Anahtar Kelimeler: Saadet Partisi' grubu düştü!

  Son Dakika

Saadet Partisi'nin grubu düştü!

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatıyla birlikte, Saadet Grubu'nun Meclis'teki milletvekili sayısı 19'a düştü… Bu kayıp nedeniyle grup, Meclis'te yeterli sayıya ulaşamıyor.

Meclis'te grup kurabilmek için gerekli olan şart 20 milletvekilidir. Ancak, Saadet Grubu'nun milletvekili sayısı bu sayının altında kaldığı için grup oluşturamamaktadır. Grup kurabilen partilere çeşitli avantajlar tanınmaktadır. Örneğin, grup kuran partiye Meclis'te bir makam odası tahsis edilmekte, ayrıca her salı ya da çarşamba günü grup toplantısı yapma imkanı verilmektedir.

Grubu olan parti, Meclis komisyonlarında da temsil edilmektedir. Üye sayılarına göre komisyonlara üye gönderen partiye, grup avantajlarından biri olarak birer milletvekili tahsis edilmektedir. Ayrıca, grup sahibi parti Meclis Başkanvekilliği koltuğuna oturma hakkını elde etmektedir. Meclis içtüzüğüne göre grup kuran siyasi partiler, Danışma Kurulu'nda temsil edilebilmektedirler. Bu kurul, önemli kararların alındığı bir platformdur. Ayrıca, grup sahibi partilere "Gündem dışı konuşma" yapma hakkı tanınmaktadır. Hükümetin gündem dışında konuşma yapmasının ardından, grupları olan partiler de söz hakkına sahip olabilmektedir.

Meclis içtüzüğüne göre, Meclis Genel Kurulu'nda kanun tasarıları görüşülürken sırasıyla önce esas komisyona, sonra hükümete ve ardından siyasi parti gruplarına söz hakkı verilmektedir. Bu şekilde, grup sahibi partilerin görüşleri daha önce alınmaktadır.



Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Politika 15.12.2023 00:08:00 923 0

Tarih: 15.12.2023 00:08

Haberi Sesli Oku

Politika

Politika Haberleri