Göğüs hastalıkları ve tüberküloz uzmanı Dr. Ahmet Akın, polen alerjisi olanlara evlerini sabah saatlerinde havalandırmamalarını ve ormanlık alanlarda tatil yapmamalarını tavsiye etti.

Özel Sakarya Hastanesi`nde görevli Uzm. Dr. Akın, polen alerjisinin tıpta mevsimsel alerjik rinit, halk arasında ise saman nezlesi olarak bilindiğini belirterek, akciğerlere indiğinde de alerjik astım olarak isim aldığını kaydetti.

Polen alerjisinin kimlerde göründüğünü ve belirtilerini aktaran Akın, “Polen alerjisi çok büyük bir oranda 5 ila 40 yaş arası kişilerde görülmektedir. Bu alerjik dediğimiz polenler; normal popülasyonda, normal toplumda herhangi bir reaksiyona neden olmazken alerjisi olan kişilerde burunda akıntıya, hapşırığa, gözlerde kaşıntıya, akciğerlerde de nefes darlığına ve hırıltıya yol açmaktadır. Yani polenler alerjik astıma da neden olmaktadır” dedi.

POLENLER NERELERDE BULUNUR?


Uzm. Dr. Akın, polenlerin en çok nerelerde bulunduğunu da belirterek, “Polenler, havada asılı olarak bulunmaktadır ama yılın bazı mevsimlerinde bunların miktarı değişlik göstermektedir. Özellikle bahar aylarında ağaç polenleri bulunurken, yaz aylarında ve sonbahara doğru bitki polenleri, çayır polenleri veya hububat polenleri daha çok ön planda bulunmaktadır” diye konuştu.

POLEN ALERJİSİ OLANLAR NELERE DİKKAT ETMELİ?


Polen alerjisi olanlara tavsiyelerde de bulunan Akın, “Özellikle alerjenlerin yoğun olduğu sabah saatlerinde aktivasyonlardan, gündüz sporlarından kaçınmalarını önermekteyiz. Eve girdikten sonra saçlarına ve kıyafetlerine yapışan polenleri solumamaları için hemen üstlerini uyudukları odada değil başka bir odada değiştirmelerini tavsiye ediyoruz. Mümkünse saçlarını yıkamalarını önermekteyiz.

Evlerinin havalandırmalarını sabah saatlerinde yapmamalarını istiyoruz çünkü polenler bu saatlerde havada daha çok asılı vaziyette bulunmaktadır. Akşam saatlerinde evlerini havalandırmalarını önermekteyiz. Hastalarımıza tatilde ormanlık alanlara veya kırsal alanlara değil de deniz kenarlarına veya yüksek kesimlere gitmelerini öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

“15-20 DAKİKADA POLEN ALERJİSİ OLUP OLMADIĞINIZ TESPİT EDİLEBİLİR


Bir kişinin polen alerjisinin olup olmadığının basit bir yöntemle tespit edildiğini kaydeden Akın, şöyle devam etti:

“Basit bir alerji testimiz var. Cilt testi dediğimiz bir testle polen alerjisi tanısı koymaktayız. Alerji konusunda uzman bir hekim tarafından damlacık yöntemiyle cilde bir damla damlatılır ve küçük bir iğneyle cilt delinerek bu damlanın cilde nüfus etmesi sağlanır. Alerjisi olan kişilerde burada kızarıklık, kabarıklık oluşmaktadır. Basit testlerle, 15-20 dakikalık testlerle bir kişinin polenlere alerjisinin olup olmadığını, hangi polene alerjisinin olduğunu net bir şekilde anlayabilmekteyiz.”

Akın, tedavilerin, kulak duyma bilgilerle değil, uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğini konusunda da hastaları uyardı.



Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığında terörle mücadele kursu gören 38. dönem kursiyer uzman erbaşlar yemin etti.

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Motosikleti ile kaza yapan 17 yaşındaki Arda Kara, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

Ahmet Mete İnce, 493.9643 puan alarak Sarıgöl ilçe birincisi olurken, bu puanla ilçede bugüne kadar ulaşılan en yüksek başarıya imza attı.

Tek yanlışla Türkiye birinciliğini kaçırdı

Alaşehir ilçesinde marangozluk yapan 2 çocuk babası sabah saatlerinde iş yerinde ölü bulundu.

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

Sarıgöl Ovası’nda 2025 yılı erkenci üzüm alımları başladı.

Sarıgöl Ovası’nda erkenci üzüm alımları başladı

Ertuğrul Kabaş, Hatuniye Camii’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Serdar Kabaş’ın acı günü

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Manisa Karadenizliler Derneği Başkanı İsmail Aydın ve yönetimini konuk etti.

Karadenizlilerden Başkan Balaban’a teşekkür

Savaş gemisi döşeme ve minderlerinden süper lüks yatlara

Hayalini teknelerde gerçekleştirdi

Kene kabusu memlekette 11 can aldı. Son olarak 59 yaşındaki vatandaş kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Tehlike çanları çalıyor: Görünmeyen kabus can almaya devam ediyor!

Çevredeki esnafın ihbarı ile olay yerine gelen sağlık ekipleri bebeği hastaneye kaldırırken bebeğini çöpe atan kadın ise gözaltına alındı.

Evde doğurduğu bebeğini çöpe attı: Böyle vicdansızlık görülmedi

Korkunç cinayetle ilgili sır perdesi aralanıyor. Mustafa Ercan'ın ifadesi ortaya çıktı.

Diş hekimini katletmişti: Cinayette sır perdesi aralanıyor

Uşak'ın Ulubey ilçesinde kayıp olarak aranan 75 yaşındaki adam ölü olarak bulundu.

Kayıp olan 75 yaşındaki adam ölü bulundu

Kocaeli'nde Y.G. tartıştığı üvey oğlu Ferhat B.'yi göğsünden bıçakladı. Hastaneye kaldırılan Ferhat B.'nin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Tartıştığı üvey oğlunu göğsünden bıçakladı!

Antalya'da görevli polis memuru Bekir Tatlı (37), ailesiyle birlikte tayininin çıktığı Adıyaman'a giderken Konya'da kaza yaptı.

Kahreden kaza! Polis memuru tayine giderken ailesi can verdi!

Bilimsel araştırmalar ve uzman görüşleri, sindirimi hızlandıran altı süper besini ortaya koydu. Bu besinler, bağırsak sağlığınızı desteklerken metabolizmanızı da ateşledi.

Mideyi rahatlatan altı mucize! Sindirimi hızlandıran gizli kahramanlar

MasterChef 2025'te ana kadro için 14 yarışmacının yarıştığı akşamda; önlüğü kazanan ilk kişi belli oldu.

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 22.04.2014 09:26:58 561 0

Tarih: 22.04.2014 09:26 Güncelleme: 22.04.2014 09:26
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri
12.07.2025 12:41:00