Restoranda 'hesap' tartışması cinayeti: 'Sizi buraya gömeceğiz'

Burdur'un Bucak ilçesinde hesap tartışmasında Esat Kani'yi (30) öldürüp, 2 arkadaşını da yaralayan restoran sahibinin oğlu Aliihsan Tolunay Yılmaz, ilk duruşmadaki savunmasında, "Arabalara doğru giden birisi, 'Emanetleri getirin, sizi buraya gömeceğiz, öldüreceğiz' dedi. Bunun üzerine iş yerindeki av tüfeğini alıp, hedef gözetmeksizin yere doğru birkaç el ateş ettim" dedi.

Olay, geçen yıl 8 Ağustos'ta meydana geldi. Kestel köyündeki restorana Antalya'dan arkadaşları B.A.K. ve A.Ç. ile gelen Esat Kani, birlikte yemek yiyip, içki içtikten sonra hesabı ödemek için kasaya gitti. 1400 TL'lik hesabı yüksek bulup, itiraz eden Esat Kani ve arkadaşları ile işletme sahibi Ş.Y. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Kani ve arkadaşlarına av tüfeğiyle ateş açıldı. Esat Kani olay yerinde yaşamını yitirdi, 2 arkadaşı yaralandı. Jandarma, şüpheli olarak işletme sahibinin oğlu Aliihsan Tolunay Yılmaz'ı gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından Tolunay, tutuklandı. Aliihsan Tolunay Yılmaz'ın 'adam öldürme' ve 'adam öldürmeye teşebbüs' suçlarından 72 yıl hapis istemiyle yargılandığı dava, Burdur Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. İlk duruşmaya tutuklu sanık, Esat Kani'nin eşi, yakınları ve taraf avukatları katıldı.

'EMANETLERİ GETİRİN, SİZİ BURAYA GÖMECEĞİZ'

Sanık Yılmaz, çok üzgün ve pişman olduğunu belirterek, "Müşteriler restorana geldi, alkol aldı. Hesabı istediler. Kendilerine 1400 lira olduğunu söyledim. Hesabı fazla buldular. Babama söyledim. Babam da 1400 liralık hesabı, 1000 liraya indirdi. Kredi kartından ödediler. Ancak 'Bunu ödedik ama bu burada kalmaz' dediler. Arabalara doğru giden birisi, 'Emanetleri getirin, sizi buraya gömeceğiz, öldüreceğiz' dedi. Ana avrat küfrettiler. Bunun üzerine iş yerindeki av tüfeğini alıp, hedef gözetmeksizin yere doğru birkaç el ateş ettim. Silahı daha sonra babama verdim. Öldürmek amacıyla ateş etmedim. Olaydan sonra ormana kaçtım. Kendi irademle gelip, teslim oldum" dedi.

Esat Kani'nin eşi Havva Kani ise "Çocuğumu babasız bıraktı. En ağır cezayı almasını istiyorum" diye konuştu. Olayda yaralanan B.A.K. de sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.



Saruhanlı’ya Yeni Bir Sosyal Sorumluluk Projesi Daha!

Minikler Taekwondo İl Seçmeleri Saruhanlı’da!

Taksici bıçaklı saldırıda hayatını kaybetti

Saruhanlı'da Sporcu Aile Örneği: Kaya Kardeşler Başarıdan Başarıya Koşuyor

Muay Thai’den, Başkan Cıllıya Teşekkür Ziyareti

Şampiyon bek Gümülceli'de

17 yaşındaki Arda Dirmilli ağır yaralandığı kazadan 10 gün sonra hayatını kaybetti

Çınarobaspor'dan Arçil bombası

İsrail önce sivilleri öldürdü sonra ‘terörist’ ilan etti: Katledilen her 6 kişiden 5’i…

Eşini hastanede silahla ağır yaraladı

Kırkağaç’ta orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı

Demirköprü Barajı'nda 114 kiloluk yayın balığı yakalandı

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Manisa FK’li Çınar Arslan Bodur’a milli davet

Pili bu kez çocuklar değil yetişkin bir kişi yuttu

Başkan Akın Ergenekon Mahallesi’nde incelemelerde bulundu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 28.02.2023 17:24:00 1861 0

Tarih: 28.02.2023 17:24 Güncelleme: 28.02.2023 17:24
Haberi Sesli Oku
22.08.2025 16:21:00