticilerimiz de oldu. Bağlarını götürü usulü satan bazı üreticiler kazanç sağladı ancak geride kalanlar düşük fiyatlarla ürününü elden çıkarmak zorunda kaldı." ifadelerini kullandı.



Cezaevinden izinli çıktı, silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşini ve iki kızını katleden polis memuruyla ilgili yeni detay: Diyarbakır'dayken...

MANİSA DOSTLAR MECLİSİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY OLDU

Sarıgöl'de üzüm fiyatları dibe vurdu

Alaşehir'de ilk kez 'Cennet Hurması Festivali' düzenlenecek

Muazzez Abacı'nın mal varlığı belli oldu

Doğduğu topraklarda 35 yıldır kimliksiz ve vatansız yaşıyor

Henüz 17 yaşında ama 95 yıl hapisle aranıyordu

Kamyonete arkadan çarpan otomobil hurda yığınına döndü: 1 ölü, 2 yaralı

Salihlili Judocu Yadigar Talayhan, Olimpiyatlar için Japonya’da

Trafik kazası geçiren Özgü Namal'dan yeni haber

Ferdi Zeyrek'in elektrik akımına kapılarak ölümüne ilişkin iddianame kabul edildi

Halı sıkma makinesi can aldı!

Takla atan otomobil sürücüsü hayatını kaybetti

Yanan araca ilk müdahaleyi çevredekiler yaptı

Yağ fabrikasında patlama: 2 işçi yaralandı

Yolcu minibüsü devrildi: 13 yaralı

Yağışlı hava kazayı beraberinde getirdi

Salihli'de kamyonet devrildi: 1 ölü, 1 yaralı

Seyir halindeki minibüsün üstüne ağaç devrildi

Otomobilin çarptığı çocuk yaralandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 13.11.2025 16:33:00 147 0
Tarih: 13.11.2025 16:33 Güncelleme: 13.11.2025 16:35
Haberi Sesli Oku