Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı: Herkesin sofrasında var, bağışıklık sistemini yerle bir edecek!
Prof. Dr. Canan Karatay sağlık tavsiyelerini vermeye devam ediyor. Bağışıklık sistemini ayakta tutmak için her fırsatta doğal beslenmeyi öneren canan Hoca bir besine karşı uyarılarda bulunuyor.
İşte detaylar...
Bağışıklık sistemini güçlü tutmak çok önemli. Hastalıklarla savaşmak için duvar gibi bağışıklık şart. Peki bağışıklığın direncini kıran besin hangisi? İşte yanıtı...
Katkı maddeli besinler sağlığı bozarken birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Peki hangi besin bağışıklık sisteminin tamamen çökmesine neden oluyor?
"BAĞIŞIKLIĞA ZARAR VEREN EN ÖNEMLİ OLAY"
"Bağışıklığa zarar veren en önemli olaylardan biri de şeker. Şeker en tatlı zehirdir. Vücuda girdiği zaman vücuttaki hücreleri bozar. Hücreler bozulduğu zaman da bağışıklık çöker. Şeker hastalarının yaraları iyileşmez.
Bağışıklık sistemi neredeyse sıfıra inmiştir. Bütün mesele bu. Vücudun bağışıklık sistemini çökerten en önemli faktör Türkiye'de bolca tüketilen ekmektir." diyen Prof. Dr. Canan Karatay, bağışıklık sistemini güçlendirmek için önemli olan tek şeyin sağlıklı beslenmeden geçmediğini belirtti.
AKILLI TELEFONLAR KONUSUNDA UYARDI
Canan Karatay,"Akıllı telefonları bağışıklık sistemine zarar verir" diyerek mobil internet teknolojisini işaret etti ve şu ifadelere yer verdi;
"Akıllı telefonların yaydıkları elektro frekanslar, 4.5 G'ler, 5.5 G'ler bunlar bağışıklık sistemini çökertir. Evde kullanılan temizlik malzemeleri, deterjanlar hepsi zehir. Bağışıklık bütün hücrelerden yönetilir.
Deterjanlarda çok sayıda kimyasal vardır. Bromür, klorür ve florür... Bunlar vücuda girdiği zaman eritrosite, lökosite girip hücreleri, DNA'yı bozarlar. Vücudun DNA'sı bozulduğu zaman, bütün hormonal sistem, enzimler alt üst olur. Bağışıklık çöker."
“SAĞLIKLIYSANIZ TÜRK KAHVESİ ÇARPINTI YAPMAZ”
Beslenmede kahve çok önemlidir. Türk kahvesi çok önemlidir. Şekersiz olacak. Ben sabah ilk kalktığımda kemik suyu içerim, üstüne de büyük bir fincan Türk kahvesi. Siz sağlıklıysanız kahve çarpıntı yapmaz. Bütün gün hastanede yemek yemem, sokakta yemek yemem. Yaş ileri, 15.00'ten sonra kahve içmem uykumu kaçırır ama çalışıyorsam, yazıyorsam kahveme devam ederim.
“SADECE C VİTAMİNİ YETMEZ”
Çok fazla vitamin takviyesi kullanmak da doğru değil. Bağışıklığın düştüğü hissedildiğinde C vitamini tüketilmemeli. Bağışıklığın sadece C vitamini ile alakası yok. İyodunuza bakacaksınız, D vitaminine, magnezyuma selenyuma, sodyuma bakacaksınız kanda. Minerallerin hepsi kaya tuzunun içinde var ama vücudunuzda düşükse, o zaman damardan vitamin veriyorum. Ortamda şeker varsa, C vitamini giremiyor.
İstediğiniz kadar portakal suyu için. C vitamini tek başına olduğu zaman yüzde yüz hücrelere girip virüslerle ve bakterilerle mücadeleyi sağlar ama şekerli ortamda C vitamini maalesef girmez. Senelerdir ‘Et yemeyin, yağ yemeyin, yumurta yemeyin, diyet peynir, diyet yoğurt yiyin, diyet süt için' deniyor. Bunların hepsi bence bir senaryonun parçası. İnsanların sık sık hastalanması için yapılan bir senaryo. Büyük bir plana hizmet."