Salihli ilçesinde, Rus uyruklu Olesya Salikova (27), Müslüman oldu. Kelime-i şahadet getiren Salikova ``Melisa`` adını aldı.

Salihli Kardelen Derneği kahvaltı salonunda gerçekleştirilen törende, Salihli İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç`ın İslamiyet ve Müslümanlık hakkında bilgi aktarmasının ardından şahitlerin huzurunda Kelime-i şahadet getiren Olesya, bundan sonraki yaşantısında ``Melisa`` adını kullanacağını beyan ederek Müslüman oldu. 


KUR`AN-I DAHA ÖNCE RUSÇA MEALİNDEN OKUMUŞTUM  

Salihli’de ailesiyle birlikte yaşayan ve Türkçe konuşan Melisa, Hıristiyan ve Ortodoks olduğunu belirterek, “İslamiyeti 5 yıldır araştırıyordum. Ben daha önce Rusça mealinden Kur`an-ı Kerim’i okumuştum. İçimden gelerek Müslüman olmayı tercih ettim. İslamiyet bana çok yakın geldi. Çok mutluyum” dedi.  

Melisa’nın bugün oruç tuttuğu belirtildi. Melisa’ya Kur`an-ı Kerim ve İslam tarihini konu alan kitaplar hediye eden Salihli Müftüsü Nurullah Sadıç, şöyle konuştu:

“Kendisi Rus vatandaşı olup ilçemizde ikamet eden  kardeşimiz yaklaşık 5 yıldır İslam dini hakkında araştırma yaptığını söyledi. Daha önce İncil ve Kur`an-ı Kerim’in Rusça mealini okuduğunu ve Kur`an-ı Kerimi okuduktan sonra büyük bir etki altında kaldığını ve iç dünyasında apayrı güzellikler yaşadığını ifade etti.

Olesya isimli kardeşimiz Kelime-i şahadet getirerek Melisa ismini alıp Müslüman oldu. Kardeşimizi tebrik ediyorum. Yeni hayatında İslam`la, imanla, güzelliklerle, mutluluklarla dolu hem dünya hem de ahiret hayatında huzurlu ve mutlu olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Büyükşehir, Saruhanlı’da Temiz Çevre için Görev Başında… İşletmeye Cezai işlem uygulandı

Genç sporcu evinde ölü bulundu

Park halindeki otomobilin üzerine ağaç devrildi

Manda yoğurdu satma bahanesiyle yaşlıları 'tırnakçılık'la dolandırdı

Kömür yüklü tır alev aldı

Muradiye Fidanlığı geleceğe nefes olmaya devam ediyor

İki Kez Uzatmaya Giden Tarihi Maçın Galibi Turgutlu Belediyesi

ŞEHZADELER BELEDİYESİ KADINLAR İÇİN EL SANATLARI ATÖLYESİ DÜZENLEDİ

Meyve yüklü tır devrildi

Saruhanlı'da 53 yıldır Dayıbaşılık yaparak karşılıksız aracılık hizmeti veriyor

Otomobil ile otobüs çarpıştı: 1'i ağır 3 yaralı

İki gündür kayıp Alzheimer hastası yaşlı adam makilik alanda ölü bulundu

Telefon dolandırıcıları yakalandı

Hijyen kurallarına uymayan işletme mühürlendi

Traktör devrildi: 1 yaralı

Takla atan Tofaş'ın sürücüsü hayatını kaybetti

Refüje giren otomobilde 5 kişi yaralandı

Kaldırıma çarpıp devrilen motosiklette 2 kişi yaralandı

Çocukların kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

TBMM Engelli Bireyler Komisyonu, Kula Gençlik Kampı’nda engelliler ve aileleriyle buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 11.07.2013 14:46:17 717 0
Tarih: 11.07.2013 14:46 Güncelleme: 11.07.2013 14:46
Haberi Sesli Oku