SARUHANLI- Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünün SAGEM tarafından Saruhanlı Anadolu Lisesi 9-10 sınıfında eğitim gören 200 öğrenciye robot geliştirme teknolojisi tanıtım semineri verildi.   

Lego Mindstorms NXT, Massachusetts Institute of Technology (MIT) araştırmacıları tarafından tasarlanıp Lego şirketi tarafından üretilen bir ilköğretim öğrencisinin bile kendi başına robot geliştirebilmesine imkân veren teknoloji, Bilişim teknolojisi Öğretmeni Erkan Salı tarafından Saruhanlı Anadolu Lisesi öğrencilerine anlatıldı.

Lego Mindstorms NXT robot seti ile yürütülen projelerin amaçları hakkında gerçekleştirilen teknoloji tanıtım semineri ile ilgili açıklama yapan Saruhanlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Müdürü Sertan Demirel, şu bilgileri verdi;

“Buradaki amacımız, Öğrencilerin özgüvenini artırmak. Öğrencilerin Bilim ve Teknolojiye olan tutumlarını olumlu yönde değiştirme. Robot tasarımının Matematik ve Fen bilgisi konuları ile ilişkisini görünür kılarak derslerde işlenen konuların gerçek hayatta nasıl işe yaradığını göstermek. Bilimi popülerleştirip topluma sevdirmek. Katılımcıların yaparak, yaşayarak ve keşfederek öğrenmelerini sağlamak. Gerçek hayattan problemler vererek öğrencilerin problem çözme ve analitik düşünme becerilerini artırmak. Grup çalışmaları sayesinde öğrencilerin birlikte çalışma becerilerini geliştirmektir. Turnuvalarının amacı ise, gençlere bilim ve teknolojiyi sevdirirken, onların sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresindekilere, doğaya, topluma duyarlı birer birey olmalarına katkıda bulunmaktır. Sezon boyunca gençler bir taraftan, teknolojinin hayatının her alanında söz sahibi olduğu çağımızda, nasıl bir ortamda, hangi yöntemle, neleri öğrenmek, hangi becerileri kazanmak istediklerini belirleyecek, araştırıp, özgün çözümler üretecekler ve kendi öğrenim gelecekleri hakkında söz sahibi olacaklar. Diğer taraftan da tasarladıkları ve programladıkları robotlarla, temayla ilgili görevleri çözecekler.” 



Vali Özkan’dan Kula ve Selendi ilçelerine ziyaret

Manisa’nın yeni Valisi Özkan'dan ilk açıklama: "Manisa'nın kalkınması ve vatandaşın mutluluğu için çalışacağız"

Başkan Zeyrek: “Manisa için tarihi bir gün”

Hobisi sayesinde hem sağlığına kavuştu hem meslek sahibi oldu

Anne Oğul gözyaşları arasında toprağa verildi

Vali Ünlü, veda ziyaretlerine başladı

Saruhanlı'da Lunapark ve Hediyelik Eşya Sergilerine Büyük İlgi

Vali Ünlü'den duygusal veda konuşması

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

17. Altın Üzüm ve Kültür Festivali Başlıyor...

Dışişleri Bakanı Fidan Saruhanlı’ya geldi

Narin için ismini değiştirdi

Narin ve kadın cinayetiyle hayattan koparılan kadınların isimleri formaya yansıdı

Vali Enver Ünlü, Saruhanlı İlçesini Ziyaret Etti

Somalı madencilerinin ailelerini üzen karar

Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlandı

Saruhanlı'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yılı Kutlandı

Dilan ve Engin Polat’ın yargılanmasına başlandı

Saruhanlı’da üzüm sergilerini yağmur vurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 10.11.2014 14:42:42 0

Tarih: 10.11.2014 14:42

Haberi Sesli Oku