Son Dakika

MANİSA'DA SAĞLIK KOLUNDAKİ SENDİKALAR BİRLİK OLUP TAŞERONA KARŞI `HAYIR` DEDİ

MANİSA - Manisa'da, sağlık sektöründeki sendikalar ve Türk Tabipler Birliği üyeleri 112'lerde taşeron alımına karşı ortak çağrıda bulundu. ‘Kamuda taşeronlaşmaya hayır' sloganıyla yola çıkan sendikacılar sağlıkta taşeronlaşmanın büyük zarar vereceğine dikkat çektiler. 
Sağlık Sen, Türk Sağlık Sen, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) ve Türk Tabipler Birliği Manisa Şubesi başkan ve üyeleri birlikte Organize Sanayi Bölgesi 112 Komuta Merkezi önünde ortak bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Rıdvan Mutlu, Sağlık Sen Manisa Şubesi Başkanı Mustafa İrğat, SES Manisa Şubesi Başkanı Taner Demir, Türk Tabipler Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ile sağlık çalışanları katıldı.
Sağlıkçıların ilgi gösterdiği basın açıklamasını grup adına SES Manisa Şubesi Başkanı Taner Demir okudu. Sağlıklı olmak hem fiziksel hem de ruhsal iyilik halidir” diyerek açıklamasına başlayan Demir, şunları kaydetti:
Günümüzde sağlık politikaları ile hem sağlık emekçileri hem de bu hizmetten yararlanan halk sağlıklı birey olma hakkını kaybetmiştir. Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini, kadrolu, taşeron, sözleşmeli gibi farklı statülere bölerek hatta birden fazla taşeron şirket aracılığıyla çalıştırarak bir araya gelmelerine engel olmak isteniyor. Taşeron ve sözleşmeli çalışma devam ettiği sürece sorunlar artacak ve bedeli maalesef sağlık sisteminin tamamen bozulması ve hatta ölümlerle ödeyeceğiz. Unutmamalıyız ki ya taşeron sağlık emekçisi kadrolu olacak ya da kadrolular taşeron. Ücretsiz, nitelikli, güvenceli sağlık hizmeti almanın yolu ortak mücadeledir. Şimdi sıra 112'lere geldi. Bunu kabul etmiyoruz ve haykırıyoruz. Ne 112'ler ne de diğer kamu dairelerinde taşeron çalışma modelini asla kabul etmiyoruz.”
Sağlık Sen Manisa Şubesi Başkanı Mustafa İrğat ise, Sağlıkta taşeronun ölüm olacağı noktasında mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi haykırıyoruz” dedi.
Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi Başkanı Rıdvan Mutlu da şunları söyledi:
Tüm çalışanlarımızın eylemini destekliyor, taşeronlaşmayı kabul etmiyoruz. 4 Nisan'da Ankara'da yapacağımız eyleme de tüm 122 çalışanlarını davet ediyoruz.”
Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 26.03.2015 09:02:10 626 0

Tarih: 26.03.2015 09:02

Haberi Sesli Oku