Haberi Sesli Oku
  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,58% 0,33
  • EURO

    36,23% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2987,83% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,00

PROJELER DEVAM EDİYOR

PROJELER DEVAM EDİYOR

MANİSA - Manisa Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER´e ?Kodla(Ma)nisa? ve ?Dyned? projeleri hakkında brifing verildi.

MANİSA - Manisa Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER´e ?Kodla(Ma)nisa? ve ?Dyned? projeleri hakkında brifing verildi.

Proje ile ilgili genel bilgiler, yapılan çalışmalar, projenin geldiği nokta detaylı bir şekilde il proje ekipleri tarafından anlatıldı.

Vali Mustafa Hakan GÜVENÇER, Kodla(Ma)nisa Projesinin çok yeni ve çağın gereksinimlere uygun bir proje olduğunu vurgulayarak gelecekte bu alanda oluşması öngörülen iş gücü ihtiyacına çözüm olabileceğine inandığını belirtti. Aynı zamanda Kodla(Ma)nisa projesinin bilgisayar ile çok fazla vakit geçiren yeni neslin, sosyal sorumluk bilincini arttırmak ve etik değerler eğitimine katkıda bulunmak gibi hedeflere de ulaşılabileceğini söyledi. Manisa´mızın Bilişim ve yazılım alanında sıçrama yapması için, Sivil Toplum Kuruluşları, kamu ve özel sektör Temsilcileri ile işbirliğine gidilebileceği bu sayede daha güçlü adımlar atılabileceğini ifade etti.

Vali Güvençer, yabancı dil öğrenmenin farkındalığını devam ettirmek üzere 2016-2017 yılında da DynEd projesinin tekrar gözden geçirilip geliştirilerek hazırlanacak bir takvim, program dahilinde uygulamaya devam edilmesinin uygun olacağını kaydetti.

                           KODLA(MA)NİSA PROJESİ NEDİR?

Kodla(Ma)nisa Manisa´da görev yapan tüm Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin görüş ve önerileri ile geliştirilmiş bir projedir. Tüm Resmi ortaokullar projenin parçasıdır.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılında Manisa´daki tüm ortaokullarda, (5. ve 6. Sınıflarda zorunlu, 7. Ve 8. Sınıflarda seçmeli) Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi okutulan öğrencilere, temel bilişim teknolojileri becerileri yanında kod okuryazarlığı becerilerini kazandırmak amacıyla uygulanmıştır.

Proje ile, tasarlama ve kodlama sürecinde çocuklarımızın analitik düşünme becerilerinin artması, sebep sonuç ilişkisi kurma, takım halinde çalışma ve girişimcilik becerilerinin gelişmesi ve inovatif düşünmeye teşvik edilmesi de amaçlanmaktadır. Aynı zamanda Matematik, Fen Bilgisi gibi dersler (disiplinler) arası bağlantı kurarak, öğrenilen ama gerçek hayatta uygulama imkânı bulunamayan bazı bilgileri somutlaştırma şansı veren kodlama eğitimi sayesinde öğrencilerin ders başarılarına katkıda bulunulacaktır.

Projenin en temel amacı ise,  yavrularımızın 21. Yüzyıl becerileri ile donatıldığı bir eğitimi sürdürmek, ülkemizin geleceği için tüketen değil,  üreten bireyler yetiştirmek ve gelecekte oluşması öngörülen bilişim ve yazılım alanındaki nitelikli iş gücü açığına çözüm bulmaktır.

DynEd Projesi Nedir?

        DynEd dil eğitimcileri, bilgisayar programcıları, nörologlar ve sanatçılardan oluşan geniş bir ekip tarafından tasarlanan dünyadaki ilk ve etkin çoklu ortam İngilizce dil eğitimi programıdır. DynEd, Türkiye´de 13 milyon öğrenciye hizmet eden yenilikçi ve dinamik bir yapıya sahiptir. DynEd öğrencilere 7/24 zaman ve mekân bağımsız, her yerde ve zamanda İngilizce çalışma olanağı sunar.

            DynEd beynin dil becerisini edinmesine uygun olarak tasarlanmış, hem kendi kendine çalışma, hem de eğitmen desteği içeren karma bir dil eğitim sistemidir. Dyned Dil Eğitim Programı İngilizceyi kalıcı hafızaya yerleştirerek kısa zamanda akıcı konuşma becerisi kazandıran, zaman ve mekân sınırlaması olmayan, okuma ve yazmanın yanında; dinleme, konuşma, izleme gibi eğitim faaliyetlerine imkan sunan, içerisinde yapay zeka barındıran çok yönlü bir dil eğitim programdır.

            2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 148280 öğrenci siteme dahil edilmiş ve Dyned Dil Eğitim Programı aktif bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. 



ASAYIŞ


POLİTİKA


SON DAKİKA


MEDYA


Foto Galeri Tümü


TÜM HABERLER


Yükleniyor