?Robokod´ Sarf ve Geri Dönüşüm Malzemeleri Toplanarak Tasarlandı?

Saruhanlı İlçesi´nde Kodla(Ma)nisa Projesi kapsamında Kodlama Saruhanlı Atölyesi Bilgisayar Yazılım ve Robotik Öğretmeni Erkan Salı, ?Robokod? adlı Kodla(Ma)nisa eğitim robotu tasarlayarak Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) tarafından Afrin´de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı´na destek amaçlı selam gönderdi.

 

Kodla(Ma)nisa Saruhanlı Atölyesi Bilgisayar Yazılım ve Robotik Öğretmeni Erkan Salı Kardelen Gazetesi mubirine yaptığı açıklamada, ?Manisa Valiliğince, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde 2015 yılında başlatılan bir Bilişim Teknolojileri Eğitiminde Değişim projesidir. Proje kapsamında Manisa´nın 292 resmi ortaokulunda 5. ve 6. sınıflarda okutulan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Derslerinde ve 7. ve 8. sınıflarda Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinde algoritma, kodlama ve 3 boyutlu tasarım konularında eğitimler verilmektedir. Bu eğitimlerde başarılı olmuş öğrencilerimiz ilçe merkezlerimizde açılan Kodlama Atölyelerine yönlendirilmektedir. Saruhanlı Kodlama Atölyesi de, bu atölyelerdendir.? Dedi.

 ?Robokod´ Sarf ve Geri Dönüşüm Malzemeleri Toplanarak Tasarlandı?

 Bilgisayar Yazılım ve Robotik Öğretmeni Erkan Salı  ?robokod´ hakkında şu bilgilere yer verdi; ?Bu bağlamda, tasarlanan ?Robokod? adlı Kodla(Ma)nisa  eğitim robotu servo motorlar,çeşitli sensörler, mekanik ,elektrik-elektronik parçalar  ile 3D (3B- Üç boyutlu) yazıcı dan çıkan parçalarla beraber ,çeşitli yerlerden temin edilen sarf ve geri dönüşüm malzemeleri toplanarak  tasarlanmış bir robottur. Robokod eğitim robotu, Türkiye´de endüstriyel anlamda ilk olmasa da, eğitim anlamında Kodla(Ma)nisa Projesi  sayesinde ilkler arasında yerini alacaktır. Örnek olması ve çocuklara katkı sunması bizleri mutlu etmektedir. Robokod çocukların yazılım ve robotik bilgisini pozitif anlamda geliştirip, farklı ufuklara yelken açmalarını sağlaması açısından önemlidir. Çünkü küçük yaşta  bu tür eğitimlerden geçen öğrenciler, gelecekte zorlu problemler ve engellerin üstesinden  kolaylıkla geleceklerdir.?

  ?Robokod? Afrine Selam Yolladı

 Salı sözlerine devam etti; Günümüz koşullarında Arin´de mücadele eden askerlerimize de bugün bir mesaj verme gibi konuşma özelliğini gerçekleştirecek. Afrinde mücadele eden askerlerimize Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza kolaylıklar diliyorum.?



Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti

Cinayet: İmam, husumetli komşusu tarafından öldürüldü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 18.03.2018 12:39:14 590 0

Tarih: 18.03.2018 12:39

Haberi Sesli Oku