Anahtar Kelimeler: Sarıgöl yaprağı sezonu açıldı

Sarıgöl’de bağ yaprağı sezonu açıldı
Türkiye’nin önemli üzüm üretim merkezlerinden biri olan Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde taze bağ yaprağı alım sezonu başladı. Sabahın erken saatlerinde bağlardan toplanan yapraklar, öğleye doğru alım merkezlerine getirilerek satışa sunuluyor.
Sarıgöl ve çevre köylerde birçok noktada kurulan alım merkezlerinde, kısa saplı ve birinci sınıf yapraklar 80 TL’den, diğer sağlıklı yapraklar ise 75 TL’den alınıyor.

Aile bütçelerine katkı sağlıyor
Yaprak toplama işi, özellikle kırsal kesimde yaşayan kadınlar ve gençler tarafından ailecek yürütülüyor. Toplanan yapraklar hem taze olarak satılıyor hem de evlerde salamura edilerek kışlık tüketime hazırlanıyor. Beşer kiloluk bidonlarda muhafaza edilen salamura yapraklar, aileler için de önemli bir gelir kaynağı oluşturuyor.

İhracata da katkı sunuyor
Toplanan yaprakların önemli bir kısmı, Sarıgöl'deki salamura tesislerinde işlenerek yurt dışına ihraç ediliyor. Özellikle Avrupa ve Ortadoğu ülkelerine gönderilen salamura yapraklar, bölge ekonomisine önemli bir döviz girdisi de sağlıyor.

"Sezona hayırlısıyla başladık"
Yaprak alımı yapan işletmecilerden Ferdi Karakuş, bu yılki sezonun umut verici başladığını belirterek, "2025 yılı taze bağ yaprağı alımlarına hayırlısıyla başladık. İlk gün dört ila beş ton arası alım yapmayı planlıyoruz. Alımlarımız eylül ayı sonuna kadar sürecek" dedi.
Sarıgöl’de bağ yaprağı sezonunun açılmasıyla birlikte bölgedeki hareketlilik artarken, hem üretici hem de alıcılar sezonun bereketli geçmesini temenni etti.



Çiftçimizin Yanındayız, Ulaşımı Kolaylaştırıyoruz

SARUHANLI’DA ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE EYLEM PLANI TOPLANTISI YAPILDI

Saruhanlı’nın Gururu Yıldız Kızlar İl Şampiyonu Oldu

Aşırı sürat ölüm getirdi

Çınaroba Mahallesi’ne Hayırlı Olsun: Sosyal Tesislere Yemek Pişirme Alanı Kazandırılıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Kimse Yalnız Değil: Yaşlı ve Engelli Vatandaşlara Ulaşım Desteği Sürüyor

Saruhanlı’da Vefat…

CHP'li Belediye Başkan aday adayı evinde ölü bulundu

Saruhanlı’da Üreticilere Yönelik Bitki Koruma Ürünleri Eğitimi Düzenlendi

Elektrik direğine çarpan motosikletli genç hayatını kaybetti

Manisalı Atletlerden Türkiye Üçüncülüğü

Saruhanlı’da Sigarayı Bırakma Günü İçin Farkındalık Standı Kuruldu

Üzüm Düğün Salonu Yenilendi, Hizmete Açıldı

Sobanın parlaması sonucu yaralanan çocuk kurtarılamadı

İki kız kardeşin hayatını kaybettiği kazada aranan şüpheli yakalandı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SESO'DA Gürcan Cengiz, başkan seçildi

Saruhanlı'da vefat...

Manisa Ticaret Borsası’ndan Saruhanlı İlçe Tarımına Ziyaret

Saruhanlı’nın Nüfusu 58 Bin 475 Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 5.05.2025 11:09:00 996 0
Tarih: 05.05.2025 11:09 Güncelleme: 05.05.2025 11:09
Haberi Sesli Oku