?Sağlıklı Yaşam Aracı? Büyükbelen´de Vatandaşları Bilgilendirdi

Sağlık hizmetlerinin ülke genelinde erişilebilirliğinin artırılması ve koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması yönünde yapılan çalışmalar kapsamında oluşturulan ?Sağlıklı Yaşam Aracı? Saruhanlı´nın Büyükbelen Mahallesinde Vatandaşları bilgilendirdi.

Büyükbeleln Mahallesi Çarşı Merkezinde kurulan Mobil araç Kene Isırmaları, Organ Bağışı, Su ile geçen hastalıklar ve Aşı konularında vatandaşlar bilgilendirildi.

Saruhanlı Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Tülay Ünlü Üresin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gezici sağlık araçlarıyla, toplumun ve bireyin sağlığı ile ilgili farkındalık oluşturmak, halk sağlığının korunması, geliştirilmesini sağlanmak, hastalık risklerinin azaltılması ve önlenmesine yönelik çalışmalarda sağlıklı yaşam araçlarının kullanıldığını söyledi.

Gezici Sağlık Aracının öncelikli olarak öğrencilere ulaşmak için okulları ziyaret ettiklerini belirten Dr. Üresin, şunları kaydetti; ?Sağlıklı Yaşam Araçları ile obezite mücsadelesi, Organ bağışı, sağlıklı beslenme, hareketli hayat, toplumda fiziksel aktivitenin arttırılması gibi programların yanında Kırım Kongo Kanalı Ateşi, Hipertansiyon, Diyabet gibi hastalıklar hakkında da farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Ayrıca topluma sağlıklı yaşam kültürü kazandırmayı hedefliyoruz. Mobil sağlık araçlarımız mahalleleri de giderek oralarda ki vatandaşlarımızda bilgilendiriliyor ve broşürler dağıtılıyor.?

 



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 24.07.2017 10:56:13 514 0

Tarih: 24.07.2017 10:56
Haberi Sesli Oku
28.06.2025 17:34:00