SARUHANLI - Saruhanlı Sınırlı Sorumlu 54 Nolu Üzüm Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nevzat Belek Manisa Valiliği tarafından alınan kararla Traktör Römorklarında İşçi taşınması yasaklanması çiftçileri zor durumda bıraktığını söyledi.

Gölmarmara´da 6 Temmuz Pazartesi Günü meydana gelen ve herkesi derin üzüntüye boğan feci trafik kazasından sonra Manisa Valiliği ovada çalışan işçilerin taşınması konusunda açık römork ve traktörlere insanların bindirilmemesi yönünde denetim başlattığını belirten Kooperatif Başkanı Belek gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti;

?Bunun yanlış bir uygulama olduğunu inanıyorum. O kazada ölenler kamyonette değil de kapalı bir araçta olsaydı ne olacaktı? Şimdi böyle bir olaydan sonra bu uygulama yanlış bunu böyle yapmayalım demek çok akılcı bir şey değil. Bu uygulama yıllardan beri yapılıyordu. Örneği Yalova depremi oldu ondan sonra Türkiye´de imar yasaları değişti, İnşaat yasaları değişti. Bunlar daha önce düşünülmeliydi. Askerde insanlarımız şehit oluyor o zaman askerliği bırakalım. Soma´da 301 maden işçimiz öldü. Kömür madenciliğini bırakalım mı? Bu uygulama açık römorkla şehirlerarası karayoluna çıkmanın yasaklanması için anlarız. Ama ova yolunda evden tarlaya gidip gelirken işçimizi kapalı kasalarda taşımamız mümkün değil. Onun için yetkililer bu konuyu tekrar gözden geçirilerek Trafik ekiplerinin ve jandarmanın üreticimize yaptıkları denetimleri bıraktırmalarını istiyoruz. Bu konuda çiftçimiz çok mağdur durumda. Denetimlerde araçların trafik denetimi gerektiren unsurları sorulabilir. Buna bir itirazımız yok. Ancak bir kilometrelik arazi yolunda üreticimizin açık araçla tarlaya gitmesi denetlenerek ceza kesilince bölgemizdeki vatandaşımız bundan üzüntü duymaktadır. Yetkililerin bu konuda dikkatini çekmek istiyorum.



CHP Genel Başkanı Özel: "Suriye'deki istikrarsızlığın kimseye faydası yok"

Midibüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti

Kayıp Elif olayında yeni gelişme: Gözaltına alınan sevgili ve arkadaşı adli kontrolle serbest kaldı

Avda kuzeninin silahından çıkan saçmalarla öldü

Sena Nur Doğan cinayetinde şok detaylar

Otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü

Saruhanlı’da 34 bin 890 hapla yakalandı

Silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti

Dijital dünyada sosyalleşen ergenleri bekleyen riskler var

Manisa’da yılbaşı denetiminde aranan 14 şahıs yakalandı

Eski Ak Partili kadın yönetici evinde ölü bulundu

2 aylık bebeğin şüpheli ölümüne ilişkin 4 kişi gözaltına alındı

Sarıgöl’de 2025 yılı üzümleri dalında bekletip 2026'nın ilk günü hediye etti

Okul çıkışı sokak köpeklerinin saldırdığı Davut, yaralandı

Geleceğin savunma sanayi uzmanları Manisa’da yetişecek

Manisa’da alkol satışı ve sunumuna sıkı denetim

Gülşah Durbay'ın ismi Yunusemre'de yaşatılacak

Manisa Coğrafi İşarette 16'ncı sırada

MASKİ'de yangın tatbikatı

Saruhanlı’da Vefat…

Sındırgı yeni yıla da depremle girdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 3.08.2015 16:34:49 683 0
Tarih: 03.08.2015 16:34 Güncelleme: 03.08.2015 16:34
Haberi Sesli Oku