?Robokod´ Sarf ve Geri Dönüşüm Malzemeleri Toplanarak Tasarlandı?

Saruhanlı İlçesi´nde Kodla(Ma)nisa Projesi kapsamında Kodlama Saruhanlı Atölyesi Bilgisayar Yazılım ve Robotik Öğretmeni Erkan Salı, ?Robokod? adlı Kodla(Ma)nisa eğitim robotu tasarlayarak Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) tarafından Afrin´de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı´na destek amaçlı selam gönderdi.

 

Kodla(Ma)nisa Saruhanlı Atölyesi Bilgisayar Yazılım ve Robotik Öğretmeni Erkan Salı Kardelen Gazetesi mubirine yaptığı açıklamada, ?Manisa Valiliğince, Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Koordinatörlüğünde 2015 yılında başlatılan bir Bilişim Teknolojileri Eğitiminde Değişim projesidir. Proje kapsamında Manisa´nın 292 resmi ortaokulunda 5. ve 6. sınıflarda okutulan Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Derslerinde ve 7. ve 8. sınıflarda Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım derslerinde algoritma, kodlama ve 3 boyutlu tasarım konularında eğitimler verilmektedir. Bu eğitimlerde başarılı olmuş öğrencilerimiz ilçe merkezlerimizde açılan Kodlama Atölyelerine yönlendirilmektedir. Saruhanlı Kodlama Atölyesi de, bu atölyelerdendir.? Dedi.

 ?Robokod´ Sarf ve Geri Dönüşüm Malzemeleri Toplanarak Tasarlandı?

 Bilgisayar Yazılım ve Robotik Öğretmeni Erkan Salı  ?robokod´ hakkında şu bilgilere yer verdi; ?Bu bağlamda, tasarlanan ?Robokod? adlı Kodla(Ma)nisa  eğitim robotu servo motorlar,çeşitli sensörler, mekanik ,elektrik-elektronik parçalar  ile 3D (3B- Üç boyutlu) yazıcı dan çıkan parçalarla beraber ,çeşitli yerlerden temin edilen sarf ve geri dönüşüm malzemeleri toplanarak  tasarlanmış bir robottur. Robokod eğitim robotu, Türkiye´de endüstriyel anlamda ilk olmasa da, eğitim anlamında Kodla(Ma)nisa Projesi  sayesinde ilkler arasında yerini alacaktır. Örnek olması ve çocuklara katkı sunması bizleri mutlu etmektedir. Robokod çocukların yazılım ve robotik bilgisini pozitif anlamda geliştirip, farklı ufuklara yelken açmalarını sağlaması açısından önemlidir. Çünkü küçük yaşta  bu tür eğitimlerden geçen öğrenciler, gelecekte zorlu problemler ve engellerin üstesinden  kolaylıkla geleceklerdir.?

  ?Robokod? Afrine Selam Yolladı

 Salı sözlerine devam etti; Günümüz koşullarında Arin´de mücadele eden askerlerimize de bugün bir mesaj verme gibi konuşma özelliğini gerçekleştirecek. Afrinde mücadele eden askerlerimize Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza kolaylıklar diliyorum.?



Bir Dize Bir Ezgi – Şiir ve Müzik Buluşması Saruhanlı Serdar Yaralı Kültür Merkezi’nde Gerçekleşti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı eTwinning 2. Uygulamalı Çalıştayı Gerçekleştirildi

SARUHANLI YEDİ EYLÜL ORTAOKULU BADMİNTON YILDIZ KIZ TAKIMI MANİSA İL ŞAMPİYONU!

Başkan Cengiz'den Başkan Cıllı'ya ziyaret

Uykudaki eşinin boğazını keserek öldürmüştü! İlk ifadesi ortaya çıktı: Kanlı bıçağı yıkayıp bulaşıklığa koymuş

Saruhanlı’da Şehit Ailesine Vefa O Odada Duygusal Anlar

Manisa’da kan donduran olay! 83 yaşındaki cani koca eşini uyurken öldürdü

SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli Mahallesi’nde Üreticilere Bitki Koruma Eğitimi

Kolcu Home Design & Yapı Saruhanlı’da Hizmete Açıldı

GÖRDES ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI’DA TANER BATUR GÜVEN TAZELEDİ

Saruhanlı Almış Şentürk MTAL “Okulum Temiz Belgesi”ni Gururla Aldı

SARUHANLI İÇİN METEOROLOJİK UYARI Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor

Manisa'da aşırı yağmurlardan istinat duvarı çöktü: 1 ölü

Saruhanlı’da Taşkın Riskine Karşı Önlem: Tahliye Kanalında Temizlik Çalışmaları Başlatıldı

Her Gün Birincilik! Saruhanlı’dan Badminton’da Büyük Gurur

Saruhanlı’da “Bir Dize, Bir Ezgi” Gecesi: Şiir ve Müziğin Kalplere Dokunduğu Buluşma

Miras kavgası nedeniyle kardeşini öldürüp kaçan zanlı ölü bulundu

SARUHANLI’DA VEFAT…

Koyuncu Mahallesi’nde Arazi Yolu Islah Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 18.03.2018 12:39:14 957 0
Tarih: 18.03.2018 12:39 Güncelleme: 18.03.2018 12:39
Haberi Sesli Oku