Salihli ilçesinde, Rus uyruklu Olesya Salikova (27), Müslüman oldu. Kelime-i şahadet getiren Salikova ``Melisa`` adını aldı.

Salihli Kardelen Derneği kahvaltı salonunda gerçekleştirilen törende, Salihli İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç`ın İslamiyet ve Müslümanlık hakkında bilgi aktarmasının ardından şahitlerin huzurunda Kelime-i şahadet getiren Olesya, bundan sonraki yaşantısında ``Melisa`` adını kullanacağını beyan ederek Müslüman oldu. 


KUR`AN-I DAHA ÖNCE RUSÇA MEALİNDEN OKUMUŞTUM  

Salihli’de ailesiyle birlikte yaşayan ve Türkçe konuşan Melisa, Hıristiyan ve Ortodoks olduğunu belirterek, “İslamiyeti 5 yıldır araştırıyordum. Ben daha önce Rusça mealinden Kur`an-ı Kerim’i okumuştum. İçimden gelerek Müslüman olmayı tercih ettim. İslamiyet bana çok yakın geldi. Çok mutluyum” dedi.  

Melisa’nın bugün oruç tuttuğu belirtildi. Melisa’ya Kur`an-ı Kerim ve İslam tarihini konu alan kitaplar hediye eden Salihli Müftüsü Nurullah Sadıç, şöyle konuştu:

“Kendisi Rus vatandaşı olup ilçemizde ikamet eden  kardeşimiz yaklaşık 5 yıldır İslam dini hakkında araştırma yaptığını söyledi. Daha önce İncil ve Kur`an-ı Kerim’in Rusça mealini okuduğunu ve Kur`an-ı Kerimi okuduktan sonra büyük bir etki altında kaldığını ve iç dünyasında apayrı güzellikler yaşadığını ifade etti.

Olesya isimli kardeşimiz Kelime-i şahadet getirerek Melisa ismini alıp Müslüman oldu. Kardeşimizi tebrik ediyorum. Yeni hayatında İslam`la, imanla, güzelliklerle, mutluluklarla dolu hem dünya hem de ahiret hayatında huzurlu ve mutlu olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”



Saruhanlı'da vefat...

Başkan Cıllı, "Mustafa Aktaş Caddesi Yepyeni Yüzüyle Geliyor!"

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Perşembe günü görev yapacak doktorlar

KOLDERE MİLLİ EGEMENLİK PARKI YENİLENİYOR

İzmir'de patlama: Ev yıkıldı, yaralılar var

Saruhanlı’da Her Yaşta Akıl Oyunları Başlıyor!

Yunusemre'nin sultanlarından yeni sezonun ilk galibiyeti

Manisa’nın mobil mamografi aracı Türkiye birincisi oldu

4 yaşındaki Yusuf 350 metrelik Darkale Kanyonu'nu geçti

Düğüne geç kalana sulu ceza

Lütfiye Mahallesi Sakinlerine önemli duyuru!..

MİCHAELA ASTRO EŞREF RÜYA İLE SEKTÖRE EFSANE İKİLİ GELİYOR

Çiftlik Kadın Yaşam Merkezi’nde kurslar başladı

Saruhanlı’da Vefat…

5 kardeşin öldüğü yangında anne hakkında karar

İki ölümlü kazanın sürücüleri tutuklandı

Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü

Meyve yüklü tır devrildi

Silahlı kavga: 1 yaralı

Parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 11.07.2013 14:46:17 683 0
Tarih: 11.07.2013 14:46 Güncelleme: 11.07.2013 14:46
Haberi Sesli Oku