Sakarya'da makarna fabrikasında patlama meydana geldi

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada 21 kişi yaralandı. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, "21 yaralı var. 12’si hastanelere sevk edildi, 9 yaralı kendi imkanlarıyla kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştılar. 2 yaralı entübe durumda." açıklamasında bulundu.

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Patlamada 21 kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.

21 kişinin yaralandığını açıklayan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, "12’si hastanelere sevk edildi, 9 yaralı kendi imkanlarıyla kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştılar. 2 yaralı entübe durumda. 57 işçi, 2 mutfak görevlisi; 59 vardiya görevlisi var. Bunların yalnızca bir kısmı patlama bölgesinde olduğu söylendi. Patlama ilk tespitlere göre değirmen bölümünde yaşandı. Ancak bu konuda yangın tamamen söndürüldükten sonra itfaiye ve emniyetin yapacağı araştırmalarla yangının nedeni belirlenecek." dedi.

Bu arada olay yerinden yükselen dumanlar ilçenin farklı noktalarından görüldü.

Soruşturma açıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum. Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır." dedi.

Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü aktaran Tunç, "Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.



MCBÜ’de "Engelsiz matematik destek programı" tanıtıldı

SARUHANLI’DA ARAZİ YOLLARINDA SATHİ KAPLAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Ev yangınında içeride mahsur kalan 1 kişi hayatını kaybetti

YOKSULLUKLA MÜCADELEDE DAYANIŞMANIN GÜCÜ MASAYA YATIRILDI

Ferdi Zeyrek Vakfı, kırsal bölgelerde yaşayan çocuklar için kışlık kıyafet destek kampanyasını başlattı

Karbonmonoksit zehirlenmelerine kış uyarısı: "Baş ağrısı bile ihmal edilmemeli"

Yuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Avrupa 2027'ye kadar Rus gazına tam yasak için anlaştı

Çift taraflı yapay kalp cihazıyla hayata döndü

Konut ve iş yerleri için uygulanacak kira zam tavanı yüzde 35.91 oldu

Uyuşturucu operasyonlarında 10 tutuklama

Zayıflama İğneleri Plansız Gebelik Riskini Artırabilir

Tüfekle oynarken kız arkadaşını öldüren çocuk dağda yakalandı

Üç asırlık kayıp sancak hurda çuvallarının içinden çıktı

Tüfekle oynarken kız arkadaşını öldürdü

NUR FARAJ ÖNCE KENDİMİ TANIDIM

MESUT USTA’NIN KABAK TATLISINI ÜNLÜLERLE TANIŞTIRDIK

Gülşah Durbay kimdir? CHP'li belediye başkanı Gülşah Durbay kaç yaşında, nereli?

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

ALİ ZİHNİOĞLU’NDAN AMERİKALILARA ZEYTİNYAĞI TADIM PANELİ

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Son Dakika 15.09.2024 16:48:00 1385 0
Tarih: 15.09.2024 16:48 Güncelleme: 15.09.2024 16:48
Haberi Sesli Oku