SAĞLIK - Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Belma Şahin, saç dökülmesinin nedeninin mutlaka araştırılması gerektiğini söyledi.

Saç dökülmesi kadınlar içinde büyük bir sorun olduğunu dile getiren Op.Dr.Belma Şahin, ?Günde 50-100 adet saç teli dökülmesi normal sınırlar içerisinde kabul edilir, eğer aşırı miktarda dökülme varsa uzmana başvurulmalıdır. Saç dökülmesi yaşayan bir kişi kendini psikolojik olarak güçsüz görmeye başlar ve çare için değişik yöntemlere başvurabilir. Neden bulunmadan doğru tedavi şekli bulunamaz. Bu nedenle bir uzmandan yardım almak saç köklerinde zayıflık , tellerde incelme sorunlarını çözmek için atılacak ilk doğru adım olacaktır.? Dedi.

Saçların yüzde 90´ının sürekli uzama halinde olduğunu anlatan Op.Dr.Belma Şahin, ?Bu evre 2-6 yıl sürer geri kalan \% 10´luk kısım 2-3 ay süren dinlenme evresinde bekler. Bu evre sonunda saçlar dökülür yerine yeni saçlar büyümeye başlar döngü bu şekilde devam eder. Nedenleri bilmek baştan bazı tedbirleri almayı sağlar hem de doğru tedavi şekli konusunda sizi yönlendirecektir. Uygunsuz saç bakımı ve kozmetik ürünler ,boya, renk açma, perma vb. işlemler uygun yapılmazsa saça zarar verebiliyor yine saçları çok sıkı toplama, saçı çeken at kuyruğu saç kaybına neden oluyor. Bu konularda dikkatli olmakta fayda var? diye konuştu,
Ailesel saç kaybının yani kalıtsal özellikler nedeni ile oluşan saç dökülmesi durumunu erkek tipi kellik olarak değerlendirdiklerine anlatüan Op.Dr.Belma Şahin, ?Mezoterapi ve prp gibi tedavi için çeşitli yöntemler olsa da bu durum için asıl tedavi yöntemi saç transplantasyonu olmalıdır. Alopesi areata: Modirentum saç ve vücut kıllarından kayıp olabiliyor. Her yaşta görülebilir, neden bilinmemekle birlikte bir çok hastada saçlar sonra kendiliğinden büyüyor.

Doğum sonrası: Doğum sonrasında saçlar saç büyüme döngüsünün dinlenme fazına geçer. 2-3 ay içinde aşırı dökülür bu süreç 1-6 ay arası sürebilir.Bu dönem sonrası tekrar saçlar geri gelir.
Yüksek ateş, enfeksiyon, Troid hastalıkları, eksik protein içerikli beslenme, saç dibi mantar hastalığı, kanser tedavileri, doğum kontrol hapları, demir eksikliği gibi nedenlerle de saç dökülmesi görülür. Mutlaka bu hastalıklar ilaç ile ve eksik olanın yeniden yerine konması yoluyla tedavi edilmelidir.
Yine önemli bir dökülme nedeni saç koparma hastalığı ( Triktilomani ), çocuk ve bazen erişkinlerde saç, kaş, veya kirpiklerini koparıncaya kadar çekme ve bunu alışkanlık haline getirme durumudur, tedavi için kişinin psikolojik yardım alması gerekir.

Olası altta yatan sebepler tedavi edildikten sonra veya eş zamanlı olarak saç köklerini besleyecek uzamasını ve saç teli kalitesini artırmayı sağlayacak vitamin içerikli mezoterapi ve kendi kanınızdan hazırlanan prp ile tedaviye destek olunabilir, kalıcı saç dökülmesi olanlarda ,özellikle kalıtsal kellik durumunda transplantasyon yani saç ekimi ile tedavi en uygun seçenektir.
Kadınlarda da saç ekimi ve kaş ekimi ile yüz güldürücü etkin sonuçlar alınıp bu sorunun çözümü sağlanmaktadır.? Şeklinde konuştu.



Paşaköy’de Anlamlı Turnuva: Osman Bilgi’nin Adı Sahada Yaşatılıyor

Saruhanlı’da Deve Güreşleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

Saruhanlı'da vefat...

Özgür Özel, Yunusemre’de Toplu Açılış Törenine Katılacak

SALİHLİ YAĞIŞ FELAKETİ YAŞADI

Hacırahmanlıspor Erteleme Maçında Gol Yağdırdı: 7-1

Saruhanlı’da Vefat…

PAŞAKÖY SPOR KULÜBÜ’NDEN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

Saruhanlı’da Gece Yarısı Yangın Paniği: Belediye ve İtfaiye Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi Felaketi Önledi

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanbey Doğa Sporları Kulübü’nden Çırpıcı Dede Dağı Zirve Faaliyeti

Saruhanlı’da 21–26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri Düzenlendi

Çullugörece Mahallesi’nde Üreticiye Büyük Destek: Tarımsal Sulama Sondajı Tamamlandı

Özel Sporculardan Büyük Gurur: Neval Yaralı Ortaokulu Öğrencilerinden Manisa Genelinde Önemli Başarılar

BAHADIR’DA YANAN ORMAN TEKRAR YEŞERTİLİYOR

Manisa Büyükşehir’den İletişim Engelini Kaldıran Yeni Hizmet

Saruhanlı’da Öğrenciler Doğayı Tanıyor, Geleceği Koruyor

Saruhanlı’da Nevruz Coşkusu: İshakçelebi’de Renkli Kutlama Programı

Saruhanlı'da vefat...

NURİYE MAHALLESİ’NDE ASKER COŞKUSU: GENÇLER VATANİ GÖREVİNE UĞURLANDI

Saruhanlı Deve Güreşine Hazırlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 14.11.2015 09:21:16 0
Tarih: 14.11.2015 09:21 Güncelleme: 14.11.2015 09:21
Haberi Sesli Oku