SALİHLİ - Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel ve Kadınlar Birliği Başkanı Benay Oral, İzmir’de Ege Tv`nin canlı olarak yayınlanan “Hayat Sevince Güzel” programına katılarak Salihli’yi anlattı. Programın mutfak bölümünde, kitapta yer alan yemeklerden dört tanesinin tarifi verilerek, uygulaması Deniz Gülderen ve Seçil Kalay tarafından yapıldı.
Salihli TSO’nun ilçenin en büyük sivil toplum örgütü olduğunu belirten İbrahim Yüksel, zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip Salihli’nin Odun Köfte ve Salihli Kirazı gibi iki tescilli ürünü bulunduğunu anlattı. Salihli’nin jeotermal kaynaklar yönünden zengin olduğunu ve bunun kent için büyük bir nimet olduğunu vurgulayan Yüksel, turizm alanında üç önemli tesisin termal tedavi hizmeti sunduğunu kaydetti. Jeotermalin seracılıkta kullanımının da yaygınlaştığını, Türkiye’nin en büyük 2. ve 3. jeotermal serasının Salihli’de olduğunu belirten Yüksel, ayrıca kent içinde 7 bin 200 konutun ısıtmada jeotermal suyu kullandığını anlattı.
Yüksel, yörenin en önemli ürünü üzüm hakkında şu bilgileri verdi:
“Sultaniye üzümümüz Ege, Manisa ve Salihli için çok önemli bir gelir kaynağıdır. İlkbahardan sonbahara kadar Gediz Ovası yemyeşil bir örtüyle kaplanır. İlkbahardan itibaren asma yaprakları satılarak köylerdeki kadınlara gelir oluyor. Üzüm daha sonra olgunlaşınca taze olarak tüketiliyor. En sonunda da kurutulmuş Sultaniye üzümü elde ediliyor. Türkiye üretiminin yüzde 90’ı Manisa’dan karşılanıyor. Salihli de üretimde Alaşehir’den sonra ikinci sırada yer alıyor.”
Salihli TSO Kadınlar Birliği’ni Oda’nın sosyal yüzü olarak gördüklerini ve birlik üyelerinin bu alanda etkin çalışmalar yaptığını kaydeden İbrahim Yüksel, kadınlara destek verdiklerini, kadınların evden çıkıp üretken hale gelmeleri ve para kazanmaları konusunda teşvik için KOSGEB ile birlikte girişimci eğitimleri düzenlediklerini anlattı. Yüksel, “Avrupa’da kadınların iş hayatına katılım oranı yüzde 60, Türkiye’de ise maalesef yüzde 27 gibi çok düşük bir seviyede kalıyor” dedi.
“Nesilden Nesile Salihli Mutfağı” kitabının hazırlık aşamaları hakkında bilgi sunan Salihli TSO Kadınlar Birliği Başkanı Benay Oral, 75 yemek tarifinin yer aldığı kitabın geliriyle öğrencilere burs verdiklerini kaydetti. Eğitime büyük önem verdiklerini vurgulayan Oral, Salihli’de kadınları organize ederek eğitimin yanı sıra kültürel ve sosyal faaliyetler yaptıklarını anlattı.
Programın mutfak bölümünde ise Salihlili kadınların uyguladığı 4 yemek tarifi verildi. Deniz Gülderen ve Seçil Kalay, kuzu gömleğinde darplı orman kebabı, enginarlı pilav, kürdan kek ve meyveli jöleli pastanın yapım aşamalarını uygulamalı olarak başarılı bir şekilde sundu.



Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 28.08.2014 09:18:14 1058 0

Tarih: 28.08.2014 09:18
Haberi Sesli Oku
15.04.2025 15:44:00