SARUHANLI - 28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan orman yangınlarının sabotaj olması ihtimali üzerinde durulmakta. Tutuklananlar bazı isimler oldu ancak resmi bir açıklama henüz gelmedi. Peki, PKK yangınları üstlendi mi? Ormanları kim yaktı? PKK yangın açıklaması!

PKK yangın açıklaması gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Orman yangınlarının yedinci günündeyiz ve yüzden fazla noktada çok büyük yangınlar meydana geldi. Peki, ormanları kim yaktı? PKK yangınları üstlendi mi? PKK yangın açıklaması var mı?

PKK YANGIN AÇIKLAMASI

Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan yangınlar, ülkenin pek çok noktasında devam ediyor. Yangın bölgelerinde halk söndürme ekipleriyle adeta seferber olurken bazı vatandaşlar itfaiyecilere yardım götürdü bazıları ise damacanayla su taşıdı.

Türkiye'de yedi gündür devam eden yangınlar nedeniyle 7 kişi hayatını kaybetti. Ancak yangınların sabotaj olup olmadığına dair iddialar henüz yanıt bulmadı. Ankara Polatlı'da 1 kişinin yangın çıkarmak isterken yakalandığı biliniyor. Orman yangını çıkarmak için gelen 2 terörist yakalandı iddiası hakkında da açıklamalar geldi.

PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren yabancı uyruklu kardeş 2 örgüt mensubunun iddiaya göre orman yakma eylemi için İzmir, Manisa ve Bursa illerine gelerek keşif yaptıkları, orman yakma eylemini gerçekleştirerek illegal yollardan yurt dışına çıkacakları yönünde istihbari bilgi elde edildi. Gelen istihbarat üzerine harekete geçen MİT, Emniyet ve Jandarma ekipleri söz konusu 2 kardeşin Manisa'nın Turgutlu ilçesinde olduğunu tespit etti. İzmir MİT Bölge Başkanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, İzmir İl Jandarma Komutanlığı, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü ve Manisa İl Jandarma Komutanlığı ile koordineli yapılan müşterek operasyon sonucu terör örgütü üyesi yabancı uyruklu 2 kardeş yakalanarak gözaltına alındı. Ateşin çocukları kimdir? Ateşin çocukları inisiyatifi yangınları üstlendi mi? Yangınları PKK mı çıkardı? Ateşin çocukları PKK'ya mı bağlı? Ateşin çocukları kimdir? Ateşin çocukları inisiyatifi yangınları üstlendi mi? Yangınları PKK mı çıkardı? Ateşin çocukları PKK'ya mı bağlı?

MANİSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Manisa Valiliği, Turgutlu ilçesinde gözaltına alınan PKK/PYD şüphelisi 2 şahsın, terör örgütlerine yönelik yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda yakalandığını, şahısların orman yangınlarıyla irtibatlı olduklarına dair herhangi bir bilgi ya da bulgu söz konusu olmadığını açıkladı. Manisa Valiliğinden yapılan açıklamada, "Turgutlu'da bugün gözaltına alınan PKK/ PYD şüphelisi 2 şahıs, terör örgütlerine yönelik yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda yakalanmıştır. Bazı basın yayın organlarında bu operasyonla ilgili olarak, orman yangınlarının şüphelilerinin yakalandığı şeklinde haberler yayınlanmaktadır. Terör operasyonu neticesinde gözaltına alınan şahısların devam eden orman yangınlarıyla irtibatlı olduklarına dair herhangi bir bilgi ya da bulgu söz konusu değildir" denildi.

PKK YANGINLARI ÜSTLENDİ Mİ?

PKK'nın yangın çıkarma kolu olduğu bilinen terörist grup Ateşin Çocukları, sosyal medya hesaplarında ormanları yaktıklarına dair ifadelerde bulundular ancak bu resmi bir açıklama tarafından desteklenmedi.



ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN TELEFON FOTOĞRAFÇILIĞI EĞİTİMİ

Minik Voleybolcular Başarı Belgelerini Başkan Çetin Akın’dan Aldı

Sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Kazada ölen kuzenler gözyaşlarıyla toprağa verildi

Salihli'de Şehit Olcay Arı 30. yılında unutulmadı

Gönüllü gençler üzüm kesti, üretimi yerinde öğrendi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Sahte araç kiralama ilanları ile 1 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Turgutlu'da feci kaza: İki kuzen hayatını kaybetti

Türk moda endüstrisi, Moskova’daki BRICS+ Zirvesi’nde sahne alıyor

Masterchef’te ana kadroya giren isim belli oldu

İşçi servisi ağaca çarptı: 8 yaralı

MASKİ çalışanı intihar etti

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

SOLOTÜRK'ten Demirci'de muhteşem gösteri

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 3.08.2021 08:21:00 693 0

Tarih: 03.08.2021 08:21 Güncelleme: 03.08.2021 08:21
Haberi Sesli Oku
28.08.2025 09:05:00