Ramazan sonrası beslenme düzenine yavaş yavaş geçilmeli
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Medical Point Hastanesi Diyetisyen Sıla Yeşilyaprak, ramazan ayı sonrasında gündelik beslenme düzenine aniden dönmenin, bazı sağlık sorunlarına sebep olabileceğine dikkat çekerek, "Normalde kişi 2 öğün yerken birden 3 öğüne geçerse ve beslenme saatleri de değiştiği için; hazımsızlık, yorgun hissetme, kabızlık, yüksek tansiyon ve şeker yükselmelerinden kaynaklı damar yapılarında probleme yol açabilir. Mutlaka bunlara dikkat etmeleri gerekir. Bunu engellemenin en kolay yolu, kişilerin yavaş yemek yemesi" dedi.
Diyetisyen Sıla Yeşilyaprak, Ramazan Bayramı'nda 1 aylık süren oruç dönemi sonrasında 3 öğün beslenmeye geri dönmenin doğru olmadığını, bireylerin bunun sonucunda çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşabileceğini vurguladı. Kişilerin gündelik beslenme düzenine yavaş yavaş geçmeleri gerektiğine dikkat çeken Yeşilyaprak, "2 ana öğün ve 1 ara öğün şeklinde devam edip sonrasında 3 ana öğüne geri dönebilirler. Normalde kişi 2 öğün yerken birden 3 öğüne geçerse ve beslenme saatleri de değiştiği için; hazımsızlık, yorgun hissetme, kabızlık, yüksek tansiyon ve şeker yükselmelerinden kaynaklı damar yapılarında probleme yol açabilir. Mutlaka bunlara dikkat etmeleri gerekir. Bunu engellemenin en kolay yolu, kişilerin yavaş yavaş yemek yemesi" diye konuştu.

"Tatlılar yavaş yavaş çiğnenerek tüketilmeli"
Ramazan Bayramı'nda kişilerin her tatlıya evet dememesi gerektiğinin altını çizen Dyt. Yeşilyaprak, tüketilen tatlıların da oldukça yavaş yavaş çiğnenerek tüketilmesi önerisinde bulundu.

"Karbonhidrat yükü düşük karbonhidratlar tüketilmeli"
Bayramda öğün alternatiflerinin çok önem taşıdığını ifade eden Yeşilyaprak, şunları kaydetti:
"Öğlenleri bir ara öğün veya atıştırma yapılacaksa, kahvaltı ve akşam öğününün hafif olması daha iyi olur. Sabah kahvaltılarında çok ağır kızartmalar veya bal, reçel, pekmez tüketmek, öğlen tatlı, akşam da yoğun karbonhidrat alımı yapılırsa; bu kadar yüksek kan şekeri, kişide olumsuz durumlara yol açabilir. Mümkün olduğu kadar akşamları karbonhidrat yükü düşük besinler tüketmek daha faydalı olacaktır. Normalde kişi hem çorba hem bulgur tüketiyorsa, bir tane karbonhidrat kaynağı seçerek kilo almasını ve hazımsızlık yaşamayı da engellemiş olur."



SARUHANLI’DA VEFAT…

Traktör kazasında ağır yaralanan hemşire adayı, yaşam mücadelesini kaybetti

Saruhanlılı 19 yaşındaki genç trafik kazasında hayatını kaybetti

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

AĞIRALİOĞLU’NDAN MANİSA’DA SERT MESAJLAR: “MEMLEKETİN BU HALİNE RAZI DEĞİLİZ”

Saruhanlı'daki sahipsiz köpekler doğal yaşam alanına alınıyor

Paşaköy FK zirvede farkı üç yaptı: 0 - 7

HAYVANCILIĞI BIRAKMA NOKTASINA GELEN BESİCİLER, CHP’Lİ BAŞEVİRGEN’E GİRDİ MALİYETLERİNDEN DERT YANDI: “ŞAP HASTALIĞI GELMESİN DİYE DURMADAN KİREÇ ATIYORUZ BİRDE KİREÇ MALİYETİMİZ ÇIKTI”

Gümülcelispor 2-2 Yunusemre Belediyespor, Kritik maçta kazanan yok

Spilkent projesinde çalışmalar hızlandı

Sarıgöl’de pekmez yapımına hız verildi

Evde çıkan yangında hayatını kaybetti, 20'den fazla kedi de telef oldu

Otomobil tırla çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

Kütahya'da 5 katlı binanın teras katında çıkan yangın paniğe neden oldu

Vali Özkan yaralı polis memuru Hatice Ünal’ı hastanede ziyaret etti

Sarıhanlı Ziraat Odası Başkanı Okur'dan TARSİM Prim Artışlarına Tepki

Kazada şehit olan Polis Memuru Ali Barut son yolculuğuna uğurlandı

SİMAV’DA DÜZENLENEN ÜÇ ETEK (YIRIKLI) GECESİ RENGARENKTİ

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 26.03.2025 10:26:00 1959 0
Tarih: 26.03.2025 10:26 Güncelleme: 26.03.2025 10:26
Haberi Sesli Oku