Anahtar Kelimeler: 0

KURSİYER SORUNUNU “SERGİ” ÇÖZDÜ

 

SARUHANLI - Saruhanlı Pratik Kız Sanat Okulu’na bu yılki eğitim öğretim yılı için yeterli sayıda başvuru olmaması üzerine harekete geçen idarecilerin kursiyer bulabilmek amacıyla açtıkları el sanatları sergisi, kayıtların ikiye katlanmasını sağladı.

 

Alınan bilgiye göre, Saruhanlı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren, bayanlara yönelik el sanatları eğitimi veren Pratik Kız Sanat Okulu’na 2012-2013 eğitim öğretim döneminde eğitim görmek için sadece 20 kursiyer kayıt yaptırdı.

 

Yeni eğitim-öğretim yılının yaklaşmasına rağmen yeterli sayıda kursiyerin kayıt yaptırmadığını gören okulun idarecileri, okula kursiyer bulabilmek için dikkat çekici bir yola başvurarak geçen yıl üretilen el sanatları eserlerini sergiye açtı.

 

Belediye Kültür Merkezi’nde sergilenen eserler 3 gün boyunca halkın izlenimine sunuldu. Sergiyi gezen bazı ev hanımları, sergilenen ürünleri inceleyip beğendi. Birbirinden güzel bu eserlerin okulda kursiyerler tarafından hazırlandığını duyan ev hanımları, okula kayıt yaptırıp kurslara katılmaya karar verdi.

 

Sergi açılmadan önce okula kayıt yaptıran kursiyer sayısı 20 iken, sergiden sonra bu sayıya 20 kursiyer daha eklenerek 40 kişilik kontenjan tamamlandı. 17 Eylül’de ders başı yapacak olan ev hanımları yıl boyunca el sanatları teknolojisi, giyim üretim teknolojisi ve nakış alanlarında eğitim görecek.

 

Muammer Kökcüoğlu



Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 11.09.2012 18:10:30 366 0

Tarih: 11.09.2012 18:10
Haberi Sesli Oku
26.04.2025 09:13:00