Sağlık turizmine ‘eğitim’ dopingi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), sağlık turizmi sektöründe görev yapan kişilere, İngilizce ya da Türkçe olarak mesleki eğitim verilmesi konusunda Ticaret Bakanlığı tarafından yetkilendirildi. İEÜ, Ege Bölgesi’nde bu yetkiyi alan ilk üniversite oldu. İEÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nesrin Oruç Ertürk; doğal kaynakları, şifalı otları, kaplıcaları ve kültürel zenginlikleriyle ön plana çıkan İzmir’in sağlık turizmindeki gelişimine ‘eğitimle’ katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Ertürk, “Sağlık turizmi sektöründe çalışıp mesleki kapasitelerini artırmak ve bu alanda yabancı dilini geliştirmek isteyen kişiler, eğitim programlarımıza katılarak uzmanlık kazanabilir” diye konuştu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki öğretim görevlileri tarafından verilecek eğitimler, toplam 72 saat sürecek. Sağlık turizminin türleri, güncel eğilimler, sağlık turizmi işletmeleri yönetimi, sağlık turizmi stratejisi, pazarlaması ve uygulamaları gibi konu başlıklarının yer aldığı eğitimler, çevrim içi ya da yüz yüze gerçekleştirilecek. Eğitimler, bu yıl içinde belirlenecek bir tarihte başlayacak.
Türkiye genelinden katılım
Çevrim içi eğitimlere, sadece İzmir ya da Ege değil, Türkiye genelinden de katılım sağlanabilecek. Eğitimlerden, bakanlık tarafından sağlık turizmi için yetkilendirilen firmaların çalışanları faydalanabilecek. Eğitim imkanından yararlanmak isteyen firmalar, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne başvuruda bulunarak süreç hakkında detaylı bilgi alabilecek.
Kampüsizmir’in güzel bir örneği
İEÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nesrin Oruç Ertürk, planlama ve takvime ilişkin çalışmaların sürdüğünü ifade etti. İzmir’in sağlık turizmi alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Ertürk, üniversite olarak sağlayacakları eğitim imkanıyla bunu daha da geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ertürk, “Ticaret Bakanlığı, sağlık turizmi eğitimi vermek için yetkilendirdiği üniversiteleri titizlikle inceliyor. Üniversitenin teknolojik altyapısı, eğitim kapasitesi ve fiziki şartlarına kadar birçok kriterde inceleme yaparak karar veriyor. Tüm bunları yerine getirip yetki aldığımız için mutluyuz. Üniversite olarak, Türkiye’de üniversite-şehir bütünleşmesinin ilk modeli olan Kampüsİzmir’in kurucusu olduğumuzu, şehrin tamamını kampüsümüz olarak gördüğümüzü sıklıkla vurguluyoruz. Bunun güzel bir örneğini de sağlık turizmi eğitimiyle hayata geçirmiş olduk” dedi.
Büyük potansiley var
Prof. Dr. Ertürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir; doğal kaynakları, uygun iklimi, kaplıcaları, şifalı otları, kültürel zenginlikleri ve uygun ulaşım imkanları gibi birçok açıdan oldukça avantajlı, sağlık turizminde büyük potansiyel barındıran bir şehir. İzmir, sağlık turizminde her zaman zirvede olabilecek donanıma sahip. Üniversite olarak bu alanda çalışan kişilere eğitim desteği sunmak demek, aynı zamanda İzmir’in sağlık turizmindeki gelişimine de katkı sağlamak, itici güç olmak demek. Çalışmalarımızı bu şuurla sürdüreceğiz. Eğitimlere katılmak isteyen firmalarımız, web sitemiz üzerinden ön kayıt yapabilir.”



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi Kurtuluş Mahallesi’nde Sathi Kaplama Çalışmalarını Sürdürüyor

Manisa’nın Gururu Milli Sporcular Vali Özkan’ı Ziyaret Etti

Saruhanlı Devlet Hastanesinden Dünya KOAH Gün

Saruhanlı Belediyesi Sosyal Yardım Faaliyetlerine Devam Ediyor

Belediyeden mahallelerde yol çalışması Saruhanlı

Paşaköy'den transfer bombası

Saruhanlı'nın Doğa Severleri Pazar gününe hazırlanıyor

Manisalı kuaförler Uşak'tan 3 kupa ile döndü

51 yıl hapis cezası olan firari Yunusemre’de yakalandı

MCBÜ öğrencisi Toker, milli takıma altın madalya getirdi

Manisa'da avcı tarafından vurulan çoban hayatını kaybetti

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı'da vefat...

Gürle’de yılların altyapı sorunu çözüldü

Okul müdürü, voleybol maçında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Yerel Basında Dijital Dönüşümün Merkezi Manisa olacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 19.09.2023 10:08:00 1283 0
Tarih: 19.09.2023 10:08 Güncelleme: 19.09.2023 10:08
Haberi Sesli Oku