Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,42% 0,14
  • EURO

    34,58% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2381,56% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Sağlıklı uyku için çiftlerin doğru yatak seçiminin önemi 

Sağlıklı uyku için çiftlerin doğru yatak seçiminin önemi 

Yaşam kalitesini en fazla etkileyen faktörlerin başında uyku kalitesi geliyor. Sağlıklı bir uyku elde edebilmenin yolu ise doğru uyku ekipmanlarını seçebilmekten geçiyor.

SARUHANLI - Yaşam kalitesini en fazla etkileyen faktörlerin başında uyku kalitesi geliyor. Sağlıklı bir uyku elde edebilmenin yolu ise doğru uyku ekipmanlarını seçebilmekten geçiyor.

Çünkü bizi gün boyu ayakta ve otururken dik tutan omurgamızın rahatlığını ve konforunu destekleyecek bir yatak gerekli. Peki, omurga sağlığı için yatak seçimi nasıl olmalı? Yatak seçiminin uyku üzerindeki etkisi nedir? Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Doç. Dr. Akif Albayrak, insan vücudunun uyku moduna geçince gün içinde oluşan mikro ve makro hasarların tamirini gerçekleştirdiğini bunun için de farklı vücut tiplerine sahip olan kadın ve erkeklerin kendilerine uygun yatakları tercih etmesi gerektiğini söyledi.

Omurganın gün içerisinde aldığı duruş pozisyonunu uyku sırasında da sağlamak omurga sağlığı açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle tercih edilecek yatağın, omurganın ve disklerin üzerine en az yükün bindiği uyku pozisyonlarına elverişli olması şart. Bu noktada insan vücudunun uyku moduna geçince gün içinde oluşan mikro ve makro hasarların tamirini gerçekleştirdiğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Doç. Dr. Akif Albayrak,  yatıp uyuduğumuz yatağın bu nedenle çok önemli olduğunun altını çizdi.



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor