Tarih: 05.03.2015 09:40

REKTÖR ÇELEBİ EĞİTİMDEKİ KALİTEYİ ARTTIRMAYI HEDEFLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

- CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ KEMAL ÇELEBİ: 
- ÇOCUK ACİL SERVİSİMİZ ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILACAKTIR” 
- "AMACIMIZ FAKÜLTE, YÜKSEKOKUL VE ÖĞRENCİ SAYILARINI ARTTIRMAKTAN ZİYADE KALİTEYİ ARTTIRMAKTIR" 
- POLONYA, LİTVANYA, ALMANYA, İTALYA İLE ERASMUS PROTOKOLÜNÜ İMZALADIK” 
- 500 BİN TL'YE ALINACAK OLAN YERLER İÇİN BUGÜN 6,5 MİLYON TL ÖDEMEK ZORUNDA KALACAĞIZ” 
- YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ SAYISINI ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK”
MANİSA - Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, ihtiyaç duyulmayan bölümlerin açılması sonucu diplomalı işsizlerin ortaya çıktığını belirterek, fakülte, yüksekokul ve öğrenci sayılarını arttırmaktan ziyade kaliteyi arttıracaklarını söyledi. 
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi Manisa'daki yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. 28 Kasım 2014'te CBÜ rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Kemal Çelebi, üniversitenin Muradiye yerleşkesindeki sosyal tesislerinde yapılan toplantıda görevdeki 3 aylık süresini değerlendirdi.
Rektör Çelebi, Manisa CBÜ'nün bugün 10 fakültesi, 5 yüksekokulu, 15 meslek yüksekokulu, 3 enstitüsü, 19 araştırma merkezi ve 1 araştırma uygulama hastanesi (Üniversite Hastanesi) olmak üzere toplam 39 birim ile eğitim ve öğretime devam ettiğini belirtti.
Bin 560 akademik personel, bin 283 idari personeli ve 44 bin 292 öğrencisiyle, Ege Bölgesi`nin en büyük 3 üniversitesinden biri olduğunu vurgulayan Çelebi, 2015 bütçesinin 209 milyon 244 bin TL olduğunu kaydetti.
ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
Belediyelerden ulaşım konusunda destek gördüklerini belirten Rektör Çelebi, Göreve başladıktan sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ile bir araya geldik. Muradiye yerleşkesinin en önemli sorunu olan ulaşım sorununu çözme konusunda bize destek olacağını söyledi. Belediye tarafından, üniversite yolunda kazalara neden olan köprünün yenileme ihalesi yapıldı ve çalışmalar başlatıldı. Büyükşehir ayrıca 2 otobüsü devreye soktu. Büyükşehir Belediyesine, Şehzadeler Belediyesine ve Yunusemre Belediyesine bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Üniversiteyi sadece Manisa'da, Türkiye'de değil, dünyada tanınan ve tercih edilen bir üniversite haline getirmek için çalıştıklarını kaydeden Rektör Çelebi, Üniversitenin bu boyutuna çok önem veriyoruz. Polonya, Litvanya, Almanya, İtalya ile Erasmus protokolünü imzaladık. Bu yıl ilk kez olarak yabancı öğrencilerle ilgili sınavı üniversite olarak biz yapacağız” diye konuştu.
"ÇOCUK ACİL SERVİSİMİZ ÇOK YAKINDA HİZMETE AÇILACAKTIR"
Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi'nin üniversitenin şehre bakana yüzü olduğunu vurgulayan Çelebi, Eylül 2014 de inşaatı bitmesine rağmen açılamayan restoran, var olan eksiklikleri kısa sürede giderilerek çalışır hale getirildi, hem öğretim üyelerimize, öğrencilerimize ve idari personelimizin hizmetine girdi. Hastanede kaliteli hizmetin sağlanması açısından yoğun bakımda tedavi gören hasta yakınlarının gündüz ve gece oturabilecekleri bir oda hizmete sokulmuştur. Çocuk Hastalıkları ABD poliklinikler katında 30 metrekare alan içeren bir çocuk oyun odası hizmete girdi. Hastane Acil Servisimiz yeni bir yapılanmaya gidiyor. Çocuk Acil Servisimiz çok yakında hizmete açılacaktır. Çalışmalar devam etmektedir. Mesai saati haricinde Başhekimi temsilen görev ve nöbet tutan öğretim üyelerinin nöbet odası maalesef yoktu. Hastanedeki yeni yapılanma ile güzel bir oda hizmete girmiş oldu. İnşaatı İzolasyon teknikleri kullanılmadan yapılan Kardiyoloji, Radyasyon Onkoloji binası yeniden değerlendirildi. İzolasyon ve istinat duvarları ihalesi yapılarak binanın bir an önce hizmete açılabilmesinin çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam etmektedir” şeklinde konuştu.
YANLIŞI KİM YAPARSA YAPSIN CEZASINI ÖDEMELİDİR”
Çelebi, Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü'nün geçen dönemden kalan 45 milyon TL'lik borcunu ödemek için gelirleri artırmaya, giderleri ise kısmaya çalıştıklarını belirtti. Uncubozköy Sağlık Yerleşkesine etrafında bulunan küme evlerini kamulaştıramadıklarının altını çizen Çelebi, Burada 4 dönümlük bir arsa var. Zamanında kamulaştırma yapılamadığı için fiyatlar yükseldi. 500 bin TL'ye alınacak olan yerler için bugün 6,5 milyon TL ödemek zorunda kalacağız. Çünkü burada yerimiz gittikçe daraldı. Yanlış kim yaparsa yapsın cezasını ödemelidir.” diye konuştu.
Fiziki kapasite genişlemeden, akademik personel alt yapısı tam olarak oluşmadan bölümlerin açılmasının, kontenjanların artırılmasına bir anlam veremediğini kaydeden Çelebi, Bu durum ileride tıkanıklara neden oluyor. Gerçekçi düşünmek zorundayız. Yeni fakültelere ihtiyaç var mıdır? Ben bunu sormak zorundayım. Sadece açmak için açmamalıyız. O zaman diplomalı işsizler yetiştiriyoruz. Keyfi hareket edersem üniversiteye, Manisa'ya, ülkemize yanlış yapmış oluruz. Benim derdim niteliktir. Verdiğimiz eğitimin kalitesiyle tanınmalıyız. Amacımız fakülte, yüksekokul ve öğrenci sayılarını arttırmaktan ziyade kaliteyi arttırmaktır” diye konuştu.
ÇELEBİ PROJELERİNİ ANLATTI
Üniversitenin vakfının etkin ve verimli hareket etmediğini belirten Çelebi, ilk, orta bölümlerinin vakfı bünyesinde kurulması gerektiğini kaydederek, bu durumun üniversitenin marka değerini yükselteceğini vurguladı. Kısa vadede yaptıkları çalışmalardan bahseden Çelebi, sözlerini şöyle konuştu: Muradiye yerleşkesinde 2 bin metreküp hacimli Su deposu yapılması çalışmalarını başlattık. Enstitüler binası projelerini hazırlatıyoruz. Kütüphanenin genişletilmesi ve 7/24 işlerlik kazandırılması için çalışmalara başladık. Yabancı uyruklu öğrenci sayısını arttırmak için çalışma başlattık. Fen Edebiyat Fakültesi'ni Fen ve Edebiyat Fakülteleri olarak ayrı ayrı fakülteler haline getirmek için çalışmaları başlattık. BAP değerlendirme süreçlerini hızlandırdık ve daha çok projenin desteklenmesini sağlamaya başladık. Üniversitenin iş dünyası ve sivil toplum örgütleriyle ortak projeler yapmasına önem vermeye başladık. Bu çerçevede Sivil Toplum Araştırma ve Uygulama Merkezi kurduk. Uzun vadede ise 5 bin kişilik amfi tiyatro yapmak, Uluslararası Kongre ve kültür merkezi açılması çalışmaları yapmaktır.”
FİZİKİ YAPILARIMIZDAN MEMNUN DEĞİLİZ
Rektör Çelebi CBÜ`nün 22 yıllık bir üniversite olduğunu kaydederek, "Aynı dönemde kurulan üniversitelerle kendimizi kıyasladığımızda fiziki anlamda ve estetik anlamda yetersiz kaldığımızı görüyoruz. Bu bir öz eleştiridir. Kimseyi suçlamak için söylemiyorum. Fiziki yapılarımız istediğimiz düzeyde değil. Sorumlu aramıyorum. Ben çözüm üretmek için geldim. Bunları düzeltip fiziki anlamda da Manisa`ya Celal Bayar üniversitesi`ne yakışır alanlar oluşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —