EĞİTİM - Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, itibarın demokratik bir kavram olarak ele alınması gerektiğini belirterek, “İtibarın demokrasinin gelişimi ile paralel bir yanı var” dedi.

Kadir Has Üniversitesi ile İtibar Yönetimi Enstitüsü işbirliğiyle düzenlenen 3. Uluslararası İtibar Yönetimi Konferansı’nda konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, itibarın demokratik bir kavram olarak ele alınabileceğine dikkat çekti. Akademik çevre ile iş dünyasını bir araya getiren konferans, İtibar Yönetimi Enstitüsü Başkanı Orhan Samast’ın konuşmasıyla başladı. Orhan Samast, konferansı düzenleme amaçlarını şu sözlerle açıkladı:

“Kadir Has Üniversitesi ile bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz ‘İtibar Yönetimi Konferansı’ için ekip olarak çok çalıştık. Konferansı düzenlemedeki amacımız itibar konusunda bilgi eksikliğini gidermek. İtibar Yönetimi Enstitüsü olarak itibar yönetimi ile ilgili farklı illerde çok sayıda etkinlik, yayın ve eğitim yaptık. Yakın zamanda burs vermeye de başlıyoruz. Kurumsal itibar yönetimi konusunun yanında şehirlerin itibarı konusuyla da yakından ilgileniyoruz. `Şehirlerin itibarı` ana temasıyla Bursa’da Yeşil Şehirler Zirvesi’ni düzenleyeceğiz. Etkinliklerle özel sektör ve akademik çevreyi buluşturmaya devam edeceğiz.”

“İtibarı demokratik bir kavram olarak ele alabiliriz” diyen Prof. Dr. Kahraman, “İtibar konusu, toplumumuzda yaşayan milyarlarca insan gibi sosyal, biraz da felsefe olarak üzerinde düşünülen idrak edilmeye çalışılan bir kavram. İtibar kelime anlamıyla bakıldığı zaman bir şeyin yerine geçme, sayma, saygı gösterme ve saygınlık gibi anlamlara geliyor. Batı dillerinde ise ‘reputare’ olarak kullanılan itibar yeniden düşünme, bir şeyi tam manasıyla ele alma, değer verilen bir şey gibi anlamlar taşıyor. Kurumsal düzeyde itibar kelimesinin anlamına bakıldığında eskiden sadece ürettiği malın niteliğiyle kurumların itibarı ölçülürken, bugün daha geniş bir anlamda itibarın ele alınması ve korunması gerekiyor. İtibarı demokratik bir kavram olarak ele alabiliriz. Demokrasinin gelişimi ile paralel bir yanı var. Demokrasi nasıl ki saydamlıkla, hesap vermekle ilişkili ise itibar da kişi ya da kurumun herhangi bir şeyi kendi bildiği gibi yapmaması, başına buyruk hareket etmemesini gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Panelde “Marka mı itibar mı?” sorusu da tartışıldı. İtibar yönetiminin markanın alt çatısında yer aldığını ifade eden Markam A.Ş. kurucusu ve yöneticisi Güven Borça, “Marka kökenliler için önce marka geliyor. İtibar yönetiminin markanın alt çatısında yer aldığını savunuyoruz. İtibar kökenliler için ise önce her şeyin itibarla başladığı, marka iletişim çalışmalarının itibar yönetimine destek verdiği tezindeyiz. Dijitalleşmeyle birlikte marka yönetiminin karmaşık bir hal aldığına da söyleyebiliriz” diye konuştu.



Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Akhisar'da hurda deposunda yangın kontrol altına alındı

Saruhanlı’nın Büyükbelen ve çay mevkiinde başlayan yangınlar ekiplerin hızlı müdahalesiyle kısa sürede büyümeden kontrol altına alındı.

Saruhanlı’da Yangın…

Motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucunda meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti .

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Motosiklet ile kamyonetin çarpıştığı kazada, alev topuna dönen motosikletin sürücüsü feci şekilde yanarak hayatını kaybetti.

Motosiklet alev topuna döndü, sürücü yanarak hayatını kaybetti

Akhisar ve Köprübaşı ilçelerindeki orman yangınları kontrol altına alındı.

Köprübaşı ve Akhisar yangınları kontrol altına alındı

Manisa İl Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk için, kurumda görev değişikliği nedeniyle veda programı düzenlendi.

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu.

Kırkağaç ilçesinin dünyaca ünlü kavunu AB’den tescil alan 38. ürün oldu

Kütahya’nın Gediz İlçesine bağlı Yeşilçay köyünde yapılan yağmur duası çevre köylerinde büyük bir katılımıyla gerçekleştirildi.

GEDİZ YEŞİLÇAY KÖYÜNDE YAPILAN YAĞMUR DUASINA YOĞUN KATILIM OLDU

Süper Amatör Lig'in yeni ekiplerinden Çınarobaspor, teknik direktörlüğe Musa Öz'ü getirdi.

Çınarobaspor'da Musa Öz dönemi

Manisa’nın Köprübaşı ilçesinde zirai alanda başlayan yangının ormana sıçraması sonrası devam eden yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Köprübaşı ilçesinde de orman yangını başladı

Alaşehir ilçesinde sürücüsünün farlarını açtığı otomobil seyir halindeyken birden alev alarak yandı. Yangın ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

Otomobil alev alev yandı

Yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan yaşlı adamdan 4 gündür haber alınamıyor.

Kayıp yaşlı adamdan 4 gündür haber yok

Kamyonundaki arızayı kontrol etmek için aracından inen sürücü, bir başka kamyonun arkadan çarpması üzerine olay yerine hayatını kaybetti.

Kamyonundaki arızayı kontrol için inen sürücü başka bir kamyonun altında kaldı

Jandarma Komutanlığı ve Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından Alaşehir ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda 40 bin 892 sentetik ecza hapı ele geçirilirken, 1 kişi gözaltına alındı.

Manisa’da jandarmadan uyuşturucuya darbe

Kadın arkadaşını bıçaklayarak öldüren şahıs, kendisini asarak intihar etti.

Kadın arkadaşını öldürüp intihar etti

Bahçelerinin zarar gördüğünü düşünerek yangın yerine geldi

Bir asırdır antik kentte yaşayan Durmuş dedeyi zar zor ikna ettiler

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 20.11.2014 09:00:32 776 0

Tarih: 20.11.2014 09:00 Güncelleme: 20.11.2014 09:00
Haberi Sesli Oku
26.07.2025 17:03:00