MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşları ve iştiraklerinde görev yapan daire başkanı, şube müdürü ve şeflere ´Protokol ve Kurumsal Nezaket Kuralları´ eğitimi verildi. Eğitim, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar tarafından verildi. Gökbunar, protokol kurallarının hayatımızın her alanında uygulandığını belirterek, protokol ilkeleri, makamda davranış kuralları, toplantı kuralları gibi konularında bilgiler verdi. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Manisalı vatandaşlara daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla belediye personeline yönelik hizmet içi eğitim seminerlerine devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi bağlı kuruluşları ve iştiraklerinde görev yapan daire başkanı, şube müdürü ve şeflere ?Protokol ve Kurumsal Nezaket Kuralları? eğitimi verildi. Oda ve Dernekler Kulesi BESOT Konferans Salonu´nda verilen eğitimi Manisa Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler de takip etti. Konuşmacılığını Manisa Celal Bayar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar´ın yaptığı seminerin açılış konuşmasını İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz yaptı.

?Akademik düzeyde eğitimler gerçekleştiriyoruz?
Düzenlenen eğitimle protokol ve kurumsal nezaket kurallarının titizlikle uygulanması konusunda tüm personelde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirten İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz ?Büyükşehir Belediyemiz kurumsallaşmasını tamamlamış ve mevzuatın tüm gereklerini yerine getiren bir kurumdur. Eğitimlerimizi belediyemizin hizmet ve işlemlerinin mükemmel nitelikte uygulanmasına yönelik olarak en iyi uzmanlarca akademik düzeyde gerçekleştirmekteyiz. Bu açıdan bu eğitimimizle protokol ve kurumsal nezaket kurallarının titizlikle uygulanması konusunda tüm personelimizde farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesinin kurumsal prestiji açısından bunu önemsiyoruz? dedi.

Protokol ilkeleri aktarıldı
Şaşmaz´ın ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar söz aldı. Gökbunar, katılımcılara protokol ilkeleri, kurumsal temsil, ast-üst ilişkileri, makamda davranış kuralları, tanışma/tanıştırma, iletişim, toplantı kuralları, arz ve ricanın yazışmalardaki önemi, konuşma ve hitap şekilleri, kıyafet adabı, yanlış protokol uygulamaları gibi konularında bilgiler verdi.

?Protokol kurallarını hayatımızın her alanında uyguluyoruz?
Protokol kurallarının hayatımızın her alanında uygulandığına da dikkat çeken Gökbunar, ?Bizim dilimizde ve dinimizde aslında protokol kuralları hep vardır. Anadolu´da protokol, doğum ziyaretiyle başlar, ölümle biter. Protokolü basitçe ?hakkını vermek, haddini bilmek´ olarak ifade edebiliriz. Astın üstüne karşı haddini bilmesi, ama aynı zamanda üstün de astına karşı saygısını yitirmemesidir. Protokol kuralları mekanik bir şekilde uygulanan kaideler olmayıp nezaket ve zevk ifadesi olup doğru ve yerinde davranma ile ilgilidir. Sosyal davranışın temelini oluşturan terbiye, nezaket, zarafetin içerikleri protokol uygulamalarına yön verir, anlam kazandırır. Aslında protokol kurallarını hayatımızın her alanında uyguluyoruz; yemek yerken, selamlaşmalarda, karşılamalarda kısacası her alanda. Bir insanın; niteliği kıyafetiyle, nezaketi davranışlarıyla, bilgisi konuşmasıyla, becerisi işiyle, görgüsü yemesi-içmesiyle ortaya çıkar. Kamusal yaşamda yöneticinin temsil niteliği, protokol kurallarına uymasıyla ortaya çıkar. Çünkü yöneticinin başarısını yüzde 34 temsil niteliği (protokol), yüzde 33 bilgi ve becerisi, yüzde 33 kişiliği oluşturmaktadır? dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz eğitimin sonunda Manisa Celal Bayar Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gökbunar´ı tebrik ederek, çiçek takdim etti.



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 9.05.2017 09:48:24 605 0

Tarih: 09.05.2017 09:48 Güncelleme: 09.05.2017 09:48
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00