7. Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı´nda oturum başkanı olarak yer alan Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, fuarın bu sektörün bileşenlerini bir araya getiren bir platform niteliğinde olduğunu söyledi:
?Uluslararası katılımla gerçekleşen 7. Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı´nda uluslararası katılımcılarımız var. Türki cumhuriyetten, Ortadoğu´dan, Balkanlardan bizi ziyaret eden meslektaşlarımız var. Sağlık Bakanlığı ile ilgili kuruluşlar ve ilgili ajanslar da fuarda arasında yer alıyor. Bu katılımlarda üniversite akademisyen ayağını da göreceğiz. Fuarı, bu sektörün tüm bileşenlerini bir arada buluşturan bir platform olarak düşünebiliriz?.
?İLERİ DÖNÜK PLANLAR YAPIYORUZ?
Bezmialem Vakıf Üniversitesi´nin uluslarasılaşma hedeflerini aktaran Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, ?Sağlık turizmine önem veren bir kuruluş olarak yolumuza devam ediyoruz, çünkü Ortadoğu´daki, Balkanlar´daki, Türki cumhuriyetindeki hastalarımıza da hizmet edebilmek için yeterli akademisyenlerimizin ve tecrübemizin, alt yapımızın olduğunu düşünüyoruz. Sonuçta sağlık turizmi sadece aslında hastaneye gitmek ve oradan hizmet almak değildir, refahın da elde edilmesi söz konusudur. Onu şu anda üniversite kampüsümüz içinde yapacak olanaklarımız yok, ama ileri dönük planlar yapıyoruz, biz de bu yarışın içinde yer almak istiyoruz. Ayrıca, hastanecilik hizmetlerimizin de iyi olması nedeniyle buradayız. Bizden hizmet alabilecek hastalarımızı tanımak, onların da bizi tanımaları için bir ortam olması açısından burada olmayı tercih ediyoruz? dedi.
?SAĞLIK KÖKENLİ TERCÜMANLARI BÜNYEMİZE KATTIK´
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi´nin uluslararası hizmet verdiği ?International Clinic´ hakkında bilgi veren Rümeyza Kazancıoğlu, ?International Clinic´ adı altında bir poliklinik ve yataklı servis hizmeti veriyoruz. Buraya Ortadoğu´dan, Kuzey Afrika´dan gelen bunun dışında da bize başvuran mültecilerimiz var. Burada, özellikle hastaların iletişim problemini çözmek, doktorlara ve hemşirelere dertlerini anlatabilmeleri için tercümanları bünyemize kattık. Tercümanların da onlara yeni bir alan olması anlamında sağlık kökenli olmasına dikkat ettik? ifadelerine yer verdi.
?YATIRIMLAR BAŞLADI´
Sağlık turizminin hastaneden hizmet almaktan fazlasını kapsadığını söyleyen Kazancıoğlu, bunun içinde özellikle geriatrik bakım, yaşlı bakımı, yaşlıların hareket kabiliyetinin sağlandığı büyük rehabilitasyon köyleri yada merkezlerinin de yer aldığını belirtti.
Sağlık Bakanlığı´nın bu alanlarda daha önce çıkardığı yönetmelikler ve yönergeler nedeniyle yatırımların başladığını ifade eden Kazancıoğlu,
?Ülkemizin çok büyük bir doğa kaynağı olan termal enerjimiz var ve termal tedavi uygulayabiliyoruz. Bunu çok daha etkin kullanmaya gayret ediyoruz. Hem kendi hastalarımız için hem de yakın mesafede bize ulaşabilecek hastalar için şifa olabilecek birer mekan olarak görmeye çalışıyoruz. Kaliteli hizmet verilmesi de bu fuarın ana teması, dolayısıyla daha ileriye doğru gittiğimizi söylemek mümkün? dedi.