Sağlık Müdüründen sigara bırakma çağrısı
Dünya Sigara Bırakma Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, sağlıklı bir yaşam için sigaranın bırakılması gerektiğini söyledi.
Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla 'Sağlıklı Bir Yaşam İçin Sigarayı Bırak’ diyerek önemli açıklamalarda bulundu. Karaca, sigaranın küresel bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayarak tütün kullanımının yol açtığı zararlara karşı toplumsal farkındalığın arttırılması gerektiğini belirtti.
Uzm. Dr. Erol Karaca, sigara içen bireylerin yanı sıra, pasif içicilerin de tütün dumanına maruz kalmalarının sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, "Gençlerimizi sigaranın ve tütün ürünlerinin zararlı etkilerinden korumak, geleceğin sağlıklı bireylerinin yetişmesinde büyük önem taşıyor." dedi.
Manisa’daki sigarayı bırakma polikliniklerinin çalışmaları hakkında da açıklamalarda bulunan Karaca, "2024 yılında, Manisa'daki Sigara Bırakma Polikliniği (SBP) hizmetlerinden 3 bin 706 kişi faydalandı ve 390 kişi sigarayı bırakmayı başardı. Ayrıca, 2024 yılı içerisinde toplamda 2 bin 932 sigara bırakma ilacı ücretsiz olarak temin edildi. 2025 yılı itibariyle, sigara bırakma hizmetlerinin daha geniş bir kitleye ulaşabilmesi için Manisa genelinde Sigara Bırakma Polikliniği sayısı 25’ten 28’e çıkarıldı. Vatandaşlarımız sigarayı bırakmak için İlçe Sağlık Müdürlükleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri veya Hastanelerimize müracaat edebilirler." diye konuştu.
Uzm. Dr. Karaca, sigara bırakmanın zorlayıcı bir süreç olabileceğini ancak imkânsız olmadığını belirtti. Her sigarayı bırakma deneyiminin, bir sonraki girişim için önemli bir öğrenme fırsatı sunduğunu ifade eden Karaca, "Sigara bırakma süreci, bir iyileşme sürecidir ve bu süreçte kararlılık en önemli faktördür. Bireyler, kendilerine güvenmeli, profesyonel destek alarak mücadeleye devam etmelidir" şeklinde konuştu.
Manisa İl Sağlık Müdürlüğü olarak, sigara bağımlılığıyla mücadele kapsamında Sigara Bırakma Poliklinikleri ve ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı gibi ücretsiz hizmetlerin vatandaşlara sunulduğunu hatırlatan Karaca, sigara bırakma konusunda başvuruların her zaman açık olduğunu belirtti.



Yunusemre’de lavanta hasadı başladı

Manisalı Badmintoncu Ravza Bodur Türkiye Şampiyonu oldu

Yıllık izinde evinde fenalaşan polis memuru hayatını kaybetti

Barajda kaybolan 15 yaşındaki çocuktan acı haber

Otomobil zeytin bahçesine uçtu: 2 ölü, 1 yaralı

Bakırlıoğlu üzüm üreticilerinin sesi oldu: TARİŞ algı operasyonu yapıyor!

Baba ile 11 yaşındaki oğluna bahçede suikast! Araçlarına binince silahlar peş peşe ateşlendi

Selendi'de Yörük Şenliği renkli görüntülere sahne oldu

Manisalılar altın fiyatlarını anlık takip edebilecek

Nehir Zeyrek babasına verdiği sözü tuttu

Manisa'da 7 kilo 250 gramlık üzüm salkımı

Saruhanlı’nın Kitabı Yazılıyor...

Saruhanlı’ya Eğitim Yatırımı İçin Çalışmalar Devam Ediyor...

Bıçaklı kavga: 1 ağır yaralı

Bir şahıs tarlada ölü bulundu

Saruhanlı’da Sultani çekirdeksiz üzümde hasat sezonu buruk başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 8.02.2025 10:34:00 883 0

Tarih: 08.02.2025 10:34 Güncelleme: 08.02.2025 10:34
Haberi Sesli Oku
25.08.2025 15:53:00