SALİHLİ - Salihli ilçesinde Eğitim Uygulama Merkezi´nde eğitim gören down sendromlu ve otizmli 15 çocuk, Salihli Belediyesi öncülüğünde Atatürk Spor Salonu´ndaki yarı olimpik yüzme havuzunda uzman eğitmenler eşliğinde kulaç atmanın keyfini yaşıyor. 
Salihli Belediyesi, özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların sosyal hayata katılımını sağlamak amacıyla başlattığı ?Engelleri Yüzerek Aşalım? projesiyle engellileri hayata bağlıyor. Salihli Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ve Salihli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliğinde Atatürk Spor Salonu Yarı Olimpik Yüzme Havuzu´nda Salihli Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi´nde eğitim gören down sendromlu ve otizmli 15 çocuk yüzme kursuna katılıyor. Salihli´ye kazandırılan Atatürk Spor Salonu ve yarı olimpik yüzme havuzunun çocuklara ve gençlere birçok farklı aktivite sunduğunu ifade eden Belediye Başkanı Zeki Kayda, açıldığı günden itibaren yüzlerce çocuğun kurslara katılarak uzman eğitmenlerden yüzme öğrendiğini söyledi. Salihli Belediyesi öncülüğünde düzenlenen ?Engelleri Yüzerek Aşalım? projesinin çok özel bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Kayda, ?Bugün çok özel bir gün. Ben öğrenemeyen birey yoktur felsefesini çok önemsiyorum. Projemize katılan özel çocuklarımıza yeteneklerine göre eğitim verdiğimiz ve bilgi aktardığımız zaman onların da neler yapabileceğini hepimiz görüyoruz. Çünkü bu çocuklarımız çok özel yetiştirilmiş ve özel seçilmiş gençlerimiz. Bu çocuklarımıza rehberlik yapmak, onlarla birlikte bu havayı teneffüs etmek inanın bizlere büyük bir heyecan ve mutluluk veriyor. Onların yüzlerine yansıyan mutluluğu görmek bizleri de sevindiriyor. Bu projede emeği geçen başta başkan yardımcım, spor müdürüm ve antrenörler ile aileleri kutluyorum. Hayırlı olsun, çocuklar sizleri seviyoruz ve sizlerle birlikte olmak bizlere de gurur veriyor? diye konuştu.
Proje kapsamında down sendromlu ve otizmli çocuklara yönelik başlatılan yüzme kurslarının haftada 1 gün gerçekleştirildiği ve Haziran 2018´e kadar devam edeceği öğrenildi.



Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
16.10.2017 08:15:32 614 0

Tarih: 16.10.2017 08:15
Haberi Sesli Oku
12.04.2025 09:58:00