SARUHANLI - Koronavirüs salgını nedeniyle gece gündüz demeden çalışan sağlıkçılara herkes elinden geldiği şekilde destek olmaya çalışıyor. Gastronomi ve mutfak sanatları eğitmeni Şenay Şencan Uyguner de Ege Tazelenme Üniversitesi öğrencileriyle birlikte sağlık çalışanlarına aylardır lezzetli atıştırmalıklar hazırlayarak onlar destek olmaya çalıştı.

Gastronomi ve mutfak sanatları eğitmeni Şenay Şencan Uyguner, bu kez mutfağa koronavirüs mücadelesinde en ön safta geceli gündüzlü görev yapan sağlık çalışanları için girdi. Eğitmenlik yaptığı Ege Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin de destek verdiği dayanışma hareketinde lezzetli atıştırmalıklar düzenli olarak hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarına ulaştırıldı.

60 yaş üstü bireylerin daha sağlıklı, üretken ve aktif olmaları amacıyla kurulan Ege Üniversitesi Tazelenme Üniversitesi’nde yemek dersleri veren Şenay Şencan Uyguner önderliğindeki gönüllü ordusu ilk önce lezzetli sağlıklı atıştırmalıklarla  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıklarında özveriyle çalışan sağlık çalışanlarına destek oldu. 

Bu güzel dayanışma hareketinin her geçen gün büyüdüğünü belirten Uyguner daha sonra hastanenin diğer bölümlerine yayıldığı söyledi. Uyguner “Hazırladığımız sağlıklı atıştırmalıklar Türkan Özilhan Pandemi hastanesine kadar ulaştı. Ege Tazelenme öğrencileriyle  ile başlayan destek çemberine benim mezun ettiğim gençlerden oluşan Eylül grubu da katıldı.Yüzlerce sağlık çalışanına  lezzetli molalarla destek olmak isteyen onlarca güzel gönüllü sessiz sedasız harıl harıl çalıştı. Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde ise, Çamdibi Karakolu, Özkanlar Polis Merkezi Amirliği ve 100. Yıl Polis Merkezi’nde görevli polis memurları bize destek verdi”.

Gecelerini gündüzlerine katıp, yaşamlarını riske atarak salgınla mücadele eden sağlık çalışanları için yaptıkları atıştırmalıkların küçük bir motivasyon olduğunu söyleyen Şenay Şencan Uyguner, “Haftada dört kez Trafik Hastanesi’ne, dört kez de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin birçok bölümüne atıştırmalıklarımızı ulaştırdık. Gizli kahramanlarımızın desteğiyle dayanışma çemberimizi kısa sürede büyüttük. Sevgili sağlık çalışanlarımızın teşekkür mesajlarından ve telefondaki ses tonlarından yaşadıkları mutluluğu anlamak zor değildi. Onların istedikleri sadece düşünüldüklerini bilmekti ve ben de gizli kahramanlarımla bunu başarabildiysem ne mutlu bana. Bana destek veren herkese çok teşekkür ederim.” dedi.

GİZLİ KAHRAMANLAR MUTFAKTA

Ege Tazelenme Üniversitesi yürütücü Doç. Dr. Sevnaz Şahin “Tazelenme Öğrencilerimiz ileri yaşın bilgeliyi, sağduyusu ve tecrübesiyle sağlık çalışanlarına destek amacıyla harekete geçti. Hepimizin yüreğine dokunan örnek bir dayanışma gösterdi.  Herkesi gönülden kutluyoruz, ellerinize emeklerinize sağlık. Bu güzel dayanışmada liderlik eden sevgili Şenay Hocaya çok  teşekkür ederiz” dedi.



Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Mutfak 3.06.2020 09:19:00 21920 0

Tarih: 03.06.2020 09:19
Haberi Sesli Oku
27.06.2025 16:47:00