Radikal Eğitim Kurumlarında LGS’de derece yapan öğrencilere ödül
Radikal Eğitim Kurumları, Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS), dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenledi. Törende, LGS’nde Türkiye birincisi olan 4 öğrenci ile sınavda başarıyla derece yapan toplamda 274 öğrenciye ödül verildi.
Radikal Eğitim Kurumları, Radikal Okulları Bornova Kampüsü’nde Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS), dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenledi. Törende, dereceye giren öğrencilere müdürleri ve öğretmenleri tarafından ödül takdim edilirken, öğrenciler gururlarını öğretmenleri, arkadaşları ve aileleriyle paylaştı. Törende konuşma yapan Radikal Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ferhat Arslan, kurumun ve öğrencilerin başarılarını anlattı. Çocuklarının ödüllendirilmesini paylaşan aileler de gurur dolu anlar yaşadı.
"İzmir’in en başarılı kurumu olduk"
Öğrenciler ile aileleri ve öğretmenlerinin duygusal anlar yaşadığı törende ilk olarak saygı duruşu ve istiklal marşı okundu. Ardından kürsüye gelerek konuşan Radikal Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ferhat Arslan, 2023 LGS’de 4 öğrencilerinin Türkiye birincisi olduğunu belirtti. Arslan, “Yüzde 0,1 ile 0,15 arasında 13 öğrencimiz, yüzde 0,16 ile 0,20 arasında 19 öğrencimiz, yüzde 0,21 ile 0,50 arasında 34 öğrencimiz, yüzde 0,51 ile 2 arasında 65 öğrencimizin yanı sıra yüzde 2 ile 5 arasında 143 öğrencimiz ve derece yapan toplamda 274 öğrencimiz ile bu yıl da İzmir’in en başarılı kurumu olduk” dedi.

“Bize bu gururu yaşatan öğrencilerimize teşekkür ederim”
2023 yılı LGS’ne giren 881 öğrencinin net ortalamasını sayısal verilerle açıklayan Arslan, “Fen Bilimleri 15,25, Matematik 16, Türkçe 15,75, İnkılap Tarihi 9, İngilizce 8,75 ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nde 9,25 net ortalama ile Türkiye ortalamasının çok üstünde bir başarı elde ettik. Bize bu gururu yaşatan başta öğrencilerimize ve ailelerine, Radikal Eğitim Kurumlarının özverili şube müdürlerine, rehberlik zümremize ve cefakar bir şekilde emek veren değerli öğretmenlerimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Ayrıca, LGS sürecinde de evlatlarımızı en iyi seçenekle buluşturmak için yanlarında olacağız. Radikal Anadolu Liselerimizin; Buca, Bornova ve Konak Kampüsleri, müdürlerimiz sizlerle tanışmak ve sizleri kampüslerimizde ağırlamaktan mutluluk duyacaktır. Hepinizi okullarımıza görüşmeye bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar başarılılarının sırlarını anlattı
LGS şampiyonu Radikal Eğitim Kurumları Karşıyaka Şubesi öğrencisi Berra Değirmenbaşı, “LGS’ne çalışmaya yaz aylarında başladım. 8’inci sınıfa ön hazırlık yaptım, böylece okul başladığında bana konu tekrarı niteliğinde oldu. Bol bol farklı kaynaklardan sorular çözdüm. Radikal’de yapılan düzenli deneme sınavları sayesinde hangi noktada olduğumu ve eksiklerimi gördüm. Rehber öğretmenimiz sayesinde eksiklerimin üzerine giderek programlar oluşturduk ve bu programlara uygun çalışma yöntemleriyle akılcı çalışma gerçekleştirdik. Gelecek yıl sınava gireceklere tavsiyem ise düzenli ve tempolarını artırarak çalışmaları olacak. Bu temponun da sürdürülebilir tempo olmasına dikkat etmeleri” dedi.
Bir diğer LGS şampiyonu Radikal Eğitim Kurumlar Karşıyaka öğrencisi Doğa Özçelik ise, “Başlarda yavaş yavaş soru çözmeye başladım ve en sonunda 400 soru seviyelerinde bıraktım. Sınava girecek adaylara yaz tatillerinde bol bol kitap okumalarını ve kendilerine de vakit ayırmalarını öneririm. Radikal’in bana faydası ise deneme sınavları oldu. O kadar çok soru gördüm ki artık soruları ezbere çözmeye başlamıştım” diye konuştu.
Törenin ardından öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.



ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN TELEFON FOTOĞRAFÇILIĞI EĞİTİMİ

Minik Voleybolcular Başarı Belgelerini Başkan Çetin Akın’dan Aldı

Sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Kazada ölen kuzenler gözyaşlarıyla toprağa verildi

Salihli'de Şehit Olcay Arı 30. yılında unutulmadı

Gönüllü gençler üzüm kesti, üretimi yerinde öğrendi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Sahte araç kiralama ilanları ile 1 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Turgutlu'da feci kaza: İki kuzen hayatını kaybetti

Türk moda endüstrisi, Moskova’daki BRICS+ Zirvesi’nde sahne alıyor

Masterchef’te ana kadroya giren isim belli oldu

İşçi servisi ağaca çarptı: 8 yaralı

MASKİ çalışanı intihar etti

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 4.07.2023 09:25:00 1478 0

Tarih: 04.07.2023 09:25 Güncelleme: 04.07.2023 09:25
Haberi Sesli Oku
28.08.2025 09:05:00