SALİHLİ - Üreticilere yönelik desteklerini aralıksız sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Salihli'de bin 200 üreticiye 12 bin adet üzüm sepeti dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin 70 milyon rekor bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırdığını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, desteklerin artarak devam edeceğini ifade etti. Desteklerden duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle muhtarları ve üreticiler de Başkan Ergün'e teşekkürlerini iletti.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün önderliğinde 'Üzüm Üreticilerine 100 bin Sepet Desteği' projesinde üzüm sepetleri üreticilere dağıtılmaya devam ediliyor. Proje kapsamında Salihli'de de bin 200 üreticiye 12 bin sepet dağıtımı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Salihli İtfaiye Amirliği'nde düzenlenen törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Salihli Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Karaca, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Salihli Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Mustafa Gün, MHP Salihli İlçe Başkanı Mehmet Akın, İlçe Tarım Müdürü Ali Demir, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ile üreticiler katıldı. Programın açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu yaptı.

Kırsala 70 Milyonluk Rekor Bütçe

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Ali Öztozlu, "Geride bıraktığımız pandemi süreci ve şu anda devam eden savaş durumu bütün dünyada olduğu gibi bizde de kırsalın, tarımın ne kadar önemli olduğunu, olmazsa olmaz olduğunu bir kez daha hatırlattı. Biz kurulduğumuz günden bu yana Başkanımızın talimatlarıyla kırsala sürekli destek veren bir belediyeyiz. 2022 yılında bu şartları göz önüne alarak toplam 70 milyonluk rekor bir bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırdık" dedi.

Büyükşehir'in Kırsal Desteklerini Anlattı

Büyükşehir Belediyesi'nin kırsala sağladığı desteklerden bahseden Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, "Geçtiğimiz yıl 100 bin fidan dağıtılmıştı bu sene hedef 150-200 bin adet. Hayvan içme suyu göletleri yapımı ve temizlikleri, Taral doldurma istasyonları, arıcılara verdiğimiz destekler devam ediyor. 100 bin üzüm sepetini 10 bin üreticimizle buluşturuyoruz. Önümüzdeki ay da 60 bin zeytin kasasını 6 bin üreticimize buluşturacağız. 9 tanesi Salihli ilçemizde olmak üzere toplam 34 sulama kooperatifimize 40 bin metre sulama borusu ihalemizi yaptık. Bunun da değeri 7 milyonun üzerinde. Bunun da dağıtımına önümüzdeki ay başlanacak" ifadelerini kullandı.

"Üreticilerimiz Adına Teşekkür Ediyorum"

Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam ise, "Bilindiği üzere dünya büyük bir krizin eşiğinden döndü. Bu krizin atlatılması için gereken tek şey ise üretim. Gerek tarımsal üretim gerekse sanayi üretiminin desteklenmesi büyük önem arz ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığımız geçtiğimiz dönem içerisinde damızlık koç dağıtımından tutun, arı kovanı, meyve fidanı ve sulama işleriyle ilgili bir çok desteği devam ettiriyor. Biz Salihli olarak tarımda Manisa'nın öncü ilçelerinden biri olduğumuzu iddia ediyoruz. Bu iddiamızı destekleyeni bizlere desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza muhtarlıklarımız ve üretici kardeşlerimiz adına teşekkür ediyorum. Bu tür desteklerin önümüzdeki dönem içerisinde de artarak devam edeceği inancını taşıyorum" diye konuştu.

"Büyükşehir'in Tarıma Desteğini Memnuniyetle Karşılıyoruz"

Salihli İlçe Tarım Müdürü Ali Demir, "Büyükşehir'in her yıl tarıma olan desteğini memnuniyetle karşılıyoruz. Manisa ve Salihli tarımda önemli noktada ve bu nedenle tarıma olan her türlü destek karşılığını layığıyla yerini buluyor. Büyükşehir'e buradan teşekkür ederiz bu tür katkılarından dolayı" ifadelerini kullandı.

Başkan Ergün'e Teşekkür Ettiler

Büyükşehir Belediyesi'nin üzüm üreticilerine sağladığı destekler, üreticiler ve mahalle muhtarları tarafından memnuniyetle karşılandı. Üreticiler, kendilerine sağlanan destekler nedeniyle Başkan Ergün'e teşekkürlerini iletti.

Salihli İğdecik Tarımsal Sulama Kooperatifi Başkanı Mehmet Candan: Üreticilerimiz büyük bir coşku ile buraya geldiler. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızın yapmış olduğu hizmetler, Manisa'da değil, Türkiye'ye şayardır. Gerçekten bu hizmetlerin devamını diliyoruz, üreticilerimize de bol bereketli yıllar diliyoruz. Kırsal Hizmetler Dairesine de çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten üreticinin en büyük dostu şu anda Büyükşehir Belediye Başkanımız. Yaptıkları hizmetler hiçbir zaman unutulmayacaktır. Ben kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Gökçeköy Mahalle Muhtarı Süleyman Babacan: Bu şekilde çiftçileri düşündüğünden dolayı büyük başkanım Cengiz Ergün Başkanıma çiftçiler adına teşekkür ediyorum. Bizleri düşünmesi yeter. Memnunuz. Çok teşekkür ederiz.

Çakaldoğan Mahalle Muhtarı Ali Özyürek: Cengiz Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Her şeyimize yardımcı oldu. Allah ondan razı olsun.



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Salihli Haberleri 24.06.2022 07:50:00 356 0

Tarih: 24.06.2022 07:50

Haberi Sesli Oku

Salihli Haberleri

Salihli Haberleri Haberleri