?Robokod´ Sarf ve Geri Dönüşüm Malzemeleri Toplanarak Tasarlandı?

Saruhanlı İlçesi´nde Kodla(Ma)nisa Projesi kapsamında Kodlama Saruhanlı Atölyesi Bilgisayar Yazılım ve Robotik Öğretmeni Erkan Salı, ?Robokod? adlı Kodla(Ma)nisa eğitim robotu tasarlayarak Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) tarafından Afrin´de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı´na destek amaçlı selam gönderdi.

 

Kodla(Ma)nisa Saruhanlı Atölyesi Bilgisayar Yazılım ve Robotik Öğretmeni Erkan Salı Kardelen Gazetesi mubirine yaptığı açıklamada, ?Manisa Valiliğince, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde 2015 yılında başlatılan bir Bilişim Teknolojileri Eğitiminde Değişim projesidir. Proje kapsamında Manisa´nın 292 resmi ortaokulunda 5. ve 6. sınıflarda okutulan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Derslerinde ve 7. ve 8. sınıflarda Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinde algoritma, kodlama ve 3 boyutlu tasarım konularında eğitimler verilmektedir. Bu eğitimlerde başarılı olmuş öğrencilerimiz ilçe merkezlerimizde açılan Kodlama Atölyelerine yönlendirilmektedir. Saruhanlı Kodlama Atölyesi de, bu atölyelerdendir.? Dedi.

 ?Robokod´ Sarf ve Geri Dönüşüm Malzemeleri Toplanarak Tasarlandı?

 Bilgisayar Yazılım ve Robotik Öğretmeni Erkan Salı  ?robokod´ hakkında şu bilgilere yer verdi; ?Bu bağlamda, tasarlanan ?Robokod? adlı Kodla(Ma)nisa  eğitim robotu servo motorlar,çeşitli sensörler, mekanik ,elektrik-elektronik parçalar  ile 3D (3B- Üç boyutlu) yazıcı dan çıkan parçalarla beraber ,çeşitli yerlerden temin edilen sarf ve geri dönüşüm malzemeleri toplanarak  tasarlanmış bir robottur. Robokod eğitim robotu, Türkiye´de endüstriyel anlamda ilk olmasa da, eğitim anlamında Kodla(Ma)nisa Projesi  sayesinde ilkler arasında yerini alacaktır. Örnek olması ve çocuklara katkı sunması bizleri mutlu etmektedir. Robokod çocukların yazılım ve robotik bilgisini pozitif anlamda geliştirip, farklı ufuklara yelken açmalarını sağlaması açısından önemlidir. Çünkü küçük yaşta  bu tür eğitimlerden geçen öğrenciler, gelecekte zorlu problemler ve engellerin üstesinden  kolaylıkla geleceklerdir.?

  ?Robokod? Afrine Selam Yolladı

 Salı sözlerine devam etti; Günümüz koşullarında Arin´de mücadele eden askerlerimize de bugün bir mesaj verme gibi konuşma özelliğini gerçekleştirecek. Afrinde mücadele eden askerlerimize Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza kolaylıklar diliyorum.?



Manisa'da vahşet: Çocukların önünde köpeği katletti

Saruhanlı Belediyesi’nden Kadınlara Mamografi Ulaşım Desteği

DEMREMİN MERKEZ ÜSSÜ IŞIKLAR MAHALLESİ MUHTARI, “OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Saruhanlı’da engelli bireylerin ailelerine yönelik eğitim programı düzenlendi

Saruhanlı'da vefat...

‘Uçan Yol'da feci kaza: 1'i ağır 3 yaralı

Otomobil şarampole devrilip takla attı: 1 ölü, 3 yaralı

İki katlı ev yangında küle döndü: Karı-koca dumandan etkilendi

5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

Isınmak isterken yaralanan işçi 7 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı’da Vefat…

Mihriban cinayetinde kan donduran ifade: "Öldüğünü anlayınca ormana gömdüm"

Manisa’da rahim ağzı kanseri tarama aracı hizmete girdi

Eğlence bu tatilde Saruhanlı’da!

Alkollü sürücünün çarptığı polis memuru hayatını kaybetti

Evini ve otomobilini yaktı, kendini vurdu: 14 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Salı Pazarında Sıcak Çorba ikramı

Saruhanlı’da Vefat…

Başkan Cıllı Sarıçam Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi!

Saruhanlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 18.03.2018 12:39:14 941 0
Tarih: 18.03.2018 12:39 Güncelleme: 18.03.2018 12:39
Haberi Sesli Oku