Rusya’dan Sevindirici Haber

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okuru, Rusya, ABD ve Avrupa Birliği`nden yaptığı gıda ithalatına ciddi kısıtlamalar getireceği açıklamasının ardından, meyve ve sebze başta olmak üzere gıda ihtiyacını karşılayabilmek için Türkiye ile ürün bazlı temaslara başladığı haberlerinin sevindirici olduğunu belirtti.

Rusya`nın AB ülkelerinden yıllık 1 milyon tonun üzerindeki meyve-sebze ithalatından da Türkiye önemli bir pazar kazanabileceğini ifade eden Okur, şunları kaydetti;

“Rusya`nın 2013 yılındaki toplam gıda ithalatında Türkiye 1.68 milyar dolar ile beşinci sırada yer aldı.

Rusya`nın gıda ürünleri ithalatında ABD ve AB`ye getireceği sınırlamadan Türkiye`nin olumlu etkilenebileceği bir diğer alanın meyve-sebze ihracatı olduğunu gözlemliyoruz.

Türkiye`nin Rusya`ya yıllık 1.2 milyon ton meyve sebze ihracatı bulunduğunu söyleyen Oda Başkanı Aydoğan Okur "Bunun parasal karşılığı 1 milyar doların üzerinde. Rusya`nın AB`den de Türkiye kadar ithalatı bulunuyor. Bu pastada yöre olarak ilçemizin payı da olacak. Bizim ilçemizde sebze ve meyve konusunda çok sayıda ürünümüz var. Rusya`nın ithalatı Türkiye`ye kaydırma olasılığı karşısında son gelişmeleri yakından takip ediyoruz."

Türkiye`ye yönelebilecek talebin büyüklüğünü tahmin etmek şu aşamada çok zor olduğunu, ancak Türkiye’nin Rusya`ya meyve-sebze ihracatını iki katına çıkarma imkânın var olduğunu ifade eden Okur,

“Türkiye Rusya`ya meyve sebze kalemi içerisinde en fazla narenciye, domates ve üzüm ihraç ediyor. Özellikle domates ve üzümde bizim yöremizin önde gelen ürünleri. Rusya hükümetinin bu yaklaşımından dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.



Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Saruhanlı’nın Büyükbelen ve çay mevkiinde başlayan yangınlar ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede büyümeden kontrol altına alındı.

Saruhanlı’da Yangın…

Motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti .

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Motosiklet ile kamyonetin çarpıştığı kazada, alev topuna dönen motosikletin sürücüsü feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Motosiklet alev topuna döndü, sürücü yanarak hayatını kaybetti

Akhisar ve Köprübaşı ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı.

Köprübaşı ve Akhisar yangınları kontrol altına alındı

Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk için, kurumda görev değişikliği nedeniyle veda programı düzenlendi.

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu.

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu

Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Yeşilçay köyünde yapılan yağmur duası çevre köylerinde büyük bir katılımıyla gerçekleştirildi.

GEDİZ YEŞİLÇAY KÖYÜNDE YAPILAN YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Süper Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Çınarobaspor, teknik direktörlüğe Musa Öz'ü getirdi.

Çınarobaspor'da Musa Öz dönemi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde zirai alanda başlayan yangının ormana sıçraması sonrası devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Köprübaşı ilçesinde de orman yangını başladı

Alaşehir ilçesinde sürücüsünün farlarını açtığı otomobil seyir halindeyken birden alev alarak yandı. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Otomobil alev alev yandı

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamıyor.

Kayıp yaşlı adamdan 4 gündür haber yok

Kamyonundaki arızayı kontrol etmek için aracından inen sürücü, bir başka kamyonun arkadan çarpması üzerine olay yerine hayatını kaybetti.

Kamyonundaki arızayı kontrol için inen sürücü başka bir kamyonun altında kaldı

Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 40 bin 892 sentetik ecza hapı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Manisa’da jandarmadan uyuşturucuya darbe

Kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.

Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti

Bahçelerinin zarar gördüğünü düşünerek yangın yerine geldi

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
12.08.2014 11:16:40 745 0

Tarih: 12.08.2014 11:16 Güncelleme: 12.08.2014 11:16
Haberi Sesli Oku
26.07.2025 17:03:00